١٦:١٢ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
تحقق تجارت الكترونيك مستلزم شبكه‌‏هاي منسجم فيبرنوري است

تحقق تجارت الكترونيك در گرو شبكه‌‏هاي مرتبط و منسجم فيبرنوري است كه تاكنون در كشور ايجاد نشده است.
دكتر سعادت‌ پورمظفري , عضو هيات علمي دانشكده مهندسي كامپيوتر و IT دانشگاه صنعتي اميركبير , درگفت و گو با خبرنگار ايلنا , در خصوص چالش‌‏هاي پيش روي فناوري اطلاعات و ارتباطات كشورمان و عدم دستيابي به تجارت الكترونيك و جهاني شدن ، اظهار داشت: انجام هرگونه تجارتي مستلزم ايجاد زيربناها و زيرساخت‌‏هايي است كه در خصوص تجارت الكترونيك , زيرساخت‌‏هاي فني مخابراتي و ارتباطي در كشور وجود ندارد.
وي ، با بيان اين كه در حال حاضر در دانشگاه مجازي نيز حرفي براي گفتن نداريم و مشكلات عديده زيرساختي داريم ، يادآور شد: مديران و مسوولان كشور صحبت از توانايي اجراي تجارت الكترونيك مي‌‏كنند و معتقدند كه زيربناهاي آن موجود است ، اما اين درست نيست.
دكتر پورمظفري , تاكيد كرد: قوانين حقوقي تجارت الكترونيك در كشور ما مشكل دارد و هنوز قوانين بين‌‏المللي در اين خصوص نداريم.
وي ، با اشاره به اين كه در كشور كريديت كارت معتبر جهاني وجود ندارد , خاطرنشان كرد: در شرايطي كه كريديت كارت‌‏هاي موجود در داخل ايران نيز پذيرفته نمي‌‏شوند ، چگونه مي‌‏توان از جهاني شدن حرف به ميان آورد.
استاد دانشگاه صنعتي اميركبير , با اشاره به پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني (WTO) ، اظهار داشت: اين امر در شرايطي محقق خواهد شد كه از نظر تجاري از محدوديت خارج شده و روابط را با دنيا از لحاظ الكترونيكي آسان كنيم.
دكتر پورمظفري , تصريح كرد: از نظر تجاري ما خودمان را نيمه محدود كرده‌‏ايم كه اين مساله يكي از عوامل پسرفت در زمينه تجارت الكترونيك است.
عضو هيات علمي دانشكده IT اميركبير , با بيان اين كه به وسيله زيرساخت‌‏هاي موجود نمي‌‏توان به تجارت الكترونيك و آموزش الكترونيك فكر كرد , يادآور شد: شبكه فيبرنوري موجود در كشور مقطع است و سيستم يكنواختي كه همه را به يكديگر متصل كند وجود ندارد كه با وجود اين شبكه ، امكان برقراري اتصال براي فعاليت‌‏هاي الكترونيكي ميسر نخواهد شد.
وي ، سرمايه‌‏گذاري اوليه و فعال كردن شركت‌‏هاي خصوصي را در ايجاد مشكلات موجود بر سر راه تجارت الكترونيك بسيار موثر ارزيابي كرد و گفت: بايد عزم و اراده ملي در اين خصوص وجود داشته باشد.
دكتر پورمظفري , افزود: مسوولان تنها شعار مي‌‏دهند و براي حل اين مشكل تاكنون اقدامي انجام نداده‌‏اند.
عضو هيات علمي دانشكده مهندسي كامپيوتر اميركبير , با بيان اين كه دستيابي به تجارت الكترونيك در گرو نهادينه شدن است , ادامه داد: ما هزينه‌‏اي صرف امنيت شبكه‌‏هاي كامپيوتري نكرده‌‏ايم و با توجه به اين كه دانش رسيدن به تجارت جهاني را در كشور داريم ، اما عقب مانده‌‏ايم.
وي،تجارت جهاني را قطاري دانست كه بيش از نيمي از كشورهاي دنيا آن را سوار شده‌‏اند و ما هنوز به آن نرسيده‌‏ايم.
دكتر پورمظفري , خاطرنشان كرد: در تجارت جهاني ما هنوز خوابيم و بيدار نشده‌‏ايم.
وي ، تغيير و جابه جايي مديران و مسوولان كشور را از ديگر عواملي كندي و سكون پروژه‌‏هاي ملي دانست و يادآور شد: رتبه كشور ما در جهاني شدن روز به روز نزول پيدا مي‌‏كند ، به طوري كه در ميان 70 كشور در جايگاه 78 قرار داريم كه اين امر بسيار نا اميد كننده است.م/د

١١:٥٠ ٢٦/٠١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد