٠١:٠٠ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
عضلات بايونيك فوق قدرتمند توليد شد

دانشمندان موفق شده‌اند عضلات و ماهيچه‌هاي مصنوعي جديدي توليد كنند كه با استفاده از الكل و هيدروژن سوخت مورد نيازشان تامين مي‌شود و قدرت و استحكامي به مراتب بيشتر از عضلات عادي دارند.
از اين عضلات در آينده مي‌توان در ساخت اجزاي بدن در مورد كساني كه برخي از اعضاي بدن خود نظير دستها يا پاها را از دست داده‌اند استفاده كرد.
محققان دانشگاه تكزاس كه عضلات جديد را تكميل كرده‌اند درباره ابداع جديد خود در نشريه علمي ساينس توضيح داده‌اند كه اين عضلات ‪ ۱۰۰‬برابر قويتر از عضلات بدن خود انسان هستند.
به اعتقاد نويسندگان مقاله از اين عضلات مي‌توان به عنوان ساختارهاي بيروني براي تقويت اندامهاي افرادي كه به كارهاي سخت اشتغال دارند نظير آتش نشانان، سربازان و فضانوردان استفاده كرد.
با كمك اين عضلات در واقع مي‌توان ابر-انسانهايي با توانايي به مراتب بيشتر از انسانهاي عادي به وجود آورد.
در حال حاضر دو نوع عضله در موسسه نانوتك ‪ Nanotech‬در دانشگاه تكزاس مورد بررسي قرار دارد. گروهي از محققان كره جنوبي نيز به همكاران آمريكايي خود در انجام اين پژوهش مدد مي‌رسانند. هردو نوع اين عضلات انرژي موجود در موادي مانند الكل و هيدروژن را آزاد مي‌كنند و از آن براي انجام كارهاي محوله بهره مي‌گيرند.
اين عضلات مصنوعي براي توليد انرژي علاوه بر الكل و هيدروژني كه در خود ذخيره دارند به مصرف اكسيژن نيازمندند.
به عبارت ديگر عضلات و ماهچيه‌هاي بايونيك جديد برخلاف عضلات قديمي‌تري كه در اين حوزه ساخته شده بود از باتري استفاده نمي‌كنند بلكه عملا فرايند "نفس كشيدن" و سوزاندن اكسيژن را كه به وسيله عضلات واقعي بدن انجام مي‌شود، تقليد مي‌كنند اما شكل ظاهري اين عضلات مصنوعي هنوز شباهتي به عضلات واقعي ندارد.
در اين عضلات به جاي رگها و پي‌ها از سيمها و ميله‌ها و بطريهاي شيشه اي استفاده شده است. بر روي اين مجموعه اجزا الكترومكانيكي مي‌توان پوشش پليمري مناسبي قرار داد كه شكل ظاهر آن را شبيه عضلات بدن انسان سازد.
نوع قويتر از اين دو نوع ماهيچه مصنوعي انرژي شيميايي برخي مواد را به گرما تبديل مي‌كند و با استفاده از اين انرژي گرمايي نوعي آلياژ فلزي خاص را كه از خاصيت انعطاف پذيري برخوردار است و شكل خاصي را كه بخود مي‌گيرد در حافظه اتمي‌اش جاي مي‌دهد، منقبض مي‌سازد.
زماني كه انرژي گرمايي متوقف شود اين آلياژ دوباره شكل اوليه خود را به دست مي‌آورد و منبسط مي‌شود.
به اين ترتيب در عضله مصنوعي جديد با كمك انرژي شيميايي عمل انقباض و انبساط عضلات معمولي بدن عينا تقليد مي‌شود، با اين تفاوت كه قدرت عضلات جديد ‪ ۱۰۰‬برابر بيشتر از عضلات بدن انسان است.
گروه محققان آمريكايي-كره‌اي نوع دومي از عضلات مصنوعي را نيز در دست تكميل دارند كه در آن انرژي شيميايي به جاي تبديل به انرژي گرمايي به انرژي الكتريكي بدل مي‌شود.
از اين انرژي الكتريكي براي انقباض و انبساط موادي ساخته شده از لوله‌هاي نانو كربن كه به شكل الكترودها عمل مي‌كنند، استفاده مي‌شود.
دكتر جان مدن ‪ John Madden‬از دانشگاه بريتيش كلمبيا در ونكوور در كانادا معتقد است ابداع جديد مي‌تواند تحولي انقلابي در امر ساخت سيستمهاي مكانيكي بسيار پيچيده ايجاد كند.
به اعتقاد اين محقق در رهيافت جديد از طبيعت تقليد شده و همين امر شانس موفقيت اين رهيافت را افزايش داده است.
عضلات جديد از مواد شيميايي استفاده مي‌كنند كه مي‌توان آنها را از طريق سيستمهاي گردش سيالات به نقاط مختلف انتقال داد. اين عضلات نظير عضلات بدن انرژي شيميايي را به كار مكانيكي تبديل مي‌كنند. مدارهاي الكترومكانيك موجود در اين عضلات مي‌تواند نظير رشته‌هاي اعصاب در ماهيچه‌هاي واقعي عمل و بر كنترل حركات نظارت كند.
از سوي ديگر قسمتي از انرژي موجود در عضلات بايونيك نظير عضلات واقعي در جايي در درون خود عضلات ذخيره مي‌شود.
اما عضلات بايونيك جديد براي آنكه بتوانند شباهت بيشتري به عضلات واقعي پيدا كنند بايد مكانيزمهايي در آنها ايجاد شود كه بتوانند نظير ماهيچه‌هاي واقعي "تنفس" كنند و مواد زائد حاصل از سوخت و سوز را خارج سازند.

١٠:١٧ ١٤/٠١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد