٠٠:٢٣ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
سازمان محيط زيست از طرح‌هاي تحقيقاتي "زمين پزشكي" حمايت مي‌كند

دبير علمي ستاد برگزاري روز زمين پاك، گفت : سازمان حفاظت محيط زيست از طرح‌هاي تحقيقاتي "زمين پزشكي" حمايت مي‌كند.
"زمين پزشكي" يا "زمين شناسي پزشكي" حاصل مشاركت متخصصان علوم زمين و پژوهشگران علوم پزشكي و بهداشتي براي بررسي مسايل تندرستي حاصل يا تشديد شده از مواد زمين - سنگ ها، خاك و آب - و فرآيندهاي زمين شناختي - مانند فوران‌هاي آتشفشاني، زمين لرزه و غبارهاي جوي- است.
دكتر"سروش مدبري" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهارداشت : زمين پزشكي يك علم جديد است كه از سال ‪ ۲۰۰۰‬مورد توجه قرار گرفته و در ايران نيز به دليل نوپا بودن آن بايد براي رشد آن، برنامه ريزي كرد.
مدبري با بيان اينكه مسايل بهداشتي حاصل از مواد زمين و فرآيندهاي زمين شناختي بسيار فراتر از آن است كه به ذهن مي‌رسد، گفت: تندرستي حدود سه ميليارد نفر از مردم جهان تحت تاثير اين فرآيندها و مواد است اما بسياري از مردم، اطلاعي از آن ندارند.
وي در ادامه گفت: اطلاع رساني بيشترين نقش و اهميت را نه تنها براي عامه مردم، بلكه براي پزشكان، متخصصان بهداشت، تصميم گيرندگان و برنامه ريزيان دارد.
اين مقام مسوول در سازمان حفاظت محيط زيست، تاكيد كرد: اگر اين مسايل در برنامه‌ريزي‌هاي تندرستي وارد شوند بسياري از اثرهاي منفي بهداشتي را مي‌توان حذف كرد.
به گفته مدبري، سازمان حفاظت محيط زيست، براي سال آينده در نظر دارد براي اقشار مختلف مردم نيز در زمينه "زمين پزشكي" در قالب بروشورها و پوسترهاي ويژه، اطلاع رساني كند.
وي، با اشاره به اينكه روز دوم ارديبهشت سال ‪ ۸۵‬روز "زمين سالم، انسان سالم" نامگذاري شده، گفت: قرار است در اين روز همايشي با موضوعيت زمين پزشكي با حضور رييس اتحاديه بين‌المللي زمين پزشكي و جمعي از متخصصان ايراني در تهران، برپا شود.
مدبري، با بيان اينكه در كشور، عوارض اين عناصر روي انسان دقيقا شناسايي نشده، گفت: زمين پزشكي يك رهيافت دو سويه است كه از يك سو زمين شناسي بايد شناسايي كند كه چه عناصري در كدام مناطق وجود دارد كه به دنبال آن مردم آن مناطق به بيماري‌هاي ويژه‌اي دچار شده‌اند و از سوي ديگر نيز پزشكان بايد اعلام كنند كه در كدام منطقه بيماري اپيدميك وجود دارد.
وي افزود: بيماري‌هايي از جمله سرطان مري در برخي نقاط كشور مانند گنبد و گرگان وجود دارد كه به نوع خاك باز مي‌گردد و يا به عنوان مثال در يكي از روستاهاي خراسان، هر نوزادي كه به دنيا مي‌آيد به رغم چشمان به ظاهر سالم ، نابينا است .
وي، تاكيد كرد: اين علم مي‌تواند ما را درشناسايي علل بيماري‌هاي ناشي از زمين، كمك كند.
مدبري با اشاره به اينكه ريشه بسياري بيماري‌ها و عوارض را مي‌توان در مواد طبيعي زمين جستجو كرد اضافه كرد: بايد روش‌هاي ژئو شيميايي و كاني شناختي را در آسيب شناسي و مطالعه گذرگاه‌هاي دروني بدن به كار گرفته و جنبه‌هاي مثبت و منفي رابطه ميان مواد زمين و تندرستي انسان ها بويژه رابطه ميان تندرستي انسان و زيادي يا كمبود عناصر، يون‌ها و عناصر مغذي كليد را بايد شناسايي كرد.

١٤:٣٦ ٢٤/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد