٢٠:٢٢ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با هدف استفاده در تشخيص‌هاي زيستي
پژوهشگران ايراني موفق به ساخت نانوكريستال‌هاي فسفرسنت سولفيد روي شدند

پژوهشگران دانشكده مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير موفق به توليد نانو كريستال‌هاي فسفرسنت سولفيد روي براي استفاده در تشخيص‌هاي بيولوژيكي شدند.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، دكتر محمد ربيعي، دانشجوي دكتري مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير اظهار داشت: مشكل عمده‌اي كه در تشخيصهاي بيولوژيكي وجود دارد اندازه‌گيري مقادير بسيار كم در حد 1/0 يا 2/0 نانوگرم است كه براي اين منظور ما مجبور هستيم از روشهاي خاص مثل استفاده از مواد راديواكتيو استفاده كنيم كه هم گران قيمت است و هم مشكلات خاص خود را دارد لذا محققان تلاش كرده‌اند از روشهاي ديگر استفاده كنند كه يكي از اين روشها استفاده از مواد رنگزاي فلورسنت است كه در تشخيص‌هاي بيولوژيك تا حدي جوابگو مي‌باشند.
وي افزود: با اين حال طول عمر اين مواد رنگزا نيز بسيار كوتاه و حساسيت آنها بسيار كم بود. لذا محققان تلاش كردند روش‌هاي ديگري ابداع كنند كه از آن جمله استفاده از نانو كريستال‌هاي فسفرسنت مي‌باشد.
وي تصريح كرد: نانو كريستال‌هاي فسفرسنت هم ارزانتر هستند و هم مشكلات زيست محيطي مواد راديو اكتيو را ندارند و حساسيت اندازه‌گيري آنها نيز بالاتر است و مي‌توان به نحو موثري در تشخيص‌هاي بيولوژيك از آن استفاده كرد.
اين پژوهشگر خاطرنشان كرد: اين نانو كريستالها با اندازه ذرات تقريبي 3 تا 50 نانومتر با روش‌هاي متفاوت با عمليات سطحي كه از خود خصوصيات كوانتومي نشان مي‌دهند، ساخته شده است.
نانو كريستال فسفرسنت پس از ستنز با گروههاي فعال مثل مركاپتواتانول و تيوگلايكوليك اسيد اتصال داده مي‌شود تا يك كمپلكس كه توانايي برقراري اتصال با يك جزء بيولوژيكي قابل اندازه‌گيري مثل بيوتين را داشته باشد ايجاد شود.
دكتر ربيعي تصريح كرد: اين كمپلكس از خود خصوصيات تشعشعي مواد فسفرسنت را نشان مي‌دهد و با افزايش غلظت بيوتين تشعشع آن كاهش مي‌يابد.
دكتر ربيعي اظهار داشت: در اين پروژه ابتدا ماده فسفرسنت سولفيد روي به شكل بالك ساخته شد كه اندازه ذره آن در حدود 2000 نانومتر بود. براي ساخت ذره نانو از روشهاي مختلف از جمله روش رسوبگيري شيميايي و عمليات سطحي توسط مواد پليمري و گروههاي فعال سطحي استفاده شد.
به گزارش ايسنا، وي خاطرنشان كرد: در داخل بدن انسان عوامل زيادي از قبيل ميكروبها، پروتئين‌ها و آنتي بادي‌ها وجود دارند كه پزشك براي تشخيص نياز به اندازه‌گيري اين مواد دارد، اين در حالي است كه دستگاههاي موجود آزمايشگاهها توانايي دقيق اين پارامترها را در مقادير كم ندارند.
دكتر ربيعي در پايان با اشاره به اين كه ميزان مصرف اين مواد بسيار كم است و در هر آزمايش حدود يك ده هزارم گرم از اين نانوكريستالها كفايت مي‌كند، اظهار داشت: هزينه ساخت هر گرم از اين مواد در ايران 120 هزار تومان مي‌باشد در حالي كه هر گرم معادل خارجي آن حدود 700 هزار تومان قيمت دارد.م/د

١٤:٤٨ ١٥/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد