١٤:١٠ ٠١/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
براي نخستين بار در کشور
واحد «پزشکي از راه دور» به منظور امدادرساني در مواقع بحران طراحي شد
پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس براي نخستين بار در کشور با استفاده از فن‌آوري پزشکي از راه دور، مطالعه بر روي سيستم‌هاي مخابراتي از راه دور و بررسي ساختار مديريت بحران به يک طرح پيشنهادي جهت افزودن واحد پزشکي از راه دور به ساختار مديريت بحران منطقه‌يي موجود دست زدند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، يکي از اساسي ترين نيازهاي کشورهاي در حال توسعه ارائه خدمات بهداشتي و درماني در حوادث و شرايط اورژانس است.
منازعات انساني، خشکسالي‌ها، حوادث طبيعي (سيل و زلزله و طوفان)، جنگ ها و تروريسم مي توانند به سرعت سبب مرگ يا يک فاجعه بزرگ شوند. در اين بين مديريت بحران با برنامه ريزي مناسب مي تواند جامعه را براي پيشگيري، آمادگي، امداد و بازسازي مهيا كند.
مهندس دينا زيادلو، دانش‌آموخته رشته مهندسي صنايع (فن آوري اطلاعات) دانشکده فني مهندسي دانشگاه تربيت مدرس که اين پژوهش در قالب پايان نامه کارشناسي ارشد وي انجام و ارائه شد با بيان اين مطلب افزود: با توجه به اينکه کشور ما بر روي کمربند زلزله خيز واقع شده و مکررا در معرض وقوع زمين لرزه‌هاي مخرب قرار دارد در اين تحقيق براي اولين بار در کشور با استفاده از تکنولوژي پزشکي از راه دور، مطالعه بر روي سيستم هاي مخابراتي از راه دور و بررسي ساختار مديريت بحران، در هنگام وقوع حوادث غير مترقبه اي مانند زلزله در کلان شهري مثل تهران به يک طرح پيشنهادي جهت افزودن واحد پزشکي از راه دور به ساختار مديريت بحران منطقه‌يي موجود رسيديم.
وي در ادامه در تشريح تجهيزات به کارگرفته در اين طرح افزود: در اين پژوهش تمام تجهيزات پزشکي، سيستم‌هاي ويديو کنفرانس، تجهيزات مخابراتي و نيز به کارگيري فن آوري اطلاعات در هر سه مرحله قبل از بحران، حين بحران و بعد از آن به صورت يک بسته آورده شده است. با بررسي کامل تجهيزات مخابراتي موجود در ايران، بلوتوث را براي ارتباط لپ تاپ، دوربين و ميکروفن گروه امداد و نجات و تجهيزات مجهز به g802.11 را براي ارتباط گروه ترياژ جهت ارسال علايم حياتي بيمار به سرور محلي و نيز از آمبولانس به بيمارستان سيار پيشنهاد داديم. پيش بيني تجهيزات مخابراتي WiMax جهت پوشش دهي کل منطقه حادثه ديده در نقاط امن قبل از وقوع براي تبادل اطلاعات در زمان حوادث غيرمترقبه و ايجاد ارتباط ماهواره‌يي جهت انتقال اطلاعات بيمار از بيمارستان سيار به بيمارستان مرجع بصورت معماري سلسله مراتبي نيز به عنوان لايه هاي بالايي اين ساختار پيشنهاد شده است.
زيادلو تصريح کرد: به کارگيري سرويس پزشکي از راه دور در ساختار مديريت بحران نشان داد بهره گيري از مشاوره پزشکان متخصص و فوق تخصص که در محل حادثه نيستند، کاهش خطاهاي پزشکي و کاهش انتقال بيماران به مناطق ديگر را به همراه خواهد داشت. علاوه بر اين افزايش آمادگي تيم هاي پزشکي در بيمارستان سيار قبل از رسيدن بيمار با انتقال اطلاعات بيمار از بطن حادثه به آنجا، ايستا كردن وضعيت بيمار با پايش مستمر در درمان سريع تر و صحيح تر بيماران از ديگر مزاياي اين طرح است. با توجه به اينکه در زمان حوادث غير مترقبه¬ تيم پزشکي بيشتر از داوطلبين و پرستاران مي باشند و با کمبود آمبولانس نيز مواجه هستيم لذا اين طرح مي تواند با پايش مستمر کمک زيادي به نجات جان افراد كند.
وي در پايان گفت: در يک مانور بحران زلزله که در يکي از بيمارستان هاي تهران براي آزمايش اين تحقيق صورت گرفت، در عدم به کارگيري سرويس هاي پزشکي از راه دور براي يک گروه 20 نفره از قربانيان حادثه 17 نفر به بيمارستان اعزام شدند و در حضور سرويس هاي مشاوره پزشکي از راه دور از 20 فرد آسيب ديده، 12 نفر به بيمارستان منتقل شدند، هفت نفر در محل به وضعشان رسيدگي شد و با توجه به اينکه اطلاعات وضعيتي بيماران قبل از رسيدن به بيمارستان سيار ارسال شده بود و تيم پزشکي آمادگي پذيرش بيمار را داشتند در مقايسه با عدم اطلاع از وضع بيمار شش دقيقه سريعتر عمليات درماني صورت گرفت که طبق زمان طلايي پزشکي يعني دو بار نجات يک فرد!
٠٩:٠٧ ٢٦/١٠/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد