١٢:٤٢ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك پژوهشگر:
نگاه متوليان به پژوهش بايد متحول شود

مدير مركز مطالعات وتحقيقات وسنجش افكار صداوسيماي مركز خليج فارس گفت: با وجود صحبتها و تاكيدات، در ايران فقط در حال‌احساس نياز به پژوهش هستيم كه براي تغيير اين وضعيت، بايد نگاه متوليان به اين مقوله متحول شود.
منصوراخلاقي‌پور شنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: هنوز ديدگاه عملي مثبتي به امر پژوهش شكل نگرفته و نگرش لوكس‌گرايانه و اعتبارات‌اندك اين‌بخش نشانه همين امر است.
وي كه به عنوان پژوهشگر برجسته استان هرمزگان در هفته پژوهش ( ‪ ۱۹‬تا ‪۲۵‬ آذر) مورد تقدير قرار گرفت، گفت: متاسفانه برخي محافل به پژوهشگر و محقق به چشم دلال نگاه مي‌كنند.
دبير اتاق فكر صدا وسيماي مركز خليج‌فارس يكي ديگر از آسيبهاي قابل ذكر در بخش پژوهش را نهادينه‌نشدن روحيه تحقيق در نهادهاي علمي دانست.
به گفته وي، رفتارهاي اقتدارگرايانه به ويژه در خانواده مانع شكوفايي خلاقيت كه پيش نياز شكل‌گيري روحيه تحقيق و پژوهش به شمار مي‌رود، شده است.
اخلاقي‌پور ادامه داد: نظير اين وضعيت حتي در دانشگاهها و رابطه استاد و دانشجو نيز ديده مي‌شود.
اين محقق اضافه‌كرد: اين مشكل در هرمزگان و استانهاي مشابه آن حادتر است زيرا خانواده‌هاي سنتي، اجازه پرسشگري را به فرزندان خود نمي‌دهند و به اين ترتيب در نسل‌هاي متعدد شاهد توالي اين مساله خواهيم بود.
اخلاقي‌پور راه برون‌رفت ازاين وضعيت راآموزش‌مهارتهاي زندگي به‌افراد جامعه از طريق رسانه‌ها، كتابهاي درسي و ساير وسايل ارتباطي دانست.
كارشناس صدا و سيما يكي ديگر از عوامل تاثيرگذار در روند پژوهش را هويت تاريخي ذكر كرد و افزود: احساس ناامني تاريخي موجب رشد كنش‌هاي فردگرايانه در افراد مختلف جامعه از جمله دانشمندان، شده است.
وي همچنين گفت: باوجود پيچيدگي‌هاي فوق، تغيير نگرش در متوليان پژوهش به تدريج در حال شكل‌گيري‌است و درصورت سرمايه‌گذاري مناسب مادي ومعنوي، مي‌توان به آينده پژوهش در كشور اميدوار شد.

٠٩:٥٠ ٢٦/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد