١١:٣٤ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
براساس يك پژوهش:
نوزادان«پره ترم» با وزن تولد پايين دچار كمبود وزن مي‌شوند

نتايج حاصل از يك تحقيق در دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد نشان داد كه نوزادان «پره ترم» با وزن تولد پايين در آينده بيشتر دچار كمبود وزن خواهند شد.
به گزارش سرويس «پژوهش» ايسنا - منطقه يزد، آزاده ذوقي و محبوبه گلبابايي دانشجويان رشته پزشكي با راهنمايي دكتر صديقه اخوان كرباسي در پايان نامه تحصيلي خود وضعيت اختلالات رشد و رفتار در كودكان بدو ورود به پايه اول دبستان شهر يزد را در سال تحصيلي ‌٨٤ - ‌٨٣ بررسي كردند.
مطالعه به صورت توصيفي و به روش cross-sectional انجام شد و طي آن ‌٤٠٠ كودك شامل ‌٢٠٠ دختر و ‌٢٠٠ پسر، از كودكان آماده ورود به پايه اول دبستان كه در تابستان به پايگاه‌هاي سنجش سلامت شهر يزد مراجعه كردند، مورد بررسي قرار گرفتند.
پرسش‌نامه مربوطه از طريق مصاحبه با والدين و برخي اطلاعات موجود در شناسنامه سلامت كودكان تكميل شد و اختلال رشد با استفاده از شاخص AD/HD,BMI بر مبناي معيار تشخيص DSM-IV، شب ادراري بر اساس معيار تشخيص ICD-10 ،‌ لكنت زبان از طريق صحبت كردن با كودك و ناخن جويدن با پرسش از والدين و بررسي ناخن‌هاي كودك تشخيص داده شد.
براساس نتايج اين بررسي، ‌٣/١٥ درصد از جامعه مورد بررسي اختلال رشد ( ‌٥/١١ درصد كمبود وزن و ‌٨/٣ درصد چاقي) داشتند.
كمبود وزن در هر دو جنس برابر با ‌٥/١١ درصد، ولي چاقي در پسرها بيش از دختران (‌٥/٥ درصد در برابر ‌٢ درصد) بود. اين اختلال رشد با جنسيت رابطه معني داري نداشت.
بيشترين فراواني چاقي در كودكان با رتبه تولد اول و بيشترين شيوع چاقي و كمبود وزن در رتبه تولد چهارم و بالاتر مشاهده شد، ولي اين ارتباط از نظر آماري معني داري نگرديد.
در اين مطالعه بيشترين شيوع چاقي و كمترين شيوع كمبود وزن در كودكان داراي والدين با تحصيلات دانشگاهي مشاهده شد. همچنين كمبود وزن با تولد پره ترم ارتباط معني‌داري داشت.
وزن موقع تولد با BMI فعلي كودكان مورد بررسي (در سن شش سالگي) رابطه مستقيم و معني داري داشت.
يافته هاي اين تحقيق نشان داد كه ‌٣٩ درصد از كودكان جامعه مورد بررسي حداقل به يكي از اختلالات رفتاري مورد مطالعه مبتلا بودند. شيوع كلي AD/HD برابر با ‌٣/١٦ درصد (در پسرها ‌٥/١٩ درصد و در دخترها ‌١٤ درصد)،‌ شيوع كلي شب ادراري اوليه ‌١٥ درصد و ثانويه ‌٥/١ درصد (شب ادراري اوليه در پسرها ‌١٧ درصد و دخترها ‌١٣ درصد، شب ادراري ثانويه در پسرها ‌٥٢ درصد و در دخترها ‌٥/٠ درصد) و شيوع كلي لكنت زبان ‌٥/٠ درصد (در هر دو جنس برابر) بود. هيچيك از اين اختلالات رفتاري با رتبه تولد ارتباط معني داري نداشتند.
بر پايه نتايج به دست آمده،‌ نوزادان پره ترم با وزن تولد پايين در آينده بيشتر دچار كمبود وزن خواهند شد. همچنين به نظر مي‌رسد با افزايش سطح سواد والدين شيوع كمبود وزن كاهش و شيوع چاقي افزايش مي يابد.
در مطالعه حاضر، كمبود وزن در مقايسه با برخي از كشورهاي در حال توسعه و چاقي در مقايسه با كشورهاي توسعه يافته شيوع پايين‌تري دارد و در مقايسه با مطالعات قبلي انجام شده در يزد به نظر مي‌رسد شيوع كمبود وزن كاهش يافته، در حالي كه شيوع چاقي در حال افزايش يافتن است.
از ميان اختلالات رفتاري مورد مطالعه AD-HD به دليل مشكلات فراواني كه براي كودك ايجاد مي‌كند، از اهميت بيشتري برخوردار است و شيوع آن در اين مطالعه نسبت به اغلب مطالعات مشابه بيشتر مي باشد، از اين رو بر نياز به توجه بيشتر از سوي مسئولان بهداشتي استان جهت تشخيص اين اختلال در كودكان و همچنين انجام مطالعات گسترده‌تر و دقيق‌تر در اين زمينه تأكيد شده است.

١٧:١٦ ٢١/٠١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد