٢١:٣١ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
بزرگداشت چهلمين سال تاسيس دانشگاه صنعتي شريف/
دهمين رييس دانشگاه: تنها ‌٥/٢درصد علم دنيا دركشورهاي اسلامي توليد مي‌شود

دهمين رييس دانشگاه صنعتي شريف گفت: توليد علم كل كشورهاي اسلامي سالانه به اندازه كشور كره جنوبي نيست.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر علي اكبر صالحي، نماينده ايران در سازمان انرژي اتمي در مراسم «بزرگداشت چهلمين سال تاسيس دانشگاه صنعتي شريف»، با بيان اينكه قابليت و ظرفيت پيشرفت بيشتري در كشور وجود دارد، تصريح كرد: براساس آمار كشورهاي اسلامي 5/2 درصد توليد علم در جهان را بر عهده دارند، اين در حاليست كه جمعيت آنها 20 درصد جمعيت كل دنيا را تشكيل مي‌دهد.
وي همچنين با بيان اينكه هيچ يك از دانشگاه‌هاي كشورهاي اسلامي در بين 500 دانشگاه اول دنيا ديده نمي‌شود، افزود: از سوي ديگر تعداد كل مقالات توليدي كشورهاي اسلامي سالانه به اندازه كشور كره جنوبي نيست، به عبارت ديگر تركيه به عنوان بالاترين توليد كننده مقالات علمي در ميان كشورهاي اسلامي، سالانه 16 هزار مقاله و پس از آن ايران سالانه 6500 تا 7000 مقاله توليد مي‌كند، اين در حاليست كه كره جنوبي به تنهايي سالانه 35 هزار مقاله توليد مي‌كند.
وي با اشاره به ساير آمار منتشره در اين خصوص، اظهار كرد: توليد ناخالص ملي در كشور 5/1 تريليون دلار است، درحاليكه اين ميزان در ژاپن 4 تا 5 تريليون دلار است؛ تمام اينها در حاليست كه 40 درصد منابع جهان را در اختيار داريم.
ضرورت گسترش عدالت اجتماعي در بعد آموزش عالي
دكتر صالحي با بيان اينكه كشورهاي اسلامي در زمينه توليد علم در مرحله ظهور و بروزند،‌ تصريح كرد: علم و دين را بايد در هم آميخت زيرا اگر اين دو از هم جدا شوند هر دو مي‌سوزند.
وي اعتماد به نفس، خودباوري و رسيدن به حد و مرزهاي بحراني را از مهمترين عوامل موثر در افزايش توليد علم عنوان كرد و گفت: جامعه علمي در كشور بايد آنقدر گسترده باشد تا بتوان از ميان مردم بزرگاني همچون ابن سينا و ... ظهور كنند، به عبارت ديگر فضاي علمي جامعه بايد به حدي گسترش يابد تا همگان به آموزش عالي دسترسي عادلانه داشته باشند؛ نه اينكه نابغه‌هايي در اقصي نقاط كشور به دليل نبود شرايط از بروز ذات نهفته خود محروم بمانند.
دهمين رييس دانشگاه صنعتي شريف در خاتمه با تاكيد بر ضرورت گسترش عدالت اجتماعي در بعد آموزش عالي، خاطرنشان كرد: هر بنايي كه درست پايه‌ريزي شود در صورتيكه مبناي شايسته سالاري را مدنظر قرار دهد به سرانجام خواهد رسيد.م/د

١٢:٤٦ ١٧/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد