٢٠:٣٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
در نشست جشنواره‌ي وبلاگ‌نويسي قرآني:
دبيرخانه‌ي جشنواره وبلاگ نويسي قرآني دايمي مي‌شود

نشست خبري جشنواره‌ي وبلاگ نويسي قرآني، با حضور " علي اكبر قاضي زاده "، " منوچهر احترامي " و " محسن معيني " از هيات داوران و همچنين " مرتضي رضايي زاده " دبير اين جشنواره در ايسنا برگزار شد .
به گزارش خبرنگار ايسنا در ابتداي اين نشست، دبير جشنواره‌ي وبلاگ نويسي قرآني با بيان اين كه اين جشنواره يك نقطه عطف در فضاي فرهنگي كشور است، گفت: حساس كردن و به دنبال آن فعال شدن اين فضا نسبت به مقوله‌ي وبلاگ نويسي، مهمترين هدف برگزاري اين جشنواره است .
مرتضي رضايي‌زاده گفت: به فاصله‌ي كمي‌ از شروع جشنواره‌ي وبلاگ نويسي قرآني، جشنواره‌هاي فرهنگي ديگري نيز در اين راستا ايجاد شدند كه همگي برخاسته از همان نقطه‌ي عطف است.
معاون خبرگزاري قرآني ايران اظهار كرد: تا قبل از برگزاري اين جشنواره وبلاگ‌ها رسانه‌هاي گسترده و منشعبي در دنياي رسانه‌يي امروز بودند كه در حاشيه‌ي جامعه‌ي فرهنگي كشور قرار داشتند و هيچ قاعده و قانون و مكانيزم حمايتي يا تشويقي در ارتباط با اين حوزه وجود نداشت. بنابراين هيچ‌گونه فعاليت و تحرك خاصي درسيستم فرهنگي كشور راجع به اين ابزار گسترده انجام نمي‌شد .
وي همچنين گفت: سرعت وافزايش كميت وبلاگ در كشور موجب شده كه برخي ايران را پايتخت وبلاگ نويسي دنيا دانسته‌اند .
رضايي زاده گفت: به دليل آن كه مفاهيم قرآني شكل دهنده و تميز دهنده اين جشنواره هستند، موجب شده كه اين جشنواره از نوعي قداست و مقبوليت عامه مردم به ويژه مسوولان فرهنگي كشور برخوردار شود.به طوري كه از بلاگر‌ها به صورت فعال از اين جشنواره استقبال كردند و در نهايت هفت هزار پست قرآني و 1700 وبلاگ به ثبت رسيدند .
دبير جشنواره‌ي وبلاگ نويسي قرآني، به بررسي پيامدهاي مثبت برگزاري اين جشنواره پرداخت و گفت: شكسته شدن فضاي بايكوت و كنار گذاشتن شدن وبلاگ‌ها و همچنين از حاشيه‌ي به متن ‌آمده آن‌ها از مهم‌ترين پيامد اين جشنواره است .
وي با بيان اين كه ما به دنبال اشاعه‌ي مستقيم مفاهيم قرآني هستيم، تاكيد كرد: رسانه‌ي وبلاگ به خودي خود صرفا يك ابزار است كه گردش محتوا و درون آن به عهده گردانندگان اين ابزار است .
رضايي‌زاده گفت: نشر و گسترش مفاهيم قرآني از طريق ابزار فراگير وبلاگ و ايجاد وبلاگ‌هاي جديد قرآني پس از فراخوان عمومي ‌دومين پيامد برگزاري اين جشنواره است .
وي همچنين در خصوص پيامد سوم برگزاري اين جشنواره گفت: مفاهيم قرآني در قالب رشته‌هاي متنوع امكان بروز و ظهور پيدا كرده و هر كسي بنا به تخصص و دانش خود در زمينه‌هاي مختلف اين جشنواره شركت مي‌كند.
وي ادامه داد: اين مفاهيم توسط توده مردم، اعم از متخصص، دانشجو، دانش ‌آموز و نشر و گسترش يافته‌اند، همچنين بهترين تركيب داوري نيز در اين جشنواره ايجاد شده است.
رضايي زاده گفت: اين جشنواره در دو بخش مسابقه و آموزش برگزار شد، همچنين از شروع فراخوان عمومي ‌براي شركت در اين جشنواره آموزش وبلاگ نويسي، از طريق وب سايت اين جشنواره به دو زبان انگليسي و فارسي و همچنين با برگزاري چند دوره كارگاه‌هاي آموزشي در سه گروه دانش آموزان، دانشجويان و طلاب انجام شد .
وي از ايجاد دبيرخانه‌ي دائمي‌جشنواره وبلاگ نويسي قرآني به منظور استمرار اين فعاليت و همچنين سرويس نگاهي به وبلاگ‌ها، در خبرگزاري قرآني خبر داد .
رضايي زاده با اشاره به دو وجهي بودن داوري اين جشنواره گفت: وبلاگ‌ها هم از لحاظ محتوا و هم به لحاظ و ساختاري مورد بررسي و داوري قرار گرفته‌اند.
وي همچنين گفت: تمام بخش‌هاي مختلف جشنواره طبق برنامه ريزي تعيين شده انجام شدند و مهلت ثبت نام نيز تمديد نشد .
دبير جشنواره وبلاگ نويسي قرآني با اشاره به انتخاب 5 نفر برتر در هر رشته از اين جشنواره گفت: وزارت ارشاد، سيماي قرآن، سازمان مل جوانان، جهاد دانشگاهي، خبرگزاري قرآني، سازمان حوزه‌ها و مدارس علميه‌ي خارج از كشور، دانشگاه آزاد و تهران وهمچنين پرشين بلاگ از مشاركت كنندگان برگزاري اين جشنواره بودند .
منوچهر احترامي ‌از داوران بخش داستان جشنواره‌ي وبلاگ نويسي قرآني نيز در اين نشست گفت: در مرحله‌ي انتخاب آثار براي داوري نهايي 178 مطلب در بخش داستان انتخاب شده كه البته بعضا بررسي‌هاي دقيقي در مراحل پيشين نشده كه ممكن است داوري نهايي را دچار مشكلاتي كند .
احترامي ‌گفت: تا به حال هميشه آموزش قرآني به صورت مستقيم بوده است كه با برگزاري اين گونه جشنواره‌ها، بايد اين آموزش به صورت غيرمستقيم تبديل شود و ما بتوانيم به جاي انتقال خود قرآن، مفاهيم آن را آموزش دهيم .
وي گفت: شعر، داستان و طنز مقوله‌هايي هستند كه هنوز در ورود آن‌ها به قرآن ترديد وجود دارد، ولي در صورت انتقال روح قرآن است كه برگزاري اين گونه جشنواره‌ها موفق‌تر خواهند شد.
احترامي ‌اظهار داشت: قرآن فضاهاي داستاني متعددي دارد و مساله مهم در اين‌جا اين است كه بتوانيم به مفاهيم قرآني به طور صحيحي عينيت بخشيم و آن‌ها را در قالب‌هاي مناسب ارايه كنيم .
وي همچنين گفت: عدم رعايت اصول قصه نويسي و ازطرفي ديگر عدم درك وسعت فضاهاي قرآني از نواقص آثار دريافت شده بودند .
احترامي ‌گفت: يكي از بخش‌هاي موفق در انتخاب متن‌هاي اوليه‌ي جشنواره كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان بوده است .
علي اكبر قاضي زاده از داوران بخش گزارش اين جشنواره نيز در ادامه نشست گفت: جشنواره وبلاگ نويسي قرآني، بهانه‌اي براي معرفي واقعي وبلاگ، به مسوولان فرهنگي كشور است .
قاضي زاده اظهار داشت: وبلاگ نيز همچون ديگر تكنولوژي‌هاي جديد، به خودي خود نه پديده‌اي مثبت و نه منفي است، وبلاگ صرفا يك رسانه و امكان است .
وي همچنين گفت: برگزاري جشنواره وبلاگ نويسي قرآني، در صورتي مثبت خواهد بود كه بتواند فضاي منفي موجود عليه وبلاگ نويسي را تلطيف و تطهير كند .
قاضي‌زاده يكي از معايب اين جشنواره را عدم تعيين دقيق چارچوب‌ها دانست و گفت: به عنوان مثال، اصول واقعي گزارش با معيارهاي تعيين شده داوري از سوي جشنواره همخواني ندارد .
وي همچنين پيشنهاد كرد: به جاي برگزاري مقطعي اين گونه جشنواره‌ها، با تشكيل يك دبير خانه دائمي ‌و بررسي مداوم وبلاگ‌ها، افراد برگزيده انتخاب شدند .
قاضي‌زاده با تاكيد بر اين كه وبلاگ يك روزنامه مشخصي است، گفت: يكي از ويژگي‌هاي وبلاگ نويسي برخلاف ساير رسانه‌ها خامي ‌و بكر بودن آن است، زيرا افراد بدون هر گونه محدوديتي مطالب خود را مثبت مي‌كنند .
وي همچنين گفت: بايد تلاش شود كه پديده وبلاگ نويسي، به حالت خصوصي باقي بماند، زيرا ورود اين عرصه به يك فضاي دولتي و رسمي‌منجر به كشته شدن محدوده شخصي وبلاگ مي‌شود .
قاضي زاده، حالت نمايشي پيدا كردن امور اعتقادي، وخارج شدن از فضاهاي مذهبي خالصانه را از آفت‌هاي احتمالي اين نوع برنامه‌ها عنوان كرد .
در ادامه محسن معيني از هيات داوران بخش مقاله اين جشنواره نيز اظهار داشت: برگزاري جشنواره وبلاگ نويسي قرآني منجر به ايجاد ارتباط بين وبلاگ و موضوعات قرآني و همچنين نفوذ آن در بين مردم و به ويژه جوانان شده است .
معيني گفت: مباحث علمي‌، اخلاقي، قرآني، كيهان شناسي و نجوم، گياهان، معاد و قيامت، از جمله مهمترين موضوعات مقاله‌هاي اين جشنواره بوده‌اند .
وي با اشاره به مشخص نبودن چارچوب‌هاي اين جشنواره گفت: تعدادي تنها براي شركت در مسابقه‌ي اين جشنواره صرفا به آوردن نام قرآن در مطالب خود اكتفا كرده‌اند.
معيني بر لزوم ايجاد وب سايت هاي قرآني و برگزاري مسابقات مختلف در اين حوزه تاكيد كرد و گفت: يكي از مزاياي وب سايت، قابليت استناد در آن است و برگزاري جشنواره‌هاي مختلف در حوزه وب سايت نيز منجر به ايجاد سايت‌هاي جديد و تقويت آن‌ها مي‌شود .
گفتني است، مراسم اختتاميه جشنواره وبلاگ نويسي قرآني سه شنبه 16 اسفند ماه در باشگاه دانشجويي دانشگاه تهران برگزار مي‌شود.

١٤:٠١ ١٤/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد