دكتر توفيقي:
حملهي پليس فرانسه به دانشجويان كاملا زشت وناپسند بود
هيچ حكومتي حق ندارد آزادانديشي دانشجويان را محدود كند
دكتر «جعفر توفيقي» با بيان اينكه «اقدام پليس فرانسه و حمله به دانشجويان دانشگاه سربن كاملا زشت و ناپسند است»، گفت: از قديم دانشگاهها به محيط آزادانديشي، پرهيز از خشونت و درگيري معروف بودهاند و اين ويژگيهاي منحصر به فرد دانشگاههاست.
وزير سابق علوم در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا با بيان اينكه «دانشگاهها، مراكز علمي، دانشجويان و اساتيد دانشگاه كاملا آزاد هستند كه نظرات خود را در مورد مسايل مختلف بيان كنند، نقد كنند و مسايل را به چالش بكشند»، ادامه داد: اين يك سنت قديمي است و معمولا نيز نظامهاي سياسي اين حق را براي دانشجويان و دانشگاهها قائل هستند و سعي ميكنند از برخوردهاي خشونتآميز خودداري كنند و اين اقدام دولت فرانسه برخلاف مشي آزادانديشي و احترام به حقوق افراد است و هيچ حكومت و نظامي حق ندارد كه عرصه را براي نقد و آزادانديشي دانشجويان محدود كند.
وي با بيان اينكه «در تصور عموم، فرانسه مهد آزادي، دموكراسي و حقوق بشر است»، اظهار داشت: چنين اقدام دولت فرانسه حاكي از اين است كه دولت فرانسه از نظر سياسي دچار تزلزل شده و به همين بابت است كه از چند ماه پيش شورشهايي در اين كشور رخ داده و اكنون نيز دانشجويان نسبت به قانون جديد دولت فرانسه در ارتباط با اشتغال اعتراض كردهاند و فرانسه با اين اقدام چهرهي فرهنگي خود را در دنيا مخدوش كرده و همانطور كه گفتم گويي دولت فرانسه در عرصهي سياست داخلي دچار مشكل است.
وزير سابق علوم دربارهي سكوت رسانههاي جهاني در اين باره گفت: به هر حال قدرتهاي بزرگ بر افكار عمومي و رسانههاي خبري تسلط دارند و از اين تسلط خود در مواقعي كه انتشار خبر به نفعشان نيست استفاده ميكنند و سعي ميكنند ابعاد اخبار و فعاليت رسانهها را محدود كنند كه اين امر را در مواقع بسيار زيادي مشاهده كرديم ولي به هر حال جوامع و تشكلهاي آزاديخواه چنين اقدام ناپسنديدهاي را محكوم ميكنند ولي اگر اين اتفاق در كشوري همچون كشورهاي جهان سوم رخ ميداد مطمئنا اين مساله را امواج خبري بيشتري در بر ميگرفت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري رويتر، پليس فرانسه چند روزي است كه با هدف سركوب اعتراضات بر ضد اصلاحات در قانون كار، به دانشگاه سوربون در پاريس هجوم برده و تاكنون حدود 200 تن را به زور از سالنها و كلاسهاي درس دانشكدهها بيرون كشيده و بازداشت نموده است.
از روز چهارشنبه دانشجويان اين دانشگاه كه مركز آغاز جنبش دانشجويي سال 1968 نيز بوده است، در اعتراض به اصلاحات جديد كه قرار است به كار فرمايان اختيارات بيشتري براي استخدام و اخراج افراد زير 26 سال بدهد، در سر كلاسهاي درس حاضر نشدند و اقدام به تظاهرات نمودند.
گيل دو روبيين، وزير آموزش فرانسه، به هنگام بازديد از بخشهاي مختلف به هم ريختهي دانشگاه سوربون گفت: اين همان اتفاقي است كه وقتي شما اقدام به تمرد و نافرماني ميكنيد، رخ ميدهد.
جنبش دانشجويي مه 1968 نيز كه از دانشگاه سوربون شروع شد، منجر به تضعيف موقعيت ژنرال شارل دوگل شد.
اصلاحات در قانون كار، ابتكار دومينيك دوويلپن كه از اعضاي حزب حاكم گليست است، ميباشد و در پاسخ به ناآراميهاي پنج ماه گذشته در حومهي پاريس و ديگر شهرهاي فرانسه كه عامل اصلي آنها جوانان بيكار بودند، ابداع شده است.م/د
١٥:٤٦ ٢١/١٢/١٣٨٤