١٢:٢٧ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون دانشگاه علوم پزشکي استان کرمانشاه:
مهم‌ترين ضرورت ايجاد مراکز توسعه تحقيقات اجتماعي ضرورت جامعه نگري در بخش سلامت است

با توجه به تحقيقات انجام شده در جهان، تحقيقات دانشگاهي به طور کامل پاسخگوي حل مشکلات و نيازهاي جامعه نيست.
دکتر محمودرضا مرادي معاون آموزشي و پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار داشت: براي حل اين مسأله مراکز توسعه تحقيقات اجتماعي براي جذب مشارکت‌هاي مردمي در زمينه‌ي تحقيقات اجتماعي در جهان شکل گرفتند، در ايران نيز از سال ‌‌١٣٨٠ در وزارت بهداشت طرحي با عنوان راه‌اندازي مراکز توسعه تحقيقات اجتماعي و ارتقاء سلامت به منظور ايجاد پايگاههاي تحقيقات جمعيتي در ‌‌١٣ دانشگاه مطرح و اجرا شد.
وي با تاکيد بر اينکه ضرورت جامعه نگري در بخش سلامت به دليل ارتباط آن با توسعه پايدار، مهم‌ترين ضرورت راه‌اندازي اين مراکز مي‌باشد، اظهار داشت: تشديد مشکلات پيچيده سلامت، وجود ظرفيت مناسب در جامعه به دليل بالا رفتن سطح سواد همگاني و دسترسي آسان به وسايل ارتباط جمعي از ديگر ضرورت‌هاي راه‌اندازي اين مراکز است.
معاون آموزشي و پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه با اشاره به تاسيس اولين مرکز توسعه تحقيقات اجتماعي کرمانشاه، توانمندسازي مردم براي حل مشکلات اجتماعي با استفاده از پژوهش را هدف اصلي راه‌اندازي اين مرکز عنوان کرد و گفت: ميزان اعتبار اختصاصي براي انجام تحقيقات و ارايه نتايج مردمي پنج ميليون ريال مي‌باشد، در صورتي که مجري طرح اعضاي هيات علمي دانشگاه باشند رقم بالاتري را مرکز در اين خصوص در نظر خواهد گرفت.
مرادي با اعلام اينکه با تهيه اساسنامه، تصويب، تدوين اساسنامه، تصويب و اجراي طرح‌هاي پژوهشي از ‌‌٣٠ مهر ماه سال گذشته فعاليت‌هايي در اين مرکز انجام شده، ا ظهار داشت: طرح بررسي اثر آموزش بر آگاهي و عملکرد تغذيه‌اي بيماران ديابتي، طرح بررسي وضعيت علائم راهنمايي و رانندگي در منطقه و پيگيري رفع کمبودهاي آن و طرح بررسي نقش آموزش مهارتهاي اجتماعي نوجوانان پسر منطقه تحت پوشش پايگاه بر کنترل خشم آنان از جمله فعاليت‌هاي انجام شده و طرح‌هاي تحقيقاتي بوده که نتايجي نيز از آن گرفته شده است.
وي هم‌چنين بررسي علت استفاده از قرص‌هاي اکستازي در دختران دبيرستاني و تغيير نگرش جوانان در مصرف مواد نيروزا را از ديگر طرح‌هاي در دست اجرا در اين مرکز اعلام کرد.
به گزارش ايسنا، مرادي با اشاره به اينکه يکي از طرح‌هاي انجام شده مردمي بررسي شيوع مصرف مواد نيروزا در بين نوجوانان و جوانان بوده، اعلام کرد: در اين طرح ‌‌٨٤٠ نفر مورد بررسي قرار گرفتند و براساس نتايج آن ميزان سوء مصرف مواد نيروزا ‌‌٣/٣٨ بود و ‌‌٣/٨٩ درصد ورزشکاران معتقد به استفاده از اين مواد بودند که از اين افراد ‌‌٥/٩٤ درصد کمتر از ‌‌٣٠ سال سن داشتند، ‌‌٥/٥٣ درصد داراي ديپلم و ‌٤/٣٦ درصد داراي شغل آزاد بودند و ‌‌٣٩ درصد به مدت دو تا پنج سال به بدنسازي اشتغال داشتند و ‌‌٣/٤٤ درصد براي کمتر از شش ماه مواد نيروزا استفاده مي‌کردند. بيشترين مواد نيروزاي مصرفي کراتين، ناندرلون و ميانگين هزينه مصرف نيز ‌‌١٩ هزار تومان در ماه بود.
وي در پايان حمايت مسؤولين اجرايي و دولتمردان را براي ارتقاء مرکز خواستار شد و گفت: علاوه بر اينکه مردم و دست اندرکاران دانشگاه علوم پزشکي در اين زمينه مؤثر و مسؤولند، حمايت دولتمردان نيز براي پيشبرد اهداف اين مرکز نقش مهمي ايفا خواهد کرد.

١١:٤٩ ٢٢/٠١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد