٠٣:١٥ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
فعال بودن مادران در دوران بارداري سبب هوشمند تر شدن نوزادان مي‌شود

يكي از مهمترين پرسش‌هاي خانمهاي باردار اين است كه آيا استراحت بيشتر براي جنين آنان مناسب تر است يا بايد تحرك بيشتري داشته باشند؟ يك گروه از پژوهشگران آلماني با انجام آزمايش‌هايي در مورد موشها به اين نتيجه رسيده‌اند كه ورزش كردن و فعاليت بدني براي پستانداران ماده در دوران بارداري موجب مي‌شود مغز نوزادان آنها بزرگتر و فعالتر شود.
"جرد كمپرمان" از مركز ماكس دلبروك براي تحقيقات در پزشكي مولكولي واقع در برلين به اتفاق همكارانش موشهاي ماده و حامله را در شرايط مختلف مورد آزمايش قرار دادند و مشاهده كردند مغز نوزادان آن دسته از موشها كه در دوران بارداري فعال بوده‌اند و به نحو منظم تحرك داشته‌اند در ناحيه هيپوكامپوس داراي ‪ ۴۰‬درصد سلول بيشتر از مغز بچه موشهايي‌است كه مادرانشان در دوران بارداري بي‌تحرك بوده اند.
ناحيه هيپوكامپوس نقش مهمي در يادگيري و حافظه ايفا مي‌كند.
محققان آلماني كه نتايج بررسي‌هاي خود را در ارگان آكادمي ملي علوم آمريكا منتشر كردند خاطرنشان ساختند كه مغز نوزادان موشهايي كه مادرانشان از تحرك برخوردار بوده‌اند در دوراني كه در رحم مادر بوده‌اند سلولهاي كمتري در ناحيه هيپوكامپوس توليد مي‌كند اما چند هفته پس از تولد، مغز اين موشها با سرعت سلولهاي زيادي را در اين ناحيه به وجود مي‌آورد.
در آزمايشهايي كه در گذشته بر روي موشهاي بالغ به انجام رسيده بود اين نكته مشاهده شده‌بود كه ورزش كردن در موشهاي بالغ موجب مي‌شود بر شمار سلولهاي ناحيه هيپوكامپوس افزوده شود.
به اين ترتيب دانشمندان نتيجه گرفته بودند كه ورزش مي‌تواند در بهتر كردن توان يادگيري و ارتقا قوت حافظه در افراد بالغ نقش داشته باشد.
تحقيق اخير اين نكته را روشن ساخته كه نتايج مثبت ورزش به جنين‌ها نيز انتقال پيدا مي‌كند و مغز آنها را نيز قدرتمندتر مي‌سازد.
كمپرمان معتقد است در پرتو نتايجي كه در مورد موشها به دست آمده بايد بررسي‌هاي تازه‌اي در مورد انسانها نيز صورت گيرد و رابطه ميان ورزش كردن مادران و بالا رفتن توان ذهني فرزندان آنان به صورت مستقيم، و نه با استفاده از مدل‌هاي حيواني، ارزيابي شود.

١٠:٠٣ ١٥/٠١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد