سخنان وزير علوم در مراسم اعطاي جايزه ابن سينا يونسكو براي اخلاق در علم
"محمد مهدي زاهدي" وزير علوم، تحقيقات و فناوري در مراسم اعطاي جايزه جهاني ابن سينا يونسكو گفت: چنانچه مولفههاي اخلاق در پيشرفتهاي علمي و فناوري بشر، جاي شايسته خود را بيابد، بودجههاي سرسام آوري را كه در جهان امروز به تسليحات و آمادگي براي جنگ اختصاص يافتهاست ميتوان درجهت آموزش و تامين نيازهي اساسي انسانها در جهان مصروف داشت.
دكتر زاهدي روز پنجشنبه طي سخناني در مراسم اعطاي دومين جايزه جهاني ابن سينا براي اخلاقف در علم در يونسكو ، در مقر اين نهاد در پاريس افزود:
برنامههاي اخلاق در علوم وتكنولوژي را نميتوان فقط بهابعاد اخلاقي اكتشافات و اختراعات و دستاوردهاي علمي جديد محدود كرد، تاملات اخلاقي در حوزه علوم و فنون بايد مسائل و مشكلات عديدهاي نظير فقر، گرسنگي، فحشا، تغذيه و آب ناسالم، توليدات ناكافي كشاورزي، تخريب محيط زيست، محروميتها و محدوديتها و دهها مشكل ديگر را در برگيرد.
وي در اينباره ادامه داد: شك نيست كه شناسايي مخاطراتي كه نسل كنوني ونسل آينده را تهديد ميكند در حوزه اخلاق در علوم و تكنولوژي قرار ميگيرد.
اين تاملات بايد براي اين مشكلات چاره جويي كند و گرنه چگونه ميتوان در مورد كارابودن دستاوردهاي علمي و يا كارامد بودن فنون جديد اطمينان حاصل كرد.
زاهدي در بخشي ديگر از سخنان خود تقارن مراسم اهداي جايزه اخلاق در علم يونسكو با سالروز ميلاد پيامبر گرامي اسلام كه هدف اصلي از بعثت خود را ارتقا مكارم اخلاق اعلام فرمود را تبريك گفت.
در اين مراسم به پروفسور عبدالله دار دومين جايزه جهاني ابن سينا براي اخلاق در علم در يونسكو اعطا شد.
١٣:٠٥ ٢٤/٠١/١٣٨٥