عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي:
مسؤولان بايد با بررسي تمامي عوامل دخيل در سلامت هرم سلامت را تعريف كنند
رييس دانشكده دندانپزشكي وعضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: مسؤولان بايد با بررسي تمامي عوامل دخيل در سلامت، هرم سلامت را تعريف كنند.
دكتر رسول مفيد در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، در خصوص ارزيابي وضعيت نظام سلامت كشور اظهار كرد: نظام سلامت كشور در حال حاضر مناسب نيست چرا كه در آرامش كامل جسم و روح نيستيم و در تلاطم بسر ميبريم كه در نتيجه هورمونهاي بدنمان را دگرگون ميكند و نتايج بعدي را به ارمغان ميآورد.
وي تصريح كرد: اكنون ساختار نظام سلامت كه از سوي وزارت بهداشت مانند فعاليتهاي كه ارائه شده از سوي خانههاي بهداشت ارائه ميگردد موفق بوده و مورد تاييد سازمان WHO قرار گرفته، اما با تعريف سلامتي فاصله زيادي داريم و براي كاهش اين فاصله مسوولان بايد با بررسي تمامي عوامل دخيل در سلامت و بطور واقعي و با برنامهريزي چندين ساله (حتي طولاني مدت) هرم سلامت را تعريف نمايند تا هر قدمي كه برداشته ميشود مشكلات اين زمينه كمتر گردد و در نهايت همگان موظف به اجرا شوند.
اين پژوهشگر در خصوص نقش اتاق فكر سلامت در بهبود وضعيت سلامت جامعه بيان كرد: اگر افرادي كه در اين جمع ميشوند به صورت گروهي فكر كنند و اين تفكرات را بتوانند توسط مجريان مملكت عملي كنند بسيار كار خوبي است.
مفيد در پاسخ اين سوال كه اتاق فكر سلامت امروزه چه خلاهايي را ميتواند در حوزه مديريت سلامت پوشش دهد، به ايسنا اگفت: اتاق فكر سلامت در اجرا نميتواند كار كند چون افرادي كه حضور پيدا ميكنند مسؤوليت اجرايي ندارند، اگر گروهي مورد تاييد دولت قرار بگيرند و بدون تنش مسايل سلامت را ارزيابي كنند و تصميم بگيرند و در نتيجه تصميمشان انجام پذير گردد.
دكتر مفيد تصريح كرد: اگر اتاق فكر سلامت يك گروه تحقيقاتي تشكيل دهد و در خصوص تعريف سلامت در جامعه نيازسنجي كند و مشكلات و نقاط كور سلامت را شناسايي بكنند، ميتواند باعث رفع اين مشكلات شود.
وي با بيان اين كه استرسهاي مختلفي كه از تنشهاي سياسي، فرهنگي، اقتصادي و ... بر مردم وارد ميشود و آرامش را از بين ميبرد و سلامت مردم را به خطر مياندازد، گفت: علاوه بر نقش سياستگذاران مملكت، معرفت مردم مهم است كه بتوانند چگونه فكر كنند كه در طول مدت عمرشان به خوبي زندگي كنند و علماي رشتههاي مختلف علوم انساني به مردم ياد دهند كه از حداقل امكاناتشان به بهترين نحو استفاده كنند كه كمترين تنش را براي زندگي آنان داشته باشد.
دكتر مفيد در پايان اضافه كرد: ما كه داراي تفكر شيعي هستيم بايد زندگي بسيار خوبي داشته باشيم ولي متاسفانه همانند ضبط صوت مسايل را بيان ميكنيم ولي عملي نداريم كه اين فاصله زياد است و اميدواريم اين فاصله كم شود و مسوولين كه پر مسؤوليت ترين افراد جامعه هستند آرامش را به جامعه برگردانند.م/د
١٠:٣١ ٢١/٠١/١٣٨٥