"سيدمحمد حسيني":
هفته علمي ايران در خارج از كشور برگزار ميشود
معاون پشتيباني وزارت علوم، تحقيقات و فناوري روز يكشنبه از برگزاري هفته علمي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، "سيدمحمد حسيني" دريك كنفرانس مطبوعاتي گفت: اين وزارتخانه در راستاي آگاه كردن ديگر كشورهااز پيشرفت علمي ايران در نظر دارد برنامهاي را با عنوان هتفه علمي در برخي از كشورها از جمله سوريه برگزار كند .
وي افزود: طبق برنامه جديد آموزش عالي كشور، دانشجويان دوره دكتري ميتوانند از يك دوره بورس مطالعاتي شش ماه در خارج از كشور استفاده كنند.
وي افزود: انتظار جامعه از مديريت جديد وزاتخانه، حلمسئله انتصابات است كه اين وزارتخانه به منظور بهرهگيري از مديراني كارآمد، جابجاييهايي را صورت داده كه بسيار نيز مورد استقبال قرار گرفته است .
حسيني مسئله بعدي وزارت علوم را فراهمآوردن امكانات دانشگاه اعلام كرد و گفت: متاسفانه آغاز بكار مديريت جديد با كسر بودجه وزارت همراه بود، اما توانستيم ۱۵۷ميليارد تومان از متمم بودجه اختصاصي به اين وزارتخانه را دريافت و آنرا ميان دانشگاهها توزيع كنيم.
وي درباره تخصيص اعتبار ويژه براي تجهيزات اختصاصي به دانشگاهها گفت : : از ۱۰۰ميليارد تومان بودجه عمراني دريافتي از دولت، ۶۸ميليارد تومان آنبه دانشگاهها اختصاص يافت تا بتوانيم شاهد رونق پژوهش و آموزش در دانشگاههاي كشور باشيم.
معاون پشتيباني وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، تخصيص بودجه سال ۱۳۸۵ دانشگاهها را مبتنيبر سرانه دانشجو و بودجه عملياتي دانشگاهها اعلام كرد .
وي از اينكه برخياز دانشگاهها در اعلام تعداد واقعي دانشجويان خود مرتكب خطا شده و بعضا آمار دانشجويان خودرا بيشاز دو برابر رقم واقعي اعلام كردهاند ، ابراز تاسف نمود.
حسيني درباره گلهمندي نسبت به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري برايميزان بودجهعمراني آن گفت: بودجه عمراني وزارتخانه درسال ۸۵حدود ۷۰درصد افزايش داشته كه ۲۸درصد آن به دانشگاهها اختصاص يافته است.
"از برنامههاي وزارتخانه، توسعه كمي دانشگاهها است كه طبق برنامه بايد رقم دو ميليون و ۲۰۰دانشجو فعلي تا پايان سال ۸۵به سه ميليون ۵۰۰نفر برسد. "
وي گفت: راهكار وزارت علوم براي كاهش مهاجرت دانشجويان ايراني به خارج از كشور، فراهمآوردن امكانات براي اشتغال دانشجويان است كه خوشبختانه تمهيداتي نيز براي اينكار در نظر گرفته شدهاست.
حسيني در ادامه، كمك ۳۵ميليارد توماني اين وزراتخانه به دانشگاهپيام نور را در راستاي اين هدف اعلام كرد و افزود: گرچه اين دانشگاه از بودجه مردمي و شهريهها ارتزاق ميكند، ولي ارادهو اولويت ، بر توسعه بخشيدن به دانشگاهفوق براي جذب هرچه بيشتر ايرانيان خارج از كشور است.
وي يكياز اقدامات مديريت جديد را كاهش شهريه از پنج تا ۴۰درصد عنوان كرد و گفت: به عنوان مثال، وزارت خانه توانست شهريه دريافتي از دانشجويان شبانه، مراكزي چون دانشگاه علم و صنعت را تا ۴۰درصد كاهش دهد.
وي با اشاره به اينكه تسهيلات صندوق رفاه دانشجويي درسال جاري ۶۰ميليارد تومان است ، گفت : از اين مقدار ۳۵ميليارد آن به دانشجويان دانشگاه آزاد اختصاص يافته كه از طريق بانكهاي ملي، تجارت، صادرات در اختيار دانشجويان قرار ميگيرد.
حسيني اعلام كرد: وزرات علوم، تحقيقات و فناوري از دانشجو واستاد محوري خارج شده و تلاش دارد به كارمندان نيز اهتمام ويژه داشته باشد، لذا در صدد است تعداد وسيعي از نيروهاي قراردادي را بصورت پيماني و استخدام رسمي به خدمت بگيرد.
وي مشكلات حقوقي وزارتخانه را نيز مهم ارزيابي كرد و گفت: متاسفانه برخي از دانشجويان اعزامي به خارج كشور با وجود تسليم وثيقه، پساز خاتمه تحصيل با كشور بازنمي گردند كه مقرر گرديد نسبت به انتقال آن وثيقهها به وزارات علوم اقدام شود.
معاون پشتيباني وزارت علوم از احياي فعاليت فرهنگي در دانشگاههاخبر داد و افزود: خوشبختانه معاونت فرهنگي در كنار دفتر مقام معظم رهبري در دانشگاههافعاليتهاي فرهنگي و ورزشي را براي رفع افسردگي در بين دانشجويان آغاز كرده تا از اين طريق بتوان فضاي دانشگاه را به تحرك و پويايي بيشتر واداشت.
٢١:٣١ ٢١/١٢/١٣٨٤