مستلزم بازنگري در ساختار محصولات استراتژيك كشاورزي است
اصلاح ساختار بازار محصولات كشاورزي با حمايت از بورس كالاي كشاورزي حاصل ميشود
استمرار در خودكفايي پايدار در محصولات كشاورزي، كشور مستلزم بازنگري در ساختار محصولات استراتژيك كشاورزي است.
دكتر اميرحسين چيذري، استاد اقتصاد كشاورزي دانشگاه تربيت مدرس، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري كار ايران، ايلنا، با اشاره به خودكفايي محصولات استراتژيك در ايران، گفت: در راستاي سياستهاي گذشته وزارت جهاد كشاورزي، مبني بر خودكفايي در محصولات استراتژيك، يك نكته حائز اهميت است و نبايد فراموش كرد كه نميخواهيم در كشور به صورت مقطعي به خودكفايي نايل شويم.
وي، با اشاره به خودكفايي پايدار در كشور، عنوانكرد: برنامههايي در بخش كشاورزي بايد تدوين شود كه علاوه بر تحقق خودكفايي پايدار در محصولات، به ايجاد مزيتهاي نسبي توليد منجر شود. ضمن آنكه اين امر بتواند فراتر از خودكفايي، صادرات را نيز افزايش دهد.
چيذري، با بيان مطلب فوق، افزود: البته مزيتهاي نسبي توليد ممكن است در طول زمان دچار تغيير شوند؛ اما با سرمايهگذاري صحيح در بخش كشاورزي، ضمن دستيابي به نرخ بازدهي مطلوب در اين بخش ميتوانيم به اصلاح ساختار بازار و خودكفايي پايدار در محصولات استراتژيك دست يابيم.
وي، استمرار در خودكفايي پايدار در كشور را مستلزم بازنگري در ساختار محصولات استراتژيك كشاورزي دانست و افزود: همان طور كه براي توليد و عمليات توليد سرمايهگذاري ميشود، بايد براي استمرار در خودكفايي محصولات كشاورزي توليدي نيز سرمايهگذاريهاي لازم صورت پذيرد.
استاد اقتصاد كشاورزي دانشگاه تربيت مدرس، استمرار در خودكفايي محصولات استراتژيك بخش كشاورزي را با اصلاح ساختار بازار محصولات كشاورزي ميسر دانست و تصريحكرد: تنها گزينه براي اصلاح ساختار بازار محصولات كشاورزي، سرمايهگذاري و حمايت از بورس كالاي كشاورزي است كه محصولات باغي و زراعي را در بر ميگيرد.
وي، عنوانكرد: در واقع زماني كه سرمايهگذاري و اصلاح ساختار بازار و حمايت از بورس كالاي كشاورزي صورت گيرد، سبب ميشود تا محصولات كشاورزي كه در بازار سنتي وجود داشتهاند، سهم قابل توجهي را در عرضه و تقاضاي بازار بورس پيدا كنند كه اين امر رسيدن به خودكفايي پايدار را محقق ميسازد.
چيذري، در خصوص عدم پايداري در خودكفايي گندم در سال جاري، بيانكرد: طي سالهاي گذشته، سياست وزارت جهاد كشاورزي تاكيد بر عمليات كشاورزي و سرمايهگذاري بر روي آن بوده، به گونهاي كه سرمايهگذاريها به سمت بذر، آب، آموزش و ترويج كشاورزي و ماشينآلات سوق مييافت و اين سرمايهگذاريها در عمليات توليد بدون اعمال تدابير و استراتژي مشخصي در رابطه با سرمايهگذاري در اصلاح بازار محصولات كشاورزي صورت پذيرفته است.
وي، افزود: بنابراين اگر بخواهيم در خودكفايي كه هدف ملي و استراتژي كشور است به صورت پويا استمرار داشته باشيم، بايد در كنار سرمايهگذاري در بخش توليدي، سرمايهگذاري در رابطه با اصلاح ساختار بازار نيز صورت پذيرد كه البته سرمايهگذاري و عملياتي شدن اين امر حمايت جدي دولت را ميطلبد.
١١:٠١ ١٢/١٢/١٣٨٤