محققان با نانو لولههاي كربن نخستين مدار الكترونيك تك مولكولي ساختند
دانشمندان شركت "آي بيام" موفق به ايجاد نخستين مدار الكترونيكي در حول يك مولكول نانو لوله كربن شدهاند كه استفاده از اين ماده در مقايسه با ماده سيليكون كه سالهاست در مدارهاي الكترونيكي مورد استفاده قرار ميگيرد، مزاياي فراواني دارد.
به گزارش سايت اينترنتي "نيوزفكتور"، كشف جديد كه براي دست يافتن به آن از روشهاي مرسوم توليد نيمه هاديها استفاده شده از آن جهت اهميت دارد كه در آن از تنها يك مولكول به عنوان اساس تمامي اجزاي مدار الكترونيكي بهره گفته شده است.
دانشمندان "آي بيام" عقيده دارند فن آوري جديد ميتواند كاربردهاي فراواني در دنياي نيمه هاديها داشته باشد.
"جرج اپنزايلر" از محققان شركت "آي بيام" در اين تحقيقات اعلام كرد هرچند استفاده از سيليكون براي توليد مدارهاي الكترونيكي همچنان در مسير پيشرفت حركت ميكند اما از هم اكنون بايد به فكر استفاده از نانو لوله هاي كربني به عنوان اجزاي اصلي مدارها در دهههاي آينده بود.
وي افزود: الكترونها درون نانو لولههاي كربن بدون از دست دادن انرژي قابل توجهي حركت ميكنند و به عبارتي نانو لولههاي كربني در برابر عبور جريان الكتريسيته داراي مقاومت بسيار ناچيزي هستند و بنابراين مي توانند جريان برق را بسيار سريعتر از مدارهاي سيليكوني فعلي قطع و وصل يا خاموش و روشن كرده و در نتيجه سرعت محاسبات در پردازندههاي ريانهاي را افزايش بدهند.
تا پيش از اين دانشمندان تحقيقات خود را بر توليد ترانزيستور با استفاده از نانو لولههاي كربن متمركز كرده بودند اما هم اكنون پژوهشگران "آي بيام" نشان دادهاند كه با استفاده از نانو لو لههاي كربني علاوه بر ترانزيستورها ميتوان مدارهاي كامل الكترونيكي ايجاد كرد و در واقع راه را براي ورود اين فن آوري به صنعت توليد تراشه باز كرده اند.
نانو لولههاي كربني در حدود ۵۰هزار بار نازكتر از يك تار موي انسان هستند اما با اين وجود الكترونها از درون آنها بسيار راحتر از درون كابلهاي ظريف مورد استفاده در مدارهاي تراشههاي فعلي عبور ميكنند و با توجه به ابعاد كوچكتر نانو لولههاي كربني در مقايسه با كابلهاي ظريف مورد استفاده در تراشه ها، ميتوان با استفاده از آنها ابعاد پردازنده هاي رايانهاي را بيش از پيش كاهش داده و كارايي ترانزيستورها و مدارهاي الكترونيكي را افزايش داد.م/د
١٤:١٧ ١٤/٠١/١٣٨٥