اجزاء تشكيلدهنده مايع مني ميتواند در تشخيص ناباروري مردان موثر باشد
عناصر و تركيباتي همچون روي،سيترات،اسيد فسفاتاز و فروكتوز كه در مايع مني وجود دارد ميتواند به عنوان يك ابزار تشخيصي ناباروري مورد استفاده قرار گيرند.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومي پژوهشكده ابن سينا،دكتر "صدرالدين محمدي" دراراي مدرك دكتراي بيوشيمي با بيان اين مطلب گفت:ارزش كلينيكي آناليز بيوشيميايي اسپرم هنوز به درستي روشن نيست ولي توصيه شده كه حداقل يكي از عناصري كه هر ارگاني را نمايندگي ميكنند و در توليد مايع مني درگير است به عنوان يك ابزار تشخيصي روتين اندازهگيري شود.
دكتر محمدي با اشاره به مطالعهاي كه در اين زمينه انجام شده است گفت: يافتههاي چندين مطالعه نشان ميدهد كه مقادير بالاي فروكتوز در مايع مني معمولا با غلظت پايين اسپرم همراه است و اهميت اين ماده در پلاسماي مني هنوز مورد بررسي است.
وي با اشاره به مطالعه ديگري كه به منظور ارزيابي اثر فعاليت اسپرم بر غلظت روي و فروكتوز در پلاسماي مايع مني انجام شده است افزود:هيچ ارتباطي بين سن افراد و غلظت روي و فروكتوز موجود در پلاسماي مايع مني و همچنين تعداد اسپرمهاي محرك وجود ندارد به همين خاطر اندازهگيري روي و فروكتوز در پلاسماي مايع مني ،استفاده كمي در ارزيابي عمل اسپرم خواهد داشت.
دكتر محمدي با اشاره به اهميت نقش "روي" در ناباروري گفت:اين عنصر نقش مهمي در توليد اسپرم و جلوگيري از تخريب اسپرم دارد لذا غلظت آن در بيماران نابارور با علت نامشخصي پايين است.
وي در پايان با اشاره به شباهتهاي بين سطح فروكتوز و اسيد فسفاتاز گفت:فركتوز و اسيد فسفاتاز ارتباط معكوسي با مقادير اسيد سيتريك و همچنين غلظت اسپرم دارند كه شايد مويد آن است كه اسيد فسفاتاز و فروكتوز مايع مني بوسيله مكانيزم فيزيولوژيكي مشابهي تنظيم ميشوند.
١٠:٠٤ ٢٢/٠١/١٣٨٥