مصرف گوشت زياد در دوران بارداري به تولد كودكان پراسترس ميانجامد
تحقيقات نشان ميدهد رژيم غذايي سرشار از پروتيين و كربوهيدرات اندك در دوران بارداري ميتواند به تولد نوزادان پر استرس بينجامد.
به گزارش پايگاه اينترنتي بيبيسي نيوز، محققان ۸۶كودك متولد سالهاي ۱۹۶۷تا ۱۹۶۸را كه به مادران آنها گفته شده بود روزانه نيم كيلوگرم گوشت قرمز مصرف كنند بررسي كردند.
آنها دريافتند هرچه مقدار گوشتي كه مادر در دوران بارداري خورده است بيشتر باشد ميزان ترشح هورمون استرس كورتيزول در كودك بيشتر است.
محققان دانشگاههاي ادينبورگ و ساوتهمپتون از اين افراد كه اكنون بين ۳۰تا ۴۰سال سن دارند خواستند كارهاي استرس آوري مانند سخنراني در جمع و حساب ذهني انجام دهند.
ميزان فشار خون و هورمون كورتيزول اين افراد قبل و بعد از آزمايشها اندازهگيري شد.
دكتر ربكار رينولدز سرپرست اين تحقيق ميگويد هدف از اين مطالعه بررسي تاثير تغذيه در دوران بارداري در سلامت كودكان در سالهاي بعد است.
به مادران اين افراد گفته شده بود براي پيشگيري از ازدياد فشار خون در دوران بارداري (پري اكلامپسي) ، گوشت بسيار زياد و كربوهيدرات كم مصرف كنند.
اين تحقيق اهميت تغذيه مادران را نشان ميدهد كه چگونه تغذيه ميتواند ميزان هورمون استرس را براي هميشه تغيير دهد.
رينولدز افزود رژيمهاي غذايي پر پروتيين و كم كربوهيدرات مانند آتكينز در دوران بارداري بايد اجتناب شود.
اين نوع تغذيه بطور كلي و به ويژه در دوران بارداري تغذيه سالمي نيست.
اين تحقيق فردا سه شنبه در كنگره اروپايي آندوكرينولوژي در گلاسكو ارايه خواهد شد.م/د
١٥:٠٣ ١٤/٠١/١٣٨٥