١١:٥٢ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
منشور پژوهش سازمان بايد مشخص و معين باشد

هفته پژوهش صبح امروز با سخنان اسفنديار رحيم مشايي, معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور, سيدمحمد بهشتي, رييس پژوهشگاه, جمعي از مديران و مسوولان پايگاه‌‏هاي پژوهشي و پژوهشگران و محققان اين سازمان آغاز شد.
به گزارش ايلنا, اسفنديار رحيم‌‏مشايي، با تصريح بر اين كه در عرصه پژوهش اصل بر تبادل تجربيات و يافته‌‏ها است و اولويت گذاري در امر پژوهش براي ما تعيين كننده است, گفت: منشور پژوهش سازمان بايد مشخص, معين و بر دو اصل استراتژي و برنامه‌‏هاي كلان, تربيت نيروهاي متخصص, پژوهشگر و ايجاد فرصت براي توليد پژوهش‌‏هاي ارزشمند و همچنين سازماندهي اين جريان در سطح ملي منطبق باشد.
وي، با اشاره به اين كه جريان پژوهشي سازمان بايد براي ظرفيت‌‏هاي دانشگاهي به ويژه در سطح پايان‌‏نامه در سطوح بالا به ويژه دكترا فرصت و پشتيباني‌‏هاي لازم را ايجاد نمايد, عملكرد پژوهشگراني كه در شرايط سخت تلاش مي‌‏كنند تا با فشرده‌‏سازي زمان گذشته را به آينده ارتباط داده و تحولات و ارزش‌‏هاي گذشته را به ثبت برسانند ستود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مواريث فرهنگي موجود را سرمايه‌‏اي خواند كه در مقياس جهاني در عرصه جغرافيا و تاريخ به مدد حضور پرشور علاقه‌‏مندان, محققان و پژوهشگران پايدار مانده است كه در صورت عدم تدبير مناسب و ساماندهي محيط مديريتي و ارزش‌‏گذاري‌‏هاي لازم تصميم‌‏سازي براي آينده ممكن نخواهد بود.
مشايي، با اشاره به اين كه مديريت كشور در استان ايجاد تحولات در شهرسازي تحت تاثير پيشرفت و فناوري‌‏هاي نوين است گفت: در اين راستا استفاده از ظرفيت‌‏هاي سنتي, دانش بومي و تجربيات گرانبهايي است كه از گذشته منتقل شده است و بخش اعظمي از آن نيز از دست رفته است به يك تصميم تاريخي نياز دارد تا در فرآيند توسعه به طور جدي مورد توجه قرار گيرد.
مشايي ثبت تجربيات و برقراري نظام موثر آموزشي بر پايه دانش و تجربيات موجود را نقطه اتصال گذشته به آينده دانست كه مسووليت آن به عهده پژوهشگران است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري, سرعت تصميم‌‏گيري در توسعه شهري را مهمترين چالش ميراث فرهنگي در راه حفظ, تغيير و حتي انهدام بافت‌‏هاي سنتي برشمرد و گفت: متاسفانه در نظام مديريت اجرايي مسيرها به گونه علمي طي نمي‌‏شوند.
مشايي بخش گردشگري را نيزاز جمله حوزه‌‏هايي كه نياز به پژوهش و برنامه‌‏ريزي كلان دارد بر شمرد و گفت: فراهم ساختن زيرساخت‌‏ها, ايجاد فضاي مناسب, جهت سرمايه‌‏‌‏گذاري بر مبناي يك نگاه جامع و بلندمدت از جمله مواردي است كه بر مبناي پژوهش امكان‌‏پذير خواهد بود.
سيدمحمد بهشتي, رييس پژوهشگاه سازمان نيز در اين نشست داشتن حس جستجو و سوالات بزرگ و اساسي را ثروت اصلي پژوهشگران در امر پژوهش دانست و بر آن تاكيد كرد.
وي با اشاره به اهميت نقش پژوهش گفت: همه كساني كه در عرصه پژوهش براي توسعه پايدار تلاش مي‌‏كنند به پرسش‌‏هايي بر مي‌‏خورند كه در نهايت به موضوع ميراث فرهنگي مربوط مي‌‏شود و اگر آنها از اين منظر به موضوع نگاه كنند به پاسخ‌‏هايي دست مي‌‏يابند كه نهايتاً به تلاش‌‏هاي ما در عرصه پژوهش بر مي‌‏گردد.

١٧:٠٥ ٢٦/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد