٠١:٢٢ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
پژوهشگر ايراني موفق به شناسايي گونه جديدي ميكروارگانيسم تجزيه كننده فنل در فاضلاب شد

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي همدان از شناسايي گونه‌اي جديد از ميكروارگانيسم‌هاي تجزيه كننده فنل در فاضلاب براي نخستين بار در جهان خبر داد.
دكتر رضا شكوهي در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطرنشان كرد: در تحقيقي كه در مدت بيش از سه سال با هدف رفع آلاينده فنل در فاضلاب‌ها انجام شد، به شناسايي پنج ميكروارگانيسم تجزيه كننده فنل در فاضلاب موفق شديم كه از اين ميان يك ميكروارگانيسم براي اولين بار در دنيا شناسايي شد. اين ميكروارگانيسم تاثير مستقيمي بر تجزيه فنل دارد.
وي خاطرنشان كرد: در فاضلاب آلاينده‌هاي سمي بسياري از جمله فنل وجود دارد كه تنها گونه‌هاي خاصي از ميكرو اورگانيسم‌ها قادر به تجزيه آن‌ها به مواد غير سمي هستنند.
در تصفيه خانه با قراردادن ميكرو ارگانيسم در مجاورت باكتري مواد سمي موجود در فاضلاب تجزيه مي‌شود.
دكتر شكوهي افزود: با شناسايي انواع باكتري‌هاي ميكروارگانيسم و خالص كردن آنها مي‌توان كار تصفيه را چند برابر سريعتر كرد و حجم تصفيه خانه و هزينه‌هاي اجرايي تصفيه را به شدت كاهش داد.
استاديار دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي همدان تصريح كرد: با استفاده از سيستم تهويه بيوفيلتر و لجن فعال به صورت سري و يكجا در كمترين زمان ماند هيدروليكي(حدود 7 ساعت) مي‌توان غلظت فنل را از 500 ميلي‌گرم در ليتر به صفر كاهش داد.
همچنين ميزان بار پذيرش شده در اين سيستم حدود سه برابر مقدار باري است كه توسط سيستم‌هاي ديگر تجزيه فنل پذيرش مي‌شود.
دكتر شكوهي يكي ديگر از نتايج اين تحقيق را ارزيابي تاثير گلوكز به عنوان ماده مشاركتي بر فرايند تجزيه بيولوژيكي فنل عنوان كرد و به ايسنا گفت: در غلظت‌هاي مختلف فنل، وجود گلوكز در گونه‌هاي غالب ميكروبي در تصفيه خانه ها تغيير ايجاد مي‌كند كه اين امر باعث تغيير راندمان تجزيه فنل مي‌شود.

١١:١٦ ١٤/٠١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد