٠٨:٠٦ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
شواهدي از زندگي انسان ماقبل تاريخ در تپه دولت‌آباد قزوين كشف شد

سرپرست هيات كاوش در تپه دولت‌آباد قزوين از كشف شواهدي از زندگي انسان پيش از تاريخ تا دوره اسلامي در اين تپه خبر داد.
ليلي نياكان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: يكي از مهمترين اهداف هيات كاوش از اجراي عمليات بررسي و شناسايي اين تپه، شناخت زندگي در دوران انتقالي از دوره ساساني به دوره اسلامي بود كه‌تپه دولت‌آباد مي‌توانست اين اطلاعات را در اختيار علاقه‌مندان قرار دهد.
وي اظهار داشت: پيش از انجام گمانه‌زني و لايه‌نگاري تصور مي‌شد اين تپه باستاني داراي آثاري از دوره عصر آهن تا دوره اسلامي است، اما لايه‌نگاري نشان داد قدمت سكونت در اين تپه به دوره‌هاي پيش از تاريخ باز مي‌گردد.
نياكان گفت: لايه‌نگاري در اين تپه، زندگي در آن را به پيش از تاريخ، عصرآهن، دوره ساساني، صدر اسلام، دوره عباسي، ايلخاني و صفوي تقسيم مي‌كند.
وي با بيان اينكه اين تپه باستاني براساس گمانه زني‌هاي سال گذشته در مسير جاده ابريشم شناسايي شد،افزود:انتخاب اين تپه توسط پژوهشكده باستان شناسي وهيات كاوش به علت تعرض بيش از حد سودجويان ميراث فرهنگي به‌آن بود.
رييس هيات كاوش خاطرنشان كرد: بيش از يك هزار قطعه سفال از اين تپه باستاني جمع‌آوري شده كه بيشتر آنها سفال‌هاي دوره اسلامي است.
وي درباره ديواره‌هاي لايه‌نگاري در تپه دولت‌آباد گفت: با توجه به اينكه قاچاقچيان گودال‌هايي روي اين تپه باستاني حفر كرده و باعث تخريب بخش‌هايي از آن شده‌اند، ايجاد ديواره لايه‌نگاري مي‌توانست باعث تخريب بيشتر تپه شود و به‌همين دليل براي ايجاد چنين ديواره‌اي از همان گودال‌هايي استفاده شد كه پيش از اين توسط حفاران غيرمجاز ايجاد شده بود.
گفته مي‌شود كه تپه دولت‌آباد در مسير جاده ابريشم قرار گرفته و كشف بقاياي باستاني پيش از تاريخ در اين محوطه باستاني نشان مي‌دهد دراين مسير از دوره‌هاي باستاني نيز سكونت وجود داشته است.م/د

١٠:٣٢ ٢١/٠١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد