نمايشگاههاي موزه ايران و پرتغال برگزار ميشود
متخصصان ايراني براي حضور در كنفرانس بينالمللي باستانشناسي كشور پرتغال دعوت ميشوند.
به گزارش خبرنگار ايلنا, پروليوس فيلپو دموتوس راپوسو, رييس موزه باستان شناسي پرتغال, در يك كنفرانس مطبوعاتي با بيان اين مطلب، افزود: هيات فرهنگي پرتغال پس از بازگشت از ايران دو پروژه مهم را پيگيري ميكند كه يكي از آنها تشويق متخصصان ايراني براي حضور در كنفرانس بينالمللي باستانشناسي است كه در ماه سپتامبر سال جاري در ليسبون پرتغال برگزار ميشود.
وي، در توضيح اين مطلب, تصريحكرد: برگزاري نمايشگاههاي مختلف بين دو موزههاي ملي ايران و پرتغال، از ديگر برنامههايي است كه در دستور كار هيات فرهنگي پرتغال قرار دارد.
رييس موزه باستان شناسي پرتغال, در ادامه خاطرنشانكرد: به صداقت ميتوانم بگويم براساس تجارب شخصيام از مسافرتها به تمامي كشورهاي دريايي مديترانه بسياري از كشورها برخي نقاط تاريخي خود را مخفي نگه داشتند؛ چرا كه تصور ميكردند شايسته نمايش نيستند؛ اما در ايران تمامي دورههاي تاريخي با افتخار معرفي شد.
وي، در ادامه تاكيدكرد: موزه باستانشناسي پرتغال در تمامي برنامههاي آموزشي موزهشناسي فعاليت دارد و در اين چارچوب بسياري از كارآموزان اروپايي به خصوص كارآموزان كشورهايي با زبان پرتغالي و دانشجويان ايراني در پرتغال در اين برنامهها پذيرفته ميشوند.
راپوسو، اضافهكرد: در حال حاضر هنوز هيچ نمايشگاه خاصي به صورت مشخصي براي برگزاري در ايران مطرح نشده و اين طرح هماكنون در مراحل اوليه بررسي قرار دارد.
وي، با اشاره به اين كه تمامي بناها و ميراث قديمي و معاصر ما لياقت آن را دارند كه حفظ شده و نگهداري شوند، در پاسخ به خبرنگار ايلنا, گفت: عدم وجود پرواز مستقيم بين ايران و پرتغال مانع تحقق اهداف فرهنگي دو كشور نميشود؛ چرا كه يكي از شروط جذب توريست، مردماني دوستداشتني است كه محبت و علاقه فراوان مردم ايران بهترين و سريعترين ابزار تبليغاتي خواهد بود.
وي، ادامه داد: البته يكي عوامل تحقق و تسهيل شرايط جذب توريست به مسائل ژئوپولتيك و جغرافياي سياسي ارتباط دارد كه در اين خصوص نظر خاصي ندارد.
وي، با بيان اين كه تعداد بازديدكنندگان پرتغالي به ايران در سال مشخص نيست تاكيد كرد: با توجه به اين كه چند ماه پيش گروه دوستداران قلعهها از پرتغال به ايران آورند، اين امر بيانگر علاقه خاص دوستداران ايران در كشور پرتغال است.
١٢:٣١ ٢٩/٠١/١٣٨٥