به همت يك عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي همدان
سيستم تهويه و كنترل آلودگي هواي كارگاههاي سيليس كوبي طراحي شد
دانشيار دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي همدان با هدف كاهش بار آلودگي هواي داخل كارگاههاي سيليسكوبي و تضمين سلامت كارگران طرح كنترل آلودگي هواي كارگاههاي سيليس كوبي را ارائه كرد.
دكتر عبدالرحمان بهرامي در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين كه اين طرح براي اولين بار در كشور اجرا ميشود، اظهار داشت: سيليس با غلظت بسيار كم به طور عادي در هوا وجود دارد ولي غلظت آن در محيط كارگاههاي سيليس كوبي بسيار بالا است كه براي انسان خطري جدي محسوب ميشود.
سيليس تركيبي كريستالي است كه هنگام تنفس در محيط هاي آلوده وارد ريه شده و ميتواند ريه را خراش دهد يا باعث تغيير شكل بافت ريه شود كه در نهايت به اختلال در تنفس و مرگ فرد منجر ميشود.
وي خاطرنشان كرد: كارگران شاغل در كارگاههاي سيليس كوبي بيشتر از سايرين در معرض تنفس سيليس هستند. سيستم تهويه موضعي و كنترل ذرات در كشورهاي توسعه يافته انجام شده است. در حال حاضر براي اولين بار در كشور طرح سيستم تهويه موضعي و كنترل ذرات در كارگاههاي سيليس كوبي منطقه ازندريان همدان در حال اجراست.
به گفته وي در اين طرح ضمن كاهش بار آلودگي هوا داخل كارگاههاي سيليس كوبي و تضمين سلامت كارگران ،از آلودگي محيط زيست منطقه در اثر انتشار ذرات توليد شده نيز جلوگيري ميشود.
دانشيار دانشكده بهداشت در گفتوگو با ايسنا تصريح كرد: در اين طرح براي تمامي كارخانهها و واحدهاي سيليس كوبي، سيستم تهويه مكنده موضعي و دستگاههاي پالايش هوا پيشبيني شده كه قادرند علاوه بر كنترل آلودگي، مقدار قابل توجهي از اين ذرات را بازيافت كنند كه اين امر از نظر اقتصادي بسيار مقرون به صرفه است.
دكتر بهرامي با اشاره به فوت چند كارگر در كارگاههاي سيليس كوبي استان به دليل بروز بيماريهاي ريوي وجود اين سيستم را در تمام كارگاههاي سيليس كوبي كشور امري ضروري خواند.
وي در پايان با تشكر از همكاري دكتر قرباني در اين طرح اجراي آن را در تمام كارگاههاي كشور امكانپذير عنوان كرد زيرا طراحي سيستم با توجه به وضعيت كارگاه انجام ميشود.
١٣:٠١ ١٦/١٢/١٣٨٤