وزير علوم، تحقيقات و فناوري:
بودجه عمراني مصوب، پاسخگوي نيازهاي دانشگاهها نيست
وزير علوم، تحقيقات و فناوري اعلام كرد: وزارت علوم براي اجراي طرحهاي عمراني در دانشگاهها نيازمند ٣ هزار ميليارد تومان بودجه است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران ـ منطقه خراسان، دكتر محمدمهدي زاهدي امروز در جلسه با اعضاي هيأت علمي دانشگاه فردوسي مشهد، افزود: بودجههاي عمراني كه امسال از سوي مجلس براي وزارت علوم تصويب شده به هيچ وجه پاسخگوي نيازهاي دانشگاهها نيست.
وي ادامه داد: امسال از سوي مجلس تنها ٢٠٠ ميليارد تومان به وزارت علوم در بخش اعتبارات عمراني اختصاص يافته است.
دكتر زاهدي با بيان اينكه كسري بودجه عظيم دانشگاهها در بخش عمراني طي يكسال قابل جبران نيست، افزود: با اين بودجه اختصاص يافته تنها ميتوانيم در حد بازسازيهاي معمول ساختمانها گام برداريم.
وي اظهاراميدواري كرد: با تلاش نمايندگان مجلس و دولت امسال تا هزار ميليارد تومان اعتبار براي بخش عمراني دانشگاهها جذب شود.
وزير علوم تصريح كرد: در بحث بودجههاي عمراني به شدت از مجلس گلهمنديم و اميدواريم در متمم بودجه دولت اين رقم ترميم شود.
وي با اين وجود گفت: در سال گذشته توانستيم كسري بودجه دانشگاهها را جبران كنيم تا دانشگاهها از نظر بودجه جاري دچار مشكل نباشند.
وي به اختصاص ٥/٧ ميليارد تومان براي جبران كسري بودجه دانشگاه فردوسي مشهد اشاره كرد.
وزير علوم همچنين از اختصاص ١٠٠ ميليارد تومان از محل صندوق ذخيره ارزي براي خريد تجهيزات دانشگاهها در روزهاي پاياني سال گذشته خبر داد و تصريح كرد: اين اعتبار با كمك نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به دانشگاهها اختصاص يافته است.
وي همچنين به پيگيري لايحه خريد تجهيزات آزمايشگاهها به صورت فاينانس اشاره كرد و گفت: اين لايحه در مجمع تشخيص مصلحت مانده بود كه با پيگيري آن ٢٦٣ ميليون دلار براي خريد تجهيزات آزمايشگاهي اختصاص يافت.
دكتر زاهدي در خصوص بودجههاي پژوهشي دانشگاهها از تلاش مجلس و دولت براي افزايش آن تشكر كرد و گفت: بودجه پژوهشي دانشگاهها امسال افزايش چشمگيري داشته است و اميدواريم با تشكيل شوراي ملي پژوهشي و فناوري به رياست رييسجمهور بتوانيم اين بودجهها را به صورت غيرمستقيم هم افزايش دهيم.
وي در عين حال از كاهش كل بودجه پژوهشي كشور انتقاد كرد و افزود: هر چند قرار است در پايان برنامه چهارم توسعه، بودجه پژوهشي ٣ درصد كل توليد ناخالصي ملي را شامل شود اما در سال جاري اين رقم به ٤٦/٠ درصد كاهش يافته است.
وي اين رقم را در سال گذشته حدود ٦٧/٠ درصد عنوان كرد و اين كاهش را به ضرر نظام پژوهشي كشور خواند و تأكيد كرد: با اين بودجه نميتوانيم به اهداف پژوهشي كشور دست يابيم.
دكتر زاهدي در خصوص اعطاي بورس اعزام به مربيان دانشگاهها گفت: استراتژي وزارت علوم افزايش دانشجويان بورسيه است، اما اين افزايش بايد به صورت هدفمند انجام شود.
وي تاكيد كرد: اعزام دانشجو به هند براي گرفتن دكتراي ادبيات و يا اعزام دانشجو به اروپا براي گرفتن دكتراي رياضي را براي كشور معقول نميدانيم زيرا معتقديم دانشگاههاي ايران توانايي تربيت چنين افرادي را دارند.
وي افزود: اعزام دانشجوي بورسيه به خارج بايد هدفمند و در رشتههاي مورد نياز كشور و بر اساس برنامه منسجمي صورت گيرد.
وي تصريح كرد: اين اعزامها در رشتههاي علوم انساني مورد نياز خواهد بود.
دكتر زاهدي با بيان اينكه عملكرد مديران قبلي را تخريب نميكنم، افزود: وقتي وزارت علوم را تحويل گرفتم در يك ارزيابي از سوي سازمان مديرت و برنامهريزي در ميان ٤٩ دستگاه دولت رتبه چهل و ششم را داشت و براي ارتقاي اين جايگاه همه ما به عنوان مسئول يا استاد دانشگاه تلاش كنيم.
وي با اشاره به اختلاف عميق بين حقوق و دستمزد اساتيد با كاركنان دانشگاهها از رشد ١٤ درصدي حقوق كاركنان دانشگاهها و افزايش ٥ درصدي حقوق اعضاي هيأت علمي خبر داد.
وي اين تصميم را با توجه به اينكه دولت قادر به افزايش حقوق بيشتر از رقم مصوب نبود معقول خواند.
٢٠:٣٢ ٢٣/٠١/١٣٨٥