يك مسوول :
ساختار آزمايشگاههاي تشخيص طبي كشور ارتقا مييابد
مديركل امور آزمايشگاههاي تشخيص طبي وزارت بهداشت و درمان وآموزش پزشكي روز دوشنبه در بندرانزلي از برنامه ريزي براي ارتقاي ساختار آزمايشگاههاي تشخيص طبي در كشور خبر داد.
دكتر"محمد صاحبالزماني" درگفت وگو با خبرنگارايرنا با اشاره به جايگاه ويژه آزمايشگاهها در پيشگيري و درمان بيماريها افزود: سياست بر اين منوال است كه مردم در كمترين زمان و به آساني به خدمات آزمايشگاههاي تشخيص طبي دسترسي داشته باشند.
وي در مورد تعرفه خدمات آزمايشگاهي گفت:اين تعرفه بستگي به تعرفه خدمات پزشكي دارد و تا زماني كه سرانه سلامت دركشور واقعي نشود تعرفه واقعي نخواهيم داشت.
مديركل امورآزمايشگاههاي تشخيص طبي كشور تخصيص شش درصد از درآمد ناخالص ملي كشور براي برنامهريزي بهداشت و درمان را ناكافي دانست .
وي با بيان اين كه سهمي كه مردمبراي خدمات بهداشتي درماني ميپردازند ۵۰ تا ۶۰درصد و در كشورهاي مشابه كشور ما زير ۲۰درصد است به مسوولان توصيه كرد با واقعي كردن تعرفه خدمات پزشكي فشاري را كه بويژه بر دوش مردم محروم است، بردارند.
دكتر صاحبالزماني تاكيد كرد، دولت بايد به وظايف خود در مورد بيمه همگاني و هزينه سلامت عمل كرده و سرمايهگذاري جدي در اين زمينه نمايد.
اين مسوول با اشاره به مشكل تنظيم قرارداد بيمهها با موسسات پزشكي و اين كه با وضعيت موجود نميتوان ادامه داد، سامانه بيمه را نيازمند اصلاح و سازمانهاي بيمهگر را نيازمند تقويت ساختاري دانست.
وي متذكر شد ، با توجه به وجود بيش از چهار هزار تست آزمايشگاهي در كشور و نقش اساسي آزمايشگاهها در نظام بهداشت و درمان بايد در رفع مسائل و مشكلات آن تلاش و اقدام جدي به عمل آيد.
وي تعداد آزمايشگاههاي تشخيص طبي كشور را چهار هزار و دويست آزمايشگاه عنوان كرد و اظهارداشت :نيمي از اين تعداد دولتي و بقيه متعلق به بخش خصوصي هستند.
به گفته وي تعداد چهار هزار و دويست مسوول فني كه داراي مدرك دكتراي پاتولوژي و تشخيص طبي هستند در اين آزمايشگاهها مشغول به كارند.
دكتر صاحبالزماني همچنين تعداد آزمايشگاههاي مرجع كشور را ۱۸آزمايشگاه در تهران و ساير استانهاي كشور عنوان كرد.
وي خاطرنشان كرد: اغلب كيتهاي آزمايشگاهي در داخل كشور توليد ميشود اما در صورت نياز و ضرورت برخي نيز از خارج از كشور وارد ميشود.
به گفته وي استاندارد جهاني آزمايشگاه، يك آزمايشگاه به ازاي هر ۱۵ هزار نفر است كه در كشور ما به ازاي هر ۱۸هزار نفر يك آزمايشگاه وجود دارد ولي در برخي استانهاي محروم اين رقم به يك آزمايشگاه به ازاي هر ۱۵ هزار نفر و كمتر ميرسد.
گردهمايي مسوولان امور آزمايشگاههاي معاونتهاي بهداشتي دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور از روز دوشنبه آغاز شده و تا فردا در هتل سفيد كنار بندرانزلي ادامه دارد.
١٥:٣٦ ٢٨/٠١/١٣٨٥