١٨:٠٣ ٠١/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
استاد كامپيوتر دانشگاه صنعتي شريف خبر داد:
تلاش محققان دانشگاه براي ساخت ابررايانه 10 ترافلاپسي
مدير آزمايشگاه شبکه‌ها و معماري‌هاي پردازش دانشگاه صنعتي شريف ابراز اميدواري كرد با حمايت مناسب دانشگاه، طراحي، ساخت و نصب ابررايانه 10 ترافلاپسي که به گفته وي مي‌تواند موتور محرکه بزرگي در انجام پژوهش هاي محاسباتي در دانشگاه باشد، در دانشکده كامپيوتر دانشگاه صنعتي شريف انجام شود.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر حميد سربازي آزاد خاطرنشان كرد: دانشکده مهندسي کامپيوتر دانشگاه صنعتي شريف با بيشترين رشد پژوهشي در دانشگاه طي سال هاي اخير در انجام پروژه‌هاي مهم تحقيقاتي تلاش دارد. مجموعه اقدامات پژوهشگران دانشکده در دو بعد پيش بيني شده كه بعد اول، حرکت در مسير پيش بردن مرزهاي دانش و ديگري، تلاش به منظور تربيت نيروي انساني کارآمد و متخصص است تا بتوانيم در آينده حرف‌هاي بيشتري براي گفتن داشته باشيم.
مدير آزمايشگاه شبکه ها و معماري هاي پردازش اين دانشکده اضافه کرد: اين آزمايشگاه علاوه بر پژوهش در حوزه هاي بنيادي، به انجام پروژه هاي کاربردي نيز مي پردازد که يکي از اين پروژه هاي مهم که با همکاري پژوهشگاه دانش هاي بنيادي انجام مي شود پروژه ابررايانش است.
وي در ادامه اظهار داشت: محصول اوليه اين همکاري ساخت يک ابررايانه با قدرت 2 ترافلاپس است که هم اکنون در پژوهشکده علوم کامپيوتر پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي به عنوان حامي مالي پروژه فعال است.
سربازي آزاد در ادامه بر لزوم توجه به تاسيس رشته بيوانفورماتيک در راستاي پيشرفت در عرصه هاي مختلف علمي کشور تاکيد و خاطرنشان كرد: بيوانفورماتيک علم نويني است که بيشترين پيشرفت و تحول را در در بين ديگر شاخه هاي مطرح علوم زيستي همانند بيورياضي، بيوشيمي، بيوفيزيک در نيم قرن جاري شاهد خواهد بود.
وي افزود: علاوه بر اين، دانشمندان نيم قرن اول قرن بيستم را نيم قرن شکوفايي فيزيک، نيم قرن دوم قرن بيستم را نيم قرن شكوفايي رشته کامپيوتر و نيم قرن اول قرن بيست و يکم را نيم قرن شکوفايي علوم زيستي مي‌دانند، به همين دليل برنامه هاي بزرگي در کشورهاي پيشرفته براي توسعه اين علوم در حال اجراست که دانشگاه ها نقش اساسي در آنها دارند.
عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف ادامه داد: از اين رو دانشکده مهندسي کامپيوتر اين دانشگاه که همواره نقش پيشرو در ارائه و توليد برنامه هاي درسي رشته کامپيوتر را در کشور داشته نيز با درک اين نياز در تلاش است تا با ايجاد گرايش بيوانفورماتيک در مقطع تحصيلي کارشناسي ارشد (و سپس مقطع کارشناسي) به اين مهم بپردازد که اميدواريم پس از تکميل برنامه در دانشکده و تاييد آن و سپس با تاييد شوراي آموزشي دانشگاه بتوانيم به عنوان اولين دانشگاه کشور از سال تحصيلي آينده نسبت به پذيرش دانشجو اقدام کنيم.
وي خاطرنشان کرد: هرچند بيوانفورماتيک خود به تنهايي يکي از شاخه هاي علوم زيستي به شمار مي رود، ولي اين رشته عمدتاً در کنار ساير علوم زيستي و به عنوان ابزاري کارآمد در دست متخصصان علوم بيولوژي، بيوشيمي، بيوفيزيک، بيوتکنولوژي، داروسازي، ايمونولوژي، ژنتيک و غيره به کار مي آيد، از اين رو مي‌تواند زمينه ساز رشد و شکوفايي هر چه بيشتر جامعه علمي کشور باشد.
سربازي آزاد در پايان با انتقاد از روند شکل گرفته در رشته کامپيوتر کشور اضافه کرد: متاسفانه بيشتر متخصصان اين عرصه در داخل کشور، به جاي حرکت در مسير توليد علم و پژوهش، بيشتر به کسب درآمد و پول‌سازي روي آورده اند که اين مي تواند مخاطراتي بسياري به همراه داشته باشد.
١٤:٥٣ ٢٣/٠٦/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد