اكثر شركتهاي نرم افزاري بر مبناي انگيزهها و علايق فني حركت ميكنند
بيشتر قراردادهاي نرمافزاري كه طرف آنها ارگان يا سازمانهاي دولتي باشند يك طرفه بوده و منافع و جرايم ذكر شده در قرارداد براي دو طرف يكسان نيست.
يك كارشناس نرمافزار ، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا ، با اشاره به مطلب فوق ، اظهار داشت: علم IT در ايران نهادينه نبوده و بايد آن را از افرادي كه در خارج از كشور آن را فراگرفتهاند ، جذب كرد.
وي ، در ادامه با اشاره به اين كه دانشگاهها سعي در نهادينه كردن اين علم دارند ، افزود: با اين وجود تاكنون تنها مباني تئوري اين علم آموزش داده شده و مباني اجرايي و مفاهيم كيفي منتقل نميشود.
اين كارشناس نرمافزار ، با اشاره به اين كه ايران هنوز نتوانسته دروازههاي خود را به سوي علم IT بگشايد ، گفت: فارغالتحصيلان دانشگاهي ما ديد درستي از كيفيت نرمافزار ندارند و فقط اگر نرمافزاري درست كار كند ، براي آنها كافي است.
وي ، نتيجه اين امر را عدم وجود نرمافزارهاي استاندارد و با كيفيت در كشور دانست و تصريح كرد: بايد در سياستگذاري كلان كشور در مورد نرمافزار تجديد نظر شده و متخصصاني كه در خارج از كشور اين علم را جذب كردهاند به ايران آمده و آن را آموزش دهند.
وي ، با اشاره به مشكلات مالي شركتهاي نرمافزاري ، توضيح داد: محرك گردش كار شركتهايي كه صرفا نرمافزاري هستند انگيزهها و علايق فني و اميد به آينده است نه وضعيت اقتصادي آنها.
اين كارشناس نرمافزار، تاكيد كرد: مجموعهاي كه تنها درآمدش بر مبناي فروش نرمافزار باشد ، موفق نخواهد شد.
وي ، خاطرنشان كرد: پس از بررسيهاي كارشناسانه و آمارهاي موجود متوجه خواهيم شد كه بيشتر شركتهاي نرمافزاري پس از مدتي يا منحل شده و يا مسير فعاليت خود را تغيير خواهند داد و يا اين كه در مقياس خيلي كوچك موفقيتهايي را كسب كرده و به اهداف اوليه خود نميرسند.
اين كارشناس نرمافزار ، در ادامه تصريح كرد: در ايران متاسفانه شركتها و موسسات دولتي و خصوصي تمايلي به شفافيت مالي سازمان خود نداشته و تمايلي ندارند كه درآمد خود را به طور صحيح به دولت اعلام كنند.
وي ، عنوان كرد: اين مساله موجب شده كه از ابزار IT در ايران استفاده نشده و دنياي توليد نرمافزار در ايران روز به روز كوچكتر شود.
اين كارشناس نرمافزار ، در خصوص اعطاي تسهيلات از سوي دولت ، گفت: اعطاي تسهيلات و امكانات دولتي هنوز براساس اطلاعرساني از طريق ارتباطات انجام ميگيرد نه كشف محل مورد نياز اعطاي تسهيلات.
وي ، با اشاره به اين كه هنوز به افرادي كه اين اطلاعات را منتقل ميكنند وابسته هستيم ، افزود: به همين دليل بيشتر شركتهاي نرمافزاري كه پروژههاي بزرگي را انجام دادهاند هنوز يك ريال از تسهيلات مالي دولت را دريافت نكردهاند.
اين كارشناس نرمافزار ، با ذكر اين مطلب كه بيشتر قراردادهاي نرمافزاري كه در ايران منعقد ميشود يك طرفه است ، خاطرنشان كرد: قراردادهاي نرمافزاري به خصوص اگر طرف آنها سازمانها و ارگانهاي دولتي باشند ، به نوعي قرارداد يك طرفه بوده و منابع و جرايم ذكر شده براي دو طرف قرارداد يكسان نيست.
٠٩:١٦ ٢١/٠١/١٣٨٥