بزرگترين شكاف موجود در عرصه اقتصادي مساله مهارت و دانش است
رييس اداره كل بازرگاني استان آذربايجان شرقي گفت: براي رسيدن به جايگاه مطلوب در عرصه توسعه بايد دانايي فردي را به دانايي اجتماعي تبديل كنيم.
به گزارش ايلنا،"حسن نجفي" درهمايش صنعت آموزش ، اشتغال در تبريز، افزود: متاسفانه بر اساس آخرين تحقيقات انجام شده بزرگترين شكاف موجود در استان در عرصه اقتصادي به موضوع مهارت و دانش بر ميگردد.
وي با تاكيد بر اهميت آموزش گفت: استان آذربايجان شرقي با كمال تاسف از نظر توسعه نيروي انساني در رتبه بيستم كشوري قرار گرفته و از لحاظ نرخ بالاي بي سوادي زنان و همچنين ساكنان روستاها جزو 4 استان اول كشور قرار دارد.
نجفي افزود: براي پركردن اين شكاف نيازمند گسترش آموزش و به كارگيري نيروهاي متخصص و متعهد و مومن هستيم تا دانايي فردي را به دانايي اجتماعي تبديل شود و به قطع يقين دستاوردهاي كشورهاي توسعه يافته از مسير علم و دانش حادث شده است.
وي گفت: متاسفانه آموزش در كشور ما كاربردي نيست و اغلب گروههاي فعال در عرصههاي مختلف اقتصادي و صنعتي از مهارتهاي لازم برخوردار نيستند.
نجفي به تغيير رويكردها در دنياي امروز اشاره كرد و گفت: در دهههاي قبل اگر 80 درصد سرمايهگذاري ها ملموس بود اكنون برعكس شده و 20درصد سرمايه گذاري ملموس و 80 درصد غيرملموس است.
وي گفت: اكنون دنيا به جهان نرم افزار تبديل شده و اگر در سالهاي قبل تصور بر اين بود كه علم هر پنج سال يكبار دچار تحول و تغيير مي شود، اكنون بايد قبول كنيم كه تغييرات در حال حاضر به دقيقه و ثانيه ها هم رسيده است.
نجفي به نرخ پايين بيكاري در استان آذربايجان شرقي اشاره كرد و گفت: با وجود آنكه نرخ بيكاري در استان پايين است كه البته علت آن را در موارد ديگري بايد جستجو كرد، اما نرخ بهرهوري نيروي كار در آذربايجان شرقي 2 درصد از متوسط كشوري هم پايين تر است.
وي با تاكيد بر حمايت از كارآفرينان گفت: سرمايه در ميان عوامل رسيدن به اهداف مانند اشتغال در رتبه هفتم قرار دارد و مهمتر از همه اين موارد فكر و انگيزه نيروي انساني مهمترين بخش را تشكيل مي دهد.
وي گفت: متاسفانه ارتباط ميان دانشگاه و صنعت ما ضعيف است و بايد در اين زمينه تلاش بيشتري صورت پذيرد.
٢١:٤٦ ١٥/١٢/١٣٨٤