١٣:٠٠ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
سلطانخواه خبر داد:
حمايت از برگزاري مسابقات دانشجويي بتن، طراحي خودرو و علوم پايه
افزايش جوايز اعطايي به برگزيدگان جشنواره جوان خوارزمي
رييس بنياد ملي نخبگان با اشاره به اين كه مجموعا 174 نفر از برگزيدگان جشنواره جوان خوارزمي از تسهيلات نظام وظيفه و 315 نفر از جوايز علمي دانشجويي و 24 نفر از اعتبار پژوهشي ويژه استادياران جوان استفاده كرده‌اند اعلام كرد: جوايز و اعتبارات پژوهشي اعطايي بنياد ملي نخبگان به رتبه‌هاي اول تا سوم جشنواره، امسال به 100، 75 و 50 ميليون ريال افزايش يافته است.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر نسرين سلطانخواه كه در آغاز هفته پژوهش و فن‌آوري در يازدهمين جشنواره جوان خوارزمي سخن مي‌گفت، اظهار داشت: در هفته اي كه به نام «پژوهش و فن‌آوري» نامگذاري شده است، اين امكان فراهم شده كه ضمن ارج نهادن به مقام والاي پژوهشگران و فن‌آوران، امكان معرفي خوارزمي‌هاي فردا به ملت ايران فراهم شود.
وي خاطر نشان كرد: اين جشنواره به تدريج طي 11 دوره به يكي از صحنه‌هاي اصلي رقابت پژوهشگران، فن‌آوران و مبتكران جوان كشور تبديل شده است.
معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور ادامه داد: يكي از ويژگي‌هاي اين جشنواره اين است كه تقريبا به جنبه‌هاي مختلف نخبگي توجه دارد چرا كه نخبگان مي‌توانند داراي ويژگي‌هاي متفاوتي باشند و فرد نخبه ويژگي و توانايي ذهني خود را در رشته‌هاي علمي خود از طريق تربيت و مطالعه تجلي بخشيده است.
وي تصريح كرد: يكي از انواع شاخص نخبگان كه در پيشبرد علم و صنعت دنيا بيشترين سهم را داشتند، نخبگان خلاق مانند شيخ بهايي، زكرياي رازي، ابن سينا و نظاير آنها هستند كه قادرند در ذهن خود بين اطلاعات رشته‌هاي مختلف ارتباط برقرار كرده و به خلق مفاهيم تازه دسترسي يابند. اين نخبگان را معمولا از طريق آزمون‌هاي علمي استاندارد كمتر مي‌توان يافت و در طول زمان و در عمل شناخته مي‌شوند.
معاون علمي و فن‌آوري رياست جمهوري با اشاره به اهداف برگزاري جشنواره جوان خوارزمي ادامه داد: يكي از اهداف جشنواره خوارزمي در كشور، كشف اين گونه استعدادهاي نادر و كمياب است، لذا جشنواره جوان خوارزمي معمولا دو نوع برگزيده دارد، نوع اول كساني كه بر مبناي اجراي طرح‌هاي خلاقانه و پژوهش‌هاي نوآوري برگزيده مي‌شوند و نوع دوم كساني كه به دليل وضعيت علمي و پژوهشي عمومي خوب برگزيده مي‌شوند و بنابراين برگزاري و داوري اين جشنواره امر بسيار خطير و حساسي است و بايد به ويژگي‌هاي متفاوت دو بخش «خلاقيت، ابداع و نوآوري» و «عملكرد علمي و پژوهشي» در برگزاري به شناسايي و داوري توجه شود.
سلطانخواه خاطر نشان كرد: البته هر دو اين گروه‌ها افراد برجسته‌اي هستند و سطح جشنواره جوان خوارزمي در بخش دانشجويي و جوان بسيار شاخص است و به همين دليل امسال جوايز و اعتبارات پژوهشي واگذاري به رتبه‌هاي اول تا سوم از سوي بنياد ملي نخبگان به 100، 75 و 50 ميليون ريال افزايش يافته است.
رييس بنياد ملي نخبگان تصريح كرد: تاكنون از برگزيدگان جشنواره جوان خوارزمي مجموعا 174 نفر از تسهيلات نظام وظيفه و 315 نفر از جوايز علمي دانشجويي و 24 نفر از اعتبار پژوهش ويژه استادياران جوان استفاده كرده‌اند و در دو دوره گذشته نيز از اعتبار پژوهش و نوآوري برخوردار شده‌اند.
معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور اضافه كرد: برنامه اساسي بنياد ملي نخبگان بعد از طي مراحل ايجاد زيرساخت‌ها و قوانين لازم براي شناسايي و حمايت از نخبگان كه منجر به شناسايي و حمايت از بيش از پنج هزار جوان نخبه كشور شده است، كمك به ثمردهي دستاوردهاي نخبگان است.
وي عنوان كرد: ارائه پوسترهاي دستاوردهاي نخبگان و برگزاري نمايشگاه اختراعات نخبگان و نشست‌هاي ارائه ديدگاه‌ها در سومين همايش ملي نخبگان جوان، قدم‌هايي از اين حركت جديد در بنياد است.
سلطانخواه تصريح كرد: حركت بعدي كمك به تجاري سازي نوآوري و اختراعات نخبگان است كه در بنياد ملي نخبگان و معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري برنامه‌ريزي‌ براي اجراي آن در جريان است و در بحث حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان، بنياد ملي نخبگان و اين معاونت عزم جدي براي اجراي آن با كمك دولت و مجلس شوراي اسلامي دارند و خوشحالم كه به اطلاع برسانم كه برخي از طرح‌هاي برگزيده جشنواره جوان خوارزمي مانند طرح تبديل سيستم انتقال نيروي دستي به برقي در خودروهاي ساخت كشور كه دو سال پيش در جشنواره برگزيده شد، توسط كارخانجات خودروسازي كشور تجاري سازي شده است.
وي با اشاره به اضافه شدن مسابقات «روباتيك» به اين جشنواره اظهار داشت: برگزيدگان مسابقات روباتيك اگر داراي خلاقيت، ابداع و نوآوري در طرح ربات خود باشند، مي‌توانند از طريق ثبت اختراع و تاييد خلاقيت و ابداع و نوآوري آن از طريق سامانه ارزيابي اختراعات بنياد ملي نخبگان از تسهيلات نظام وظيفه و اعتبار پژوهشي نوآوري بنياد استفاده كنند.
معاون علمي و فن‌آوري رياست جمهوري ادامه داد: از سوي ديگر، معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري براي گسترش و تقويت مسابقات علمي و فن‌آورانه دانشجويي كه در آن عنصر ابتكار و ابداع نقش داشته باشد، در رشته‌هاي مختلف برنامه وسيعي دارد تا بدين وسيله دانشجويان تشويق شوند كه دانسته‌هاي خود را در عمل پياده سازي كنند، مهارت‌هاي فن‌آوري خود را افزايش دهند و در عمل از آنها نمايند.
وي توضيح داد: برنامه‌اي در نظر داريم كه در چندين رشته مانند مسابقات بتن، خودرو برقي، خودروهاي هيبريدي، طراحي و ساخت زيرسيستم‌هاي مكانيكي و شيمي در زمينه هايي مانند پالايش و پتروشيمي و نيز در ساير حوزه‌ها از قبيل رياضي، فيزيك، هنر، ادبيات و علوم اجتماعي از مسابقات دانشجويي حمايت كنيم.
سلطانخواه اضافه كرد: اميدواريم كه با حمايت‌هاي وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش، بنياد ملي نخبگان و مساعدت‌هاي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي كشور و ساير دستگاه‌ها، دستاوردهاي حاصل از اين جشنواره منجر به توليد و افزايش ثروت ملي و تداوم نام ايران در قله پيشرفت علمي از عصر خوارزمي تاكنون و آينده شود.
٠٨:٠٢ ٢٢/٠٩/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد