رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري:
منشور پژوهش سازمان، بايد مشخص و معين باشد
هفته پژوهش سازمان مديريت فرهنگي و گردشگري امروز با سخنان اسفنديار رحيم مشايي، معاون رييسجمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور، سيد محمد بهشتي رييس پژوهشگاه، جمعي از مديران و مسوولان پايگاههاي پژوهشي و پژوهشگران و محققان اين سازمان آغاز شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، اسفنديار رحيم مشايي با تصريح بر اينكه در عرصهي پژوهش اصل بر تبادل تجربيات و يافتههاست و اولويتگذاري در امر پژوهش براي ما تعيين كننده است، گفت: منشور پژوهش سازمان بايد مشخص، معين و بر دو اصل استراتژي و برنامههاي كلان، تربيت نيروهاي متخصص، پژوهشگر و ايجاد فرصت براي توليد پژوهشهاي ارزشمند و همچنين سازماندهي اين جريان در سطح ملي منطبق باشد.
وي با اشاره به اينكه جريان پژوهشي سازمان بايد براي ظرفيتهاي دانشگاهي بهويژه در سطح پاياننامه در سطوح بالا بهويژه دكترا فرصت و پشتيبانيهاي لازم را ايجاد نمايد، عملكرد پژوهشگراني را كه در شرايط سخت تلاش ميكنند تا با فشردهسازي زمان گذشته را به آينده ارتباط داده و تحولات و ارزشهاي گذشته را به ثبت برسانند ستود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، مواريث فرهنگي موجود را سرمايهاي خواند كه در مقياس جهاني در عرصهي جغرافيا و تاريخ به مدد حضور پرشور علاقهمندان، محققان و پژوهشگران پايدار مانده است كه در صورت عدم تدبير مناسب و ساماندهي محيط مديريتي و ارزشگذاريهاي لازم تصميمسازي براي آينده ممكن نخواهد بود.
مشايي با اشاره به اينكه مديريت كشور در استان ايجاد تحولات در شهرسازي تحت تاثير پيشرفت و فنآوريهاي نوين است، گفت: در اين راستا استفاده از ظرفيتهاي سنتي، دانش بومي و تجربيات گرانبهايي است كه از گذشته منتقل شده است و بخش اعظمي از آن نيز از دست رفته است به يك تصميم تاريخي نياز دارد تا در فرآيند توسعه به طور جدي مورد توجه قرار گيرد.
مشايي ثبت تجربيات و برقراري نظام موثر آموزشي بر پايه دانش و تجربيات موجود را نقطه اتصال گذشته به آينده دانست كه مسووليت آن به عهده پژوهشگران است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، سرعت در تصميمگيري در توسعهي شهري را مهمترين چالش ميراث فرهنگي در راه حفظ، تغيير و حتي انهدام بافتهاي سنتي برشمرد و گفت: متاسفانه در نظام مديريت اجرايي مسيرها به گونه علمي طي نميشوند.
مشايي بخش گردشگري را نيز از جمله حوزههايي كه نياز به پژوهش و برنامهريزي كلان دارد برشمرد و گفت: فراهم ساختن زيرساختها، ايجاد فضاي مناسب، جهت سرمايهگذاري بر مبناي يك نگاه جامع و بلند مدت از جمله مواردي است كه بر مبناي پژوهش امكانپذير خواهد بود.
سيدمحمد بهشتي - رييس پژوهشگاه سازمان - نيز در اين نشست، داشتن حس جست و جو و سوالات بزرگ و اساسي را ثروت اصلي پژوهشگران در امر پژوهش دانست و بر آن تاكيد كرد.
وي با اشاره به اهميت نقش پژوهش گفت: همهي كساني كه در عرصهي پژوهش براي توسعهي پايدار تلاش ميكنند به پرسشهايي برميخورند كه در نهايت به موضوع ميراث فرهنگي مربوط ميشود و اگر آنها از اين منظر به موضوع نگاه كنند به پاسخهايي دست مييابند كه نهايتا به تلاشهاي ما در عرصهي پژوهش برميگردد.
ارايهي گزارش عملكرد پايگاههاي پژوهشي ارگ بم، شيراز، پارسه – پاسارگاد، پژوهشكده باستانشناسي، بزرگداشت ميراث فرهنگي معنوي از سوي پژوهشكده مردمشناسي با موضوعاتي همچون ورزشهاي باستاني ايران، هنرهاي سنتي، ايراد سخنراني با موضوعات سنت پهلواني و ميراث معنوي، ورزش و ميراث معنوي، نقش ورزشهاي باستاني در ايجاد و برقراري توانمنديهاي رزمي در سربازان ايران باستان به همراه نمايش فيلم، تجليل از پيشكسوتان و خدمتگزاران ورزشهاي باستاني و اجراي مراسم شب يلدا از جمله برنامههايي است كه در طول اين هفته در تالار اجتماعات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري برگزار خواهد شد.
١٩:٠٥ ٢٦/٠٩/١٣٨٤