رييس دانشگاه:
تمام اساتيد، دانشجويان و كارمندان دانشگاه به شهدا احترام ميگذارند
مراسم بزرگداشت چهلمين روز به خاك سپاري شهداي گمنام با حضور اساتيد، دانشجويان و كاركنان دانشگاه صنعتي شريف در مسجد اين دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سهرابپور رييس اين دانشگاه طي سخناني در اين مراسم گفت: «امروز به مناسبت چهلمين روز خاكسپاري شهدا جهت تعظيم و تكريم آنان گردهم آمدهايم تا اعلام كنيم در اين دانشگاه همه به شهدا احترام ميگذارند.»
وي افزود: «در تمام فرهنگها و كشورها به قول خودشان قهرمانان جنگشان و به اصطلاح اسلامي ما شهدا را تكريم ميكنند و برايشان بناي يادبود ميسازند. در فرهنگ ما بر تكريم شهدا تاكيد شده است و در آياتي آمده كه شهدا زندهاند، گمان نكنيد آنان مردهاند.»
سهرابپور ادامه داد: «انقلاب اسلامي ما به رهبري امام امت و با استقامت و پايمردي مردم و اطاعت از فرامين رهبر انقلاب به پيروزي رسيد. پيروزي اين انقلاب مطابق ميل قدرتهاي جهاني نبود، آنان براي از بين بردن انقلاب دست به كار شدند و تلاش هاي زيادي كردند و چون موفق نشدند، يك انسان جاهطلب و ديوانه را تحريك كردند كه به اين كشور حمله كند. در آن دوران ما هنوز ارتش منظمي نداشتيم و نيروي سپاه هنوز تشكيل نشده بود. ميخواستند به قول خودشان كار انقلاب را يك هفتهاي پايان دهند، اما همه ديدند كه با اتحاد ملت ايران و اطاعت محض از فرامين رهبر انقلاب اين انقلاب چگونه از خود دفاع كرد.»
رييس دانشگاه صنعتي شريف گفت: «شهداي عزيز كساني بودند كه سر از پا نشناختند و جان خود را در كف نهادند. دشمن ديد كه به اين سادگي نميتواند با اين انقلاب رويارو شود. مقاومت عظيم مردمي تداركات پشت صحنه را از نظر مادي و معنوي، در پيش گرفت و اگر جز اين بود ما حتما از پا افتاده بوديم. آن موقع جهان دو قطبي بود و كشورهاي هر دو قطب از كشور مهاجم حمايت نظامي و تسليحاتي ميكردند. با حمايت فراگير و مردمي و فداكاريهاي اين ملت كه نمادش اين شهداي عظيم هستند، دشمن موفق نشد ضربهاي به ايران بزند. عليرغم اينكه در تاريخ معاصر ما هر بار كه جنگي رخ داده بخشي از كشورمان را از دست دادهايم، در اين هشت سال يك متر مربع از خاكمان از دست نرفت كه باعث سربلندي ملت ماست.»
رييس دانشگاه صنعتي شريف خاطرنشان كرد: «بيجهت نيست كه امروز نه فقط كشورهاي اسلامي به ايران نگاه ميكنند، بلكه محرومين و مستضعفين جهان نيز چشم به ايران دوختهاند. در اين دانشگاه پر افتخار كه اولين شهيدش مربوط به قبل از انقلاب است و اسم دانشگاه نيز از نام مبارك او گرفته شده، در مواقع و مناسبتهاي مختلف اساتيد و دانشجويان شهيد شدند. بيشترين تعداد شهيدان از دانشكدههاي اين دانشگاه بودند. ما هر چه داريم از آنان داريم. اين تعارف نيست.»
سهرابپور گفت: «مايل نيستم به اتفاق تلخ و ناگواري كه پيش از عيد در اين دانشگاه اتفاق افتاد بپردازم. اما لازم است ذكر كنيم كه تمام اساتيد و دانشجويان و كارمندان ما از صميم قلب به شهدا احترام ميگذارند. اين عزيزان اينقدر بزرگوار هستند كه خواهند بخشيد، اما فكر ميكنم كه يك شرط داشته باشد و آن اين است كه ما به آرمانهاي آنان احترام بگذاريم و بينديشيم كه چرا آنان شهيد شدند. كافي است كه به وصيتنامههاي آنان مراجعه كنيم و آنها را مورد مطالعه قرار دهيم.»
به گزارش ايسنا، در ادامه اين مراسم دكتر گرمارودي رييس مركز معارف دانشگاه صنعتي شريف نيز در سخناني گفت: «هيچ فردي از افراد بشر در عالم انساني نيست كه به مرگ به ديده شك و ترديد نگاه كند و به همين جهت يكي از اسامي مرگ در قرآن كريم، "يقين" است؛ چون مرگ امري قطعي است.»
وي افزود: «نگرش انسانها به مرگ و حيات متفاوت است. عدهاي معتقدند كه بعد از مرگ حياتي نيست و هر آنچه هست در اين دنياست. بايد از مواهب اين دنيا و براي اين دنيا حداكثر استفاده را برد. ديگراني نيز معتقد هستند پس از مرگ حيات جاودانهاي وجود دارد كه بايد از اين دنيا براي آن دنيا استفاده كرد.»
گرمارودي با اشاره به احاديثي از امامان معصوم در تاكيد بر ابدي بودن حيات اخروي، گفت: «ثمره و نتيجهاي كه يك فرد در روز مسابقه به دست مي آورد مربوط به روز تمرين و آمادگي اوست. كامياب در دنيا آن كسي است كه در اين حيات مقطعي در راه خدا، سير الي الله كند.»
اين استاد دانشگاه افزود: «نشانه وجودي يك انسان زنده، اثر است. اگر اثر نداشته باشيم، چه فايده كه بخوريم و بياشاميم، نفس بكشيم و راه برويم؟ شهيد نزد خدا روزي ميخورد. رزق خدا آثار خدايي دارد و اثرش را باقي ميگذارد. شهيد قلب تاريخ و حيات را به تاريخ ميدهد.»
گرمارودي تاكيد كرد: «وظيفه هر انساني است كه ارزشها را دوست بدارد، خضوع و خشوع بايد در مقابل ارزشها و والاييها باشد.»
در ادامه اين مراسم دكلمهاي با قرائت وصيتنامه و خاطراتي از شهدا خوانده شد. همچنين در پايان اين مراسم شركتكنندگان با تقديم گل به مزار شهداي گمنام، نسبت به مقاوم والاي آنان اداي احترام كردند.
حجتالاسلام مرتضوي مسوول نهاد نمايندگي ولي فقيه، معاونت دانشجويي، مسوول امور فرهنگي تعداي از اعضاي هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف از جمله حاضران در اين مراسم بودند.م/د
١٥:١٠ ٠٣/٠٢/١٣٨٥