٠٦:١٤ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
اهداف تعيين شده در بخش صنعت و معدن در سال ‪ ۸۴‬محقق شد

وزارت صنايع و معادن اعلام كرد: در يازده ماهه نخست سال ‪ ۸۴‬اهداف تعيين شده براي بخش صنعت و معدن كشور محقق شد كه بعضا بيش از اهداف ترسيم شده براي اين بخش بود.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي وزارت صنايع ، در مدت مذكور مي‌توان به توليد بيش از هشت ميليون و ‪ ۷۹۰‬هزار تن فولاد خام با افزايش ‪ ۷/۱‬درصدي ، هشت ميليون و ‪ ۳۷۳‬هزار تن محصولات فولادي با رشد ‪ ۱۲/۷‬درصدي ، ‪ ۲۰۰/۵‬هزار تن شمش آلومينيوم با رشد چهاردرصدي ، ‪ ۲۹‬ميليون و ‪ ۷۹۷‬هزار تن سيمان با افزايش ‪ ۱/۲‬درصدي اشاره كرد.
در اين مدت مي‌توان به توليد ‪ ۷۵۱‬هزار و ‪ ۹۵۱‬دستگاه انواع سواري با رشد پنج درصد ، ‪ ۲۱‬هزار و ‪ ۲۶۴‬دستگاه انواع تراكتور با رشد ‪ ۴۸‬درصد، ‪۴۵۰/۵‬ هزار تن انواع كاغذ با رشد ‪ ۱۰/۳‬درصد، يك ميليون و ‪ ۲۹۷‬هزارتن روغن نباتي با رشد ‪ ۱۵/۸‬درصد ، يك ميليون و ‪ ۱۱۵‬هزار تن قند و شكر با رشد ‪ ۰/۳‬درصد و كاهشي به ميزان ‪ ۲۰/۲‬درصد در لوازم خانگي بادوام اشاره كرد.
اين گزارش حاكيست: ارزش صادرات محصولات صنعتي و معدني در اين مدت بيش از شش ميليارد و ‪ ۶۱۶‬ميليون دلار بود كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ‪۳۸/۸‬ درصد افزايش نشان داد و نسبت به هدف تعيين شده اين بخش در مدت مذكور ‪۹/۵‬ درصد نيز جلوتر بود.
در دوره مورد بررسي سهم صادرات صنعتي و معدني كشور از كل صادرات غير نفتي ‪ ۷۴‬درصد بود.
براساس اين گزارش : بيش از ‪ ۱۳۱‬هزار فرصت شغلي جديد در ‪ ۱۱‬ماهه نخست امسال در بخش صنعت و معدن ايجاد شد. در اين مدت تعداد سه هزار و ‪ ۳۵۲‬قرار داد با متقاضيان ايجاد واحد در شهركهاي صنعتي منعقد و حدود يك هزارو ‪۷۴۰‬ هكتار زمين صنعتي واگذار شده است.
در اين مدت ‪ ۵۷‬طرح با مشاركت سرمايه‌گذاران خارجي به تصويب رسيد كه از اين تعداد ‪ ۴۴‬طرح با سرمايه‌گذاري معادل يك ميليارد و ‪ ۱۶۴‬ميليون و ‪۲۰۰‬ هزار دلار مربوط به بخش صنعت و معدن مي‌باشد و در مقايسه با مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد ‪ ۲۲/۲‬درصد افزايش نشان داد.
در اين مدت از محل حساب ذخيره ارزي ‪ ۱۱۲‬طرح به مبلغ ‪ ۹۸۶‬ميليون دلار گشايش اعتبار شده است. در اين ميان گروه صنايع كاني غيرفلزي ( سيمان ، انواع سنگهاي ساختماني و تزييني) با تعداد ‪ ۳۴‬طرح به مبلغ بيش از ‪۲۹۷‬ ميليون دلار ، بيش از ‪ ۳۰‬درصد از مبلغ گشايش اعتبار را به خود اختصاص داد.
همچنين در ‪ ۱۱‬ماهه نخست سال گذشته تعداد ‪ ۲۶‬هزار و ‪ ۱۹۷‬فقره جواز تاسيس صنعتي با پيش بيني سرمايه‌گذاري بيش از ‪ ۸۰۹‬تريليون ريال و اشتغال حدود ‪ ۸۴۸‬هزار نفر صادر شد كه نسبت به مدت مشابه سال قبل عليرغم كاهش ‪۳/۳‬ درصدي در تعدادو ‪ ۲/۷‬درصدي درپيش‌بيني اشتغال، ازنظر سرمايه‌گذاري ‪۲۵/۷‬ درصد افزايش داشت .
بررسي توزيعي جوازهاي تاسيس براساس گروههاي صنعت نشانگر آن است كه در دوره مورد بررسي بيشترين سهم از لحاظ تعداد مربوط به صنايع غذايي و آشاميدني با ‪ ۱۸/۴‬درصد،محصولات كاني غيرفلزي با ‪ ۱۷/۱‬درصد ومحصولات لاستيكي و پلاستيكي با ‪ ۱۲/۸‬درصد بود. از نظر سرمايه‌گذاري صنايع فلزات اساسي با ‪ ۴۳/۸‬درصد ، محصولات كاني غير فلزي با ‪ ۱۲/۲‬درصد و محصولات شيميايي با ‪۹/۸‬ درصد بيشترين سهم را داشتند.
در اين مدت پنج هزار و ‪ ۳۳۴‬فقره پروانه بهره‌برداري با سرمايه ثابت مندرج در پروانه به ميزان بيش از ‪ ۴۹‬تريليون ريال و اشتغال حدود ‪ ۱۰۹‬هزار نفر صادر شد كه در مقايسه با ارقام مدت مشابه سال قبل نشان‌دهنده افزايشي معادل ‪ ۱۹/۶‬درصد در تعداد و ‪ ۲۷/۵‬درصد در ميزان سرمايه و كاهشي معادل ‪۶/۸‬ درصد در اشتغال مستقيم بود.
بررسي پروانه‌هاي بهره‌برداري براساس گروههاي صنعت بيانگرآن‌است كه بيشترين گرايش مربوط به محصولات كاني غيرفلزي با ‪ ۱۹/۷‬درصد ، محصولات لاستيكي و پلاستيكي با ‪ ۱۹/۶‬درصد و غذايي و آشاميدني با ‪ ۱۳/۷‬درصد بود و در واقع ‪۵۳‬ درصد از كل تعداد پروانه‌هاي بهره برداري به صنايع مذكور اختصاص يافت .
گروه صنايع غذايي و آشاميدني با ‪ ۱۹/۱‬درصد بيشترين سهم از جذب سرمايه گذاري را داشت .همچنين اين گروه با سهم ‪ ۱۷/۱‬درصد از كل اشتغال رتبه نخست اشتغال ايجاد شده را نيز به خود اختصاص داد.
اين گزارش مي‌افزايد: فعاليت‌هاي معدني در اين مدت شامل صدور ‪ ۴۲۴‬فقره گواهينامه كشف و ‪ ۵۷۴‬فقره پروانه بهره‌برداري بود كه نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتيب ‪ ۵/۵‬درصد و ‪ ۵/۷‬درصد افزايش نشان داد.
همچنين در اين مدت يك هزار و ‪ ۳۷۴‬فقره پروانه اكتشاف و ‪ ۵۰۱‬فقره اجازه برداشت صادر گرديد كه به‌ترتيب با كاهشي معادل ‪ ۱۱/۱‬درصدو ‪ ۱۴/۴‬درصد مواجه شد.
صدور ساير مجوزها در دوره مورد بررسي شامل ‪ ۵۳۶‬فقره جواز تاسيس خدمات مهندسي ، ‪ ۸۲‬فقره پروانه خدمات ، ‪ ۶۵‬فقره جواز مراكز پژوهشي، ‪ ۱۸‬فقره پروانه مراكز پژوهشي ، ‪ ۷۲‬فقره گواهي تحقيق و توسعه و ‪ ۱۷‬فقره پروانه تحقيق و توسعه است .

١٧:٢١ ١٦/٠١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد