با تشريح شرايط اعطاي بورس تحصيلي كوتاه مدت رشتههاي علوم پزشكي؛
رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت خبر داد: قطع مقرري دانشجويان بورس داخل به محض خروج از كشور
رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با تشريح آييننامه اعطاي بورس تحصيلي دورههاي كوتاه مدت دوره تكميلي phd خارج از كشور، گفت: در حال حاضر 30 نفر از بورس كوتاه مدت برخوردار هستند.
دكتر غلامرضا حسنزاده، در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه هيچ گونه محدوديتي در اعزام دانشجويان دكتراي تخصصي پرستاري و داروسازي براي بورس كوتاه مدت وجود ندارد، اظهار كرد: با درخواست بيش از 90 درصد متقاضيان استفاده از بورس كوتاه مدت موافقت ميشود، البته به شرطي كه پروپزال آنها مورد تاييد قرار گيرد و كشور مورد نظر نيز در آن زمينه توانمندي خاص داشته باشد.
وي در خصوص كشورهاي داراي بيشترين تقاضا براي گذراندن بورس كوتاه مدت، گفت: معمولا بيشترين تقاضاها مربوط به كشورهاي استراليا، ژاپن، اسپانيا و آلمان است.
وي افزود: در اعطاي بورس تحصيلي دورههاي كوتاه مدت دوره تكميلي phd خارج از كشور پروژههاي متقاضيان مورد اهميت است و بايد موضوع پاياننامه آنها در شوراي بورس وزارتخانه تاييد شود.
دكتر حسن زاده با اشاره به جزئيات آييننامه اعطاي بورس، گفت: براي استفاده از دورههاي كوتاه مدت متقاضي بايد دانشجوي مقطع Phd دانشگاهها يا موسسات وابسته وزارت بهداشت باشد.
وي افزود: البته دانشجويان شاغل به تحصيل در موسسات و دانشگاههاي غيروابسته وزارت متبوع در صورتي امكان استفاده از دوره مذكور از طريق اعتبارات اين وزارتخانه را دارند كه يا بورس داخل وزارت متبوع بوده يا رابطه استخدامي با دانشگاهها و موسسات وابسته به اين وزارتخانه را داشته باشند.
جزييات شرايط ورود به دوره
ممنوعيت اعطاي بورس در صورت اخذ مدرك
وي در ادامه گذراندن امتحان جامع، تاييد سطح زبان دانشجو توسط دانشگاه محل تحصيل، داشتن پذيرش از يكي از دانشگاهها و موسسات معتبر خارج از كشور و تكميل فرم تاييد پذيرش توسط استاد راهنما، گروه و دانشكده را از جمله شرايط متقاضيان دورههاي تكميلي phd عنوان كرد و افزود: احراز صلاحيتهاي عمومي و موافقت محل خدمت در خصوص بورسيههايي كه رابطه استخدامي دارند از ديگر شرايط است.
رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت با بيان اينكه زمان استفاده از دوره تكميلي خارج از كشور پس از قبولي در آزمون جامع و حداكثر 6 ماه قبل از اتمام مهلت قانوني براي ادامه تحصيل بر اساس آيين نامه آموزشي دوره دكتراي تخصصي است، تصريح كرد: در صورت اتمام مهلت و سنوات تحصيلي دانشجو و يا فراغت از تحصيل و اخذ مدرك امكان استفاده از دوره مذكور وجود ندارد.
قطع مقرري تحصيلي دانشجويان بورس داخل به محض خروج از كشور
احتساب دوره تكميلي خارج از كشور جزو سنوات تحصيلي دانشجو
وي در خصوص شرايط مقرري تحصيلي اين دسته از دانشجويان، اظهار كرد: مقرري تحصيلي دانشجويان بورسيه داخل و دانشجويان داراي تعهد عام به محض خروج از كشور قطع و برقراري مجدد مقرري پس از بازگشت دانشجو به كشور در صورت عدم اتمام تحصيل و برابر با ضوابط و آيين نامه مربوطه خواهد بود.
رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت با تاكيد بر اينكه دوره تكميلي خارج از كشور جزو سنوات تحصيلي دانشجو محسوب ميشود، خاطر نشان كرد: مهلت استفاده از بورس كوتاه مدت يكسال است.
وي با بيان اينكه حداكثر مدت بورس شش ماه است، اظهار كرد: مدت بورس كوتاه مدت از مدت بورس داخلي كسر ميشود و در صورتي كه دانشجو شش ماه در خارج از كشور باشد حداكثر چهار سال از مزاياي بورس داخل بهرهمند ميشود.
وي با بيان اينكه پرداخت كليه هزينههاي دانشجويان و همراهان شامل بليط رفت و برگشت و مقرري زندگي، بيمه، هزينه كتاب براساس دستورالعمل ارزي وزارت متبوع و مصوبه هيات دولت در خصوص مقرري دانشجويان قابل پرداخت است، تصريح كرد: كليه حقوق و مزاياي افرادي كه در اين مدت از ماموريت آموزشي استفاده ميكنند نيز به حساب وزارت بهداشت واريز ميشود و بابت اين دوره هيچگونه شهريهاي به دانشگاه خارج پرداخت نميشود.
رييس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت در خاتمه گفتوگو با ايسنا، با تاكيد بر اينكه دانشجويان بورسيه بايد پس از پايان دوره در خارج به كشور مراجعت و گزارش جامعي از فعاليتهاي عملي و گواهي پايان دوره را با تاييد نمايندگي علمي در كشور مربوطه به مركز خدمات آموزشي ارائه دهند، خاطر نشان كرد: دانشجويان بايد پايان نامه خود را با سرپرستي استادان راهنما در محل اصلي آموزش خود در داخل انجام دهند.
٠٩:٠٧ ٢٦/١٠/١٣٨٨