براساس يك پژوهش:
مصرف روغن ماهي از عوارض ناشي از داروهاي آنتيبيوتيك جلوگيري ميكند
نتايج يك پژوهش نشان ميدهد: تركيبات آنتياكسيدان از جمله روغن ماهي نقش محافظتي در مقابل آثار سمي «ايندومتاسين» دارد.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) خوزستان، معصومه احمديزاده، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز در پژوهش خود با عنوان «بررسي اثر روغن كبد ماهي و مقايسه آن با روغن ذرت روي آثار سمي ناشي از ايندومتاسين در روده» آورده است: « رژيم غذايي نقش بسيار مهمي در ارتقاء سلامت بيماران به عهده دارد. مطالعات نشان داده رژيم غذايي حاوي تركيبات آنتياكسيدان از جمله روغن كبد ماهي، ميتواند به طور قابل ملاحظهاي از عوارض ناشي از داروها از جمله آنتيبيوتيكها جلوگيري به عمل آورد. ايندومتاسين دارويي است كه به عنوان ضد درد از طريق خوراكي مصرف ميشود. از عوارض اين دارو اختلالات گوارشي ميباشد.»
اين پژوهش ميافزايد: « هدف از اين مطالعه، بررسي اثر روغن كبد ماهي و مقايسه آن با روغن ذرت بر روي آثار سمي ناشي از ايندومتاسين در روده بوده است. براي انجام اين تحقيق به موشهاي صحرايي نر بالغ ١٠ ميليگرم به ازاي هر كيلوگرم وزن بدن روغن كبد ماهي و يا روغن ذرت داده شد. نيم ساعت بعد به حيوانات ايندومتاسين در دوزهاي ٢٠، ١٠، ٣٠ ميليگرم به ازاء هر كيلوگرم وزن بدن داده شد به گروه شاهد حلال ايندومتاسين داده شد. ٢٤ ساعت بعد حيوانات كشته و بافتهاي روده فرمالين ١٠ درصد فيكس شد. به منظور مطالعه هيستوپاتولوژي از رنگآميزي H&E و براي مطالعه هيستوپاتولوژي از رنگآميز AB-PAS استفاده شد.»
در اين پژوهش تصريح شده است: « ايندومتاسين در حيوانات دريافتكننده روغن ذرت به صورت وابسته به دوز موجب آسيب در سلولهاي آنتروسيت و نيز در سلولهاي ترشحي گليكوپروتئين شد.
روغن كبد ماهي در مقايسه با روغن ذرت به طول معنيدار (٠٥/٠>P) كاهش آثار سمي ايندومتاسين به طور وابسته به دوز در سلولهاي روده را موجب شد.
نتايج اين تحقيق پيشنهاد ميكند تركيبات آنتياكسيدان از جمله روغن ماهي نقش محافظتي در مقابل آثار سمي ايندومتاسين به عهده دارد.»
١٣:١٥ ٣٠/٠١/١٣٨٥