با حضور وزير علوم و پس از 8 ماه تاخير
دومين جلسه كميسيون دائمي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري برگزار شد
دومين جلسه كميسيون دائمي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري پس از حدود هشت ماه تاخير به منظور تهيه دستور جلسه آتي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري تشكيل شد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، كميسيون دايمي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري بر اساس ماده 9 آيين نامه داخلي شورا و به منظور استمرار و سرعت بخشيدن به فرايند تصميمگيري و كارشناسي اوليه دستور كارهاي شوراي عالي تشكيل شده و طبق آييننامه داخلي كميسيون جلسات داخلي آن بايد هر دو هفته يك بار تشكيل شود.
نخستين جلسه كميسيون دايمي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري مصادف با شصت و ششمين و آخرين جلسه شوراي تحقيقات و فنآوري به رياست وزير سابق علوم 15 تيرماه سال جاري در محل وزارت علوم تشكيل شده بود.
كميسيون دايمي داراي حدود 36 عضو است كه از معاونتهاي پژوهش و فنآوري وزارتخانهها و دستگاههاي اجرايي ذي ربط، نمايندگان روساي دانشگاهها و مراكز پژوهشي، فرهنگستانها و صاحبنظران سياستگذاري علم و فنآوري در بخش دولتي و خصوصي تشكيل شده است،
وظايف و اختيارات كميسيون دايمي، طبق ماده 10 آيين نامه داخلي شوراي عالي تصميمگيري و يا بررسي و اظهار نظر در مواردي است كه از طرف شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري تفويض اختيار و يا ارجاع ميشود.
دكتر محمد مهدي زاهدي وزير علوم روز دوشنبه در اولين جلسه كميسيون دائمي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري در دولت جديد هدف از تشكيل شوراي عالي علوم، تحقيقات و فنآوري را رسيدن به آرمانهاي چشم انداز بيست ساله توسعه كشور عنوان كرد و گفت:براساس اين چشمانداز بايد تلاش كنيم تا توليدات علمي به صحنه عمل و اقتصاد آورده شده و به توليد ثروت ملي بينجامد كه اين امر مستلزم آن است كه همه دست به دست بدهيم و حلقههاي مفقود، بين علم و عمل را پيدا كنيم.
به گزارش ايسنا، وي با تاكيد بر اين كه دولت جديد عملگراست، ابراز اميداري كرد كه پس از شناخت حلقههاي مفقوده بتوان با هماهنگي و جهت گيري مناسب به جايگاه تعريف شده در سند چشمانداز توسعه كه بحث توليد علم و اقتصاد پوياست دست يافت.
وزير علوم، تحقيقات و فنآوري در ادامه بر همكاري همه جانبه تمام سازمانها در امر پژوهش تاكيد كرد و اظهار داشت: وزارت علوم دست همه وزارتخانهها را در امر پژوهش ميفشارد و به همكاري همه جانبه آنها اميد بسته است.
وي با بيان اين كه در حال حاضر در كشور طرحهاي تحقيقاتي با هماهنگي انجام نمي شود، بر ضرورت اتخاذ راهكارهايي اجرايي براي هماهنگي و انسجامبخشي تحقيقات در كشور و فراهم كردن زمينه انجام تحقيقات مشترك با همكاري محققان دستگاههاي مختلف به منظور ارتقاي كارآمدي پژوهشها تاكيد كرد.
دكتر زاهدي همچنين با اشاره به همكاري بسياري از دانشگاههاي كشور با بخشهاي صنعتي، افزايش اين ارتباطات و توسعه آن به تمام دانشگاهها را خواستار شد.م/د
١٥:٣١ ٢٢/١٢/١٣٨٤