ICT ابزار كاهش فقر در روستاها است
عصر مجازي ميتواند دورنماي تحول دراز مدت جامعه اطلاعاتي امروز باشد
ICT در دنيا به عنوان يكي از ابزارهاي كاهش فقر در روستاها و افزايش مشاركت روستاييان در سطح بين المللي مورد توجه قرار گرفته است.
دكتر علي اكبر جلالي ، استاد دانشگاه علم و صنعت ، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا ، اظهار داشت: شعاع تاثيرگذاري ICT در دنيا روز به روز گسترش يافته و جهان را ناگزير ازپذيرش تغييرات بنيادي در اصول آن كرده است.
دكتر جلالي ، در ادامه افزود: توسعه ICT در روستاها نيز طي سالهاي اخير به شدت مورد توجه قرار گرفته و ايران نيز به توسعه ICT روستايي اقدام كرده است.
وي ، تصريح كرد: تا سال 2015 ، كليه كشورهاي عضو جامعه اطلاعاتي جهاني بايد روستاهاي خود را با اتصال به اينترنت و آموزش وارد جامعه اطلاعاتي جهاني كنند.
استاد دانشگاه علم و صنعت، پيشرفت هر كشور در حال توسعه را وابسته به پيشرفت فناوري اطلاعات و ارتباطات دانست و خاطرنشان كرد: توسعه ICT ارتباط مستقيم با توسعه زيرساختهاي آن داشته و ايجاد شهرهاي اينترنتي و الكترونيكي يك امر مهم محسوب
ميشود ، به نحوي كه سرباز زدن از آن مشكلات بزرگي ايجاد خواهد كرد.
وي ، افزود: مباحث شهرها و روستاهاي الكترونيكي و اينترنتي در آيندهاي نزديك به يك موضوع عادي مبدل خواهد شد ، زيرا نياز شهرنشينان و روستاييان هر روز بيشتر شده و امكانات موجود توان پاسخگويي به نيازها را نخواهد داشت و تنها از طريق ICT ميتوان توسعه شهرها و روستاها را ايجاد كرد.
دكتر جلالي ، در ادامه عنوان كرد: لازمه شكلگيري دولت الكترونيك در روستاها صرفا ايجاد اين دفاتر و شبكه مخابراتي مناسب نيست، بلكه ضروري است كليه دستگاههاي ذيربط ساختار لازم را براي اين امر فراهم كرده و بانكهاي اطلاعات كامپيوتري را در دستگاه خود ايجاد نمايند.
وي، بيان كرد: با توجه به قابليتهاي عمده ICT در توسعه جوامع روستايي اين فناوري به عنوان يكي از ابزارهاي مهم كاهش فقر در روستاها افزايش خدمات بهداشتي و آموزشي و افزايش مشاركت روستاييان در سطح ملي و بين المللي از سوي سازمانهاي بين المللي مورد توجه قرار گرفته است.
وي ، با اشاره به تاثيرات توسعه ICT روستايي در كشور، گفت: اگرچه ضريب نفوذ فناوري اطلاعات و ارتباطات روستايي در كشور ما بسيار پايين است ، ولي توسعه اين فناوري ميتواند در اندك زماني تاثيرات قابل توجهي به همراه داشته باشد.
دكتر جلالي ، اظهار داشت: موج چهارم در راه است و به زودي دنياي سه بعدي را به جهان عرضه كرده و شرايطي را فراهم ميكند كه تخيل انسان بتواند به حقيقت نزديك شود.
وي ، در پايان خاطرنشان كرد: جامعه اطلاعاتي امروز بايد چشم انداز روشني براي ادامه مسير خود به سوي رشد و پويايي داشته باشد و عصر مجازي ميتواند دورنماي تحول دراز مدت جامعه اطلاعاتي امروز باشد.
١٠:٠١ ١٩/٠١/١٣٨٥