معاون وزير ارتباطات خبر داد:
راهاندازي مركز آموزش ICT بينالمللي با هماهنگي ITU
واگذاري230 ميليارد ريال وام از وامهاي وجوه ادارهشده
در ادامهي گزارش عملكرد ششماههي وزارت ارتباطات پس از استقرار دولت نهم در سال 84، خبرنگار ايسنا با معاون آموزش، پژوهش و امور بينالملل وزارت ارتباطات به گفتوگو نشست.
وي گفت: براي راهاندازي مركز آموزش ICT بينالمللي با هماهنگي ITU در حال فعاليت هستيم.
دكتر كمال محامدپور در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عملكرد ششماهه دوم سال گذشته و برنامههاي سال 85 وزارت ارتباطات در معاونت آموزش و پژوهش و امور بينالملل را تشريح كرد و با بيان اين كه سياستهاي كلي اين معاونت در چارچوب چهار مقولهي آموزش و پژوهش و امور بينالملل و موزههاي ارتباطات در سراسر كشور استوار است، اظهار داشت: در بخش آموزش بحث اساسي اين است كه دورههاي آموزشي و آكادميك در دانشگاهها بتواند با توجه به نياز بخش ICT تاثيرگذار باشد. در اين جريان با برنامهريزي و اجراي دورههاي مشترك با دانشگاهها و در راستاي حمايت از دورههاي ICT و تشويق كاركنان براي حضور در دورههاي مجازي گام برداشتيم كه در حال حاضر دستورالعملهاي مربوط تصويبشده و حمايت از مراكز آموزشي غيرانتفاعي نيز در پيش گرفته شده است.
وي ادامه داد: در بخش پژوهش، تحقيقات در داخل مجموعه، بويژه در مركز تحقيقات و دانشگاهها، بايد گسترش يابد؛ تا اجراي سياست برونسپاري و با مديريت مركز تحقيقات انجام شود.
او با بيان اين كه حمايت از بخش غير دولتي، توليد داخلي از طريق حمايت از تحقيق و توسعه، بهعنوان سياستهاي ديگر وزارت ارتباطات مطرح است كه به آن پرداخته ميشود، اظهار داشت: بخشي از اقدامات واحدهاي مختلف وزارت ارتباطات و شركتهاي زيرمجموعه به امور بينالملل مربوط است، با توجه به اين امر تلاش شده تا سياست هماهنگي در پيش گرفته شود، سياست ديگر تشكيل گروههاي مطالعاتي است تا خوراك فعاليت در مجامع بينالمللي تهيه شود و بتوانيم از منافع ICT مملكت در اين مجامع حمايت كنيم.
وي ادامه داد: اين گروهها در حال فعال شدن هستند تا همهي دستاندركاران در بخش دولتي و غير دولتي در كميتههايي به عنوان اتاق فكر فعاليت كنند.
او افزود: در زمينهي امور بينالملل در راستاي حمايت از بخش غير دولتي، فعاليت براي صدور خدمات فني و مهندسي و امور اقتصادي آغاز شده و با تماس با بخش غير دولتي سعي ميشود تا راه را براي يافتن جاي كار شركتها در بيرون هموار و اطلاعات در اختيار آنها قرار داده شود.
محامدپور درباره فعاليت اين معاونت در بخش موزهها با بيان اين كه وزارت ICT كه بيش از تغيير نام با عنوان پست و تلگراف تلفن فعاليت داشت و بخشي از فرهنگ اين وزارت در جامعه در غالب چاپارخانه و يا ساختمانهاي قديمي موجود است، اظهار داشت: اين ساختمانها و منازل قديمي، ادارات پست و غيره با سوابق تاريخي زياد، جزيي از آثار تاريخي و ميراث فرهنگي ثبت شده و تلاش ميكنيم تا با مديريت بتوان آنها را به عنوان مراكز گردشگري جهت بازديد مردم آماده كنيم تا با رفت و آمد به اين اماكن تحت عنوان موزههاي ارتباطات، با فرهنگ ارتباطات و مخابرات آشنا شوند.
وي با اشاره به اين كه در ساير كشورها براي موزهها ارزش خاصي قايل هستند، گفت: وظيفهي ما اين است كه مردم و بويژه نسل جوان را از طريق موزهها با تاريخ و فرهنگ و تمدن اسلام و ايراني آشنا كنيم، در اين راستا در شش ماههي دوم سال 84 فعاليت را در زمينهي آموزش آغاز كرديم و در حال آماده كردن ابزار، مقررات، آيين نامهها و دستورالعملها براي تسهيل در اجراي سياستهاي مذكور هستيم.
او ادامه داد: حدود هفت آيين نامه در زمينهي آموزش تصويب و تعدادي هم در دست بررسي است كه از آن جمله به آييننامهي حمايت از سمينارهاي تخصصي، آموزشي و علمي، آييننامهي شوراي راهبري، پژوهشي و آموزش و نحوهي همكاري با دانشگاهها براي انجام كار در چهار چوب فعاليتهاي آموزشي ميتوان اشاره كرد.
وي افزود: در بخش همكاري با دانشگاهها كميتههايي در زمينههاي مخابرات سيار، مسائل فضايي، فناوري اطلاعات و گروههاي برنامهريزي مشترك با دانشگاهها تشكيل شد و در صدد تدوين برنامهي اجرايي هستند.
او خاطرنشان كرد: در بخش ارتقاي مهارت سطح تخصصي كاركنان نيز آييننامههايي براي حمايت از كاركنان براي حضور در دورههاي آموزشي، بورسيه كردن آنها و حمايتهاي مالي از حضور آنها در دورهها تدوين شده است.
وي ادامه داد: در زمينهي پژوهش، تشكيل كميتههاي پژوهشي استانها و فعال سازي آنها براي جذب بخشي از اعتبارات پژوهشي در استانها مورد نظر قرار گرفته و با توجه به نياز پست و مخابرات در استانها در نظر داريم تا همكاري آنها را با دانشگاهها جلب و اعتبارات اختصاص يافته و در استانها هزينه شود.
محامدپور افزود: كميتههاي مذكور در خراسان، زنجان و چند استان ديگر تشكيل شده و بهمرور و با كمك مركز تحقيقات گروههاي پژوهشي فعال و مصوبات تدوين ميشوند.
وي يادآور شد: در اين كميتهها نمايندهاي از مركز تحقيقات و دو نفر از استادان دانشگاههاي استانها حضور دارند و مسائل پژوهشي استان و سهم اعتبارات در كميتهها مطرح و در راستاي نياز استان هزينه خواهد شد.
محامدپور ادامه داد: در بخش امور بينالملل دو اقدام پايهيي و بنيادي انجام شده كه از آن جمله به تهيهي دستورالعمل ماموريتهاي خارجي مجموعه و ايجاد پايگاه دادهيي براي اين سفرها ميتوان اشاره كرد كه با ايجاد اين پايگاه اطلاعات مربوط به سفرهاي ماموران را آماده كرده و در كنار آن ديتابيس، براي گزارشهاي سفر شامل آموزشي و غيره براي علاقه مندان قابل استفاده است.
وي خاطرنشان كرد: همچنين دستور گردش كار در بخش بينالملل براي وزارت ارتباطات تنظيم شده كه مشخص ميكند دقيقا چه واحدهايي بايد به عنوان نقطهي تماس با بينالملل بگيرند و واحدهاي مختلف چه نوع تماسي بايد داشته باشند. اين دستور براي تنظيم گردش كار و مسائل بينالملل و شركتهاي وابسته ضروري بود.
اين مقام مسوول درباره ديگر اقدامات صورت گرفته در اين بخش گفت: در چند ماهه اخير سال 84، در سه اجلاس جهاني آسيا و اقيانوسيه وابسته به سازمان ملل، اجلاس WSIS تونس، اجلاس اخير در قطر حضور داشته و مجموعه كارهايي در امور بينالملل انجام شده است.
وي افزود: بحث حمايت از بخش غير دولتي از طريق وامهاي وجوه اداره شده نيز از ديگر اقدامات صورت گرفته بود؛ بهطوريكه در مدت شش ماههي دوم سال 84 درمجموع هفت جلسه كميتهي وام براي تصويب برگزار شده و 257 پرونده نيز مصوب شد.
او ادامه داد: در مجموع مبلغ اختصاص يافته براي اين تعداد پرونده 58 ميليارد ريال بود كه در 10 گروه دستهبندي ميشود.
معاون آموزش، پژوهش و امور بينالملل وزارت ارتباطات خاطرنشان كرد: درمجموع از ابتداي سال تا پايان بهمن ماه 84 حدود 230 ميليارد ريال وام واگذار شده كه حدود 60 ميليارد ريال ديگر نيز در دست پرداخت است و بايد از طريق پست بانك واگذار و وامگيرندگان بر حسب ميزان وام وصيغههايي ارايه كنند.
وي اضافه كرد: وجوه ادارهشده براي حمايت از بخش غير دولتي فعال در زمينهي فناوري اطلاعات و ارتباطات شامل توليدكنندگان طرف قرارداد، موسسات، ISPها، IDCها و غيره است كه به هر نحوي ميتوانند در زمينهي ICT در بخش غير دولتي فعاليت كنند.
او در تشريح برنامههاي سال 85 معاونت آموزش، پژوهش و امور بينالملل وزارت ارتباطات گفت: در زمينهي آموزش و پژوهش پذيرش دانشجو در دانشكدهي علمي و كاربردي در رشتههاي كارداني و كارشناسي ناپيوسته ICT مورد نظر قرار داده شده است.
وي ادامه داد: حمايت از كساني كه از مجموعهي كاركنان وزارت در دورههاي فراگير و نيمه حضوري و مجازي در رشتههاي ICT قبول ميشوند، ازجمله برنامههاي ديگر است. همچنين بنا داريم مركز رشد ICT را در اصفهان راهاندازي كنيم و براي تامين بخشي از نيازهاي تخصصي مجموعه در مقاطع ارشد و دكتري پذيرش بورسيه داشته باشيم.
وي افزود: همچنين براي بالا بردن مهارت كاركنان دورههاي ICDL را بهصورت مجازي اجرا خواهيم كرد. در نظر داريم شرايطي را هم فراهم آوريم تا همايشهاي تخصصي در زمينهي ICT در دانشگاهها برگزار شود؛ تا دانشجويان، بويژه در رشتههاي الكترونيك، مخابرات و IT با زمينههاي مورد نياز بخش ICT و تكنولوژيهاي جديد آشنا شوند. اين همايشها با موضوع مشخص و به شكل كارگاههاي آموزشي و يا همايشهاي تخصصي برگزار خواهد شد.
او در ادامه تقويت قطبهاي تخصصي بعضا با محوريت راهاندازي آزمايشگاههاي تخصصي ICT در دانشگاهها را از ديگر برنامهها دانست و تصريح كرد: براي راهاندازي مركز آموزش ICT بينالمللي با هماهنگي ITU هم در حال فعاليت هستيم.
وي ادامه داد: در جريان حضور در نمايشگاههاي پژوهشي هم بنا داريم با فرمت جديد در سال آينده و با فعال كردن استانها حضور پيدا كنيم، همچنين كميتههاي وام وجوه اداره شدهي استان در راستاي سياست نبود تمركز پيگيري خواهد شد.
محامدپور در پايان تشكيل اتاقهاي فكر، با همكاري با دانشگاهها، كارشناسان و متخصصان و تلاش براي فعال شدن هرچه بيشتر آنها با توجه به محورهاي مشخص شده را از ديگر برنامههاي اين معاونت بر شمرد.
١٣:٠١ ٢١/٠١/١٣٨٥