يك استاد دانشگاه:
پژوهش دركشور درمسير اساسي قرار نگرفته است
عضو هيات علمي واحد بينالمللي موسسه عالي علمي،كاربردي صنعت آب و برق در جزيرهقشم، گفت: پژوهش در كشور در مسير انجام كارهاي اساسي قرار نگرفته و در حاشيه است.
مهندس "ابراهيم حجت" روزجمعه در گفت و گو باخبرنگارايرنا،افزود: بر اين اساس هر چقدر هم بودجه پژوهشي سالانه افزايش مييابد، مشاهده ميكنيم كه اثر و نتيجه مطلوب خود را ندارد.
وي بااشاره به مشكلات فراروي پژوهش و تحقيقات در كشور،گفت:براي اجراي كارهاي پژوهشي و تحقيقاتي در دستگاههاي مختلف ، نه ضوابطي نوشته شده و نه آن كه قوانين درست و حسابي وجود دارد.
وي، افزود: يكيديگر از مشكلات فراروي پژوهش در كشور آن است كه ما پژوهش را به هفتهاي محدود كردهايم و در اين هفته نيز طرحهايي را كه دانشجويان محققان و اساتيد تهيه كردهاند بدون آنكه كاركرد آن مورد بررسي قرار گيرند به بايگاني سپرده ميشوند.
حجت معتقد است كه پژوهش و تحقيقاتارايه شدهاز سوي محققان بايد كاربردي باشد يعني در وهله نخست پژوهشها بايد در زمينههايي چون بهداشت و درمان و صنايع كه در جامعه نياز به آنها بيشتر احساس ميشود، انجام شود.
وي، گفت: اين پژوهشها و تحقيقات بايد در قالب بانكهاي اطلاعاتي جمعآوري و دسته بندي شوند و دانشجويان مقاطع مختلف براي انجام پژوهش و تحقيقات با استفاده از اين بانكها بتوانند حلقه مفقوده شده در هر كار تحقيقاتي را بيابند.
اين استاد دانشگاه ، اظهار داشت: بايد محققان را ملزم به انجام طرحهاي تحقيقاتي و پژوهشي كرد كه آن طرحها در مسير اجرا، بتوانند گرهاي از مشكلات كشور را بگشايند.
حجت در ادامه با بيان اينكه بايد پژوهش از دوران دبيرستان و حتي پيش از آن آغاز شود، گفت: كشورهايي كه در اين زمينه موفق هستند، كارهاي پژوهشي و تحقيقاتي رااز پايه آغاز كرده و فرهنگ آن را در بين دانشآموزان خود ايجاد كردهاند.
وي افزود: ما بايد زمينه گسترش فعاليتهاي پژوهشي در كشور را با فرهنگ- سازي از دبيرستانها و حتي پيش از آن آغاز كنيم و دانش آموزان را از همين دوران وادار به تفكر و ابداعات كنيم تا زماني كه وارد دانشگاهها ميشوند با پژوهش و تحقيقات بيگانه نباشند.
از سوي وزارت علوم تحقيقات و فن آوري ۱۹تا ۲۵آذر ماه به عنوان هفته پژوهش نامگذاري شده است كه در اين ايام از محققان و پژوهشگران برتر در سراسر كشور تقدير ميشود.
١١:١٦ ٢٥/٠٩/١٣٨٤