١٩:٠٥ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس پارك علمي يزد با انتقاد ازبي‌توجهي به سهم اعتبارات پژوهشي:
با چنين روندي حتما با مشكل مواجه مي‌شويم

نخستين نمايشگاه علم و فن‌آوري، نوآوري و اختراعات استان يزد در قالب 70 غرفه و با حضور مبتكران و مخترعان و كارشناسان پارك‌هاي علم و فن‌آوري و مراكز علمي و تحقيقاتي فعال در زمينه علم و فن‌آوري از استان‌هاي اصفهان، تهران، قم، تبريز، مشهد ، شيراز و يزد از روز شنبه در يزد در حال برگزاري است.
به گزارش خبرنگار «علمي» ايسنا در يزد، در مراسم افتتاح اين نمايشگاه كه با تقدير از برگزيدگان جشنواره ايده‌هاي برتر همراه بود، دكتر محمد صالح اولياء، رييس پارك علم و فناوري يزد به ضرورت حمايت از نخبگان كشور و جايگاه افراد نخبه در روند اقتصاد دانايي محور اشاره كرد و گفت: ‌شاخص‌هاي كليدي نسبت اعتبارات پژوهشي به توليد ناخالص ملي در كشور نامناسب است كه با چنين روندي حتما با مشكل مواجه مي‌شويم.
شاخص افراد علمي و دانشمند در كشور 300 نفر به ازاي يك ميليون است كه مي‌بايست به شاخص 3 هزار نفر به ازاي يك ميليون نفر برسيم و در اين خصوص نيز دچار مشكل هستيم. در خصوص تعداد جوايز علمي نيز وضعيت كشور ما مساعد نمي‌باشد.
وي افزود: تاكنون فعاليت‌هاي علمي در كشور مجزا از فعاليت‌هاي اقتصادي بوده است كه مي‌بايست بين اين دو فعاليت پيوند محكمي برقرار شود تا اقتصاد كشورمان به پشتوانه اين علم رشد پيدا كند.
وي از راهكارهاي رسيدن به اين هدف جذب نخبگان را ماموريت گرا كردن پژوهش‌ها، ايجاد زيرساخت‌هاي علمي به خصوص در مورد علم و فناوري اطلاعات، جذب موسسات و شركت هاي خصوصي و نهايتا تكميل زنجيره تبديل ايده به محصول يا خدمت برشمرد.
دكتر سيد محمود صدر بافقي، رييس مركز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي يزد نيز دراين مراسم ايجاد مراكز تحقيقاتي مختلف و همچنين پارك علم و فناوري يزد را به فال نيك گرفت و آنرا نشانه پيشرفت علمي و آينده‌اي روشن و نويد بخش براي تحقيقات و پژوهش در استان يزد ذكر كرد.
وي توجه به سير تحول علوم را ياد آور شد و اظهار داشت: پيشرفت علوم و اكتشافات علمي و توسعه آن در قرن‌هاي مختلف با انگيزه‌اي متفاوتي انجام شده است و اگر زماني پيدا كردن ناشناخته به خاطر سرگرمي و حس كنجكاوي صورت مي گرفت ولي امروز اين پيشرفت‌ها هدايت شده و اين هدايت شدگي كارهاي علمي بيش از هر چيز ديگري مورد توجه بوده است.
به گزارش ايسنا، دكتر صدر مسير توسعه علوم را شامل دو راه دانست و گفت:‌ هر چند بسياري از دانشمندان و مكتشفان تحصيل كرده دانشگاه نبوده اند ولي بسياري نيز از درون همين دانشگاه‌ها برخواسته‌اند و البته مسير دوم كه شركت هاي غربي همچنان در آن قدم برمي‌دارند سرمايه گذاري موسسات و شركت‌هاي بزرگ جهت تامين بودجه‌هاي كلان فعاليت هاي تحقيقاتي مي‌باشد.
وي تاكيد كرد: توسعه علم در هر كشوري يك مديريت قاطع مي‌خواهد و تامين استقلال كشورمان نيازمند پيشرفت‌هاي علمي در دراز مدت است كه آن نيز نيازمند همين مديريت قوي و برنامه ريزي دقيق است .
دكترحسيني، عضو هيات علمي دانشكده روانشناسي دانشگاه تهران نيز درباره اهميت بحث نوآوري و خلاقيت در جوامع سخنراني كرد.

١٨:٠١ ١٤/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد