٢٢:٠٦ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
حضور كمرنگ دانشگاهيان؛ نقطه ضعف نخستين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان

كمرنگ بودن صبغه دانشجويی و حضور كمرنگ مراكز و نهاد‌های مختلف دانشگاهی در نخستين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان، مهم‌ترين نقص اين مسابقات بود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، «دكتر رحيم قربانی»، مسئول كانون قرآن و عترت بسيج دانشجويی و دبير مجمع مشورتی كارشناسان قرآن و عترت دانشگاه‌های سراسر كشور در حاشيه نخستين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان با بيان اين مطلب اظهار‌كرد: من زحمات همه كسانی را كه با جهاددانشگاهی برای برگزاری اين مسابقات همكاری كردند، ارج‌می‌گذارم اما معتقدم در اجرای فعاليت‌های دانشگاهی نبايد سراغ مجموعه‌ها و نهادهای غيردانشگاهی رفت.
وی افزود: نهادهايی كه از برپايی چنين برنامه‌های دانشگاهی حمايت می‌كنند نبايد انتظار داشته باشند كه نمايندگان آنان نقش مهمی در برنامه‌ها ايفا كنند يا نام آن مراكز در پوسترها و تبليغات ذكر شود. قربانی گفت: متأسفانه در اين دوره از مسابقات نقش نهادهای خارج از دانشگاه بزرگ‌تر و پررنگ‌تر از نهادهای دانشگاهی بود.
وی تركيب قوی هيئت داوران و حضور 29 كشور در اين مسابقات را از نكات بسيار مثبت اين مسابقات توصيف و تصريح كرد: اولين دوره مسابقات بين‌المللی تهران كه توسط سازمان اوقاف انجام شد شايد حتی با حضور كمتر از 10 كشور برگزار شد در حالی كه اين مسابقات با استقبال بسيار خوب كشور‌ها روبرو شد.
رحيم قربانی در ادامه با اشاره به قابليت‌های فراوان نهادهای دانشگاهی افزود: نهادهای دانشگاهی قابليت‌های فراوانی دارند كه اگر تعامل مطلوب‌تری ميان آنان صورت می‌گرفت اين مسابقات می‌توانست غنی‌تر، پربارتر و علمی‌تر برگزار شود.
مسئول کانون قرآن و عترت بسيج دانشجويی تصريح‌كرد: عدم برپايی نمايشگاه برای نشان‌دادن توانمندی‌های مختلف دانشگاهی در عرصه‌های قرآنی، فرهنگی، علمی و فناوری از جمله نقاط ضعف ديگر اين مسابقات بود.
دبير مجمع مشورتی كارشناسان قرآن و عترت دانشگاه‌ها در عين حال گفت: بايد درباره اين مسابقات با پيش فرض دانشجويی بودن مسابقات و برگزاری اولين مرحله قضاوت كنيم، از اين رو به طور طبيعی چنين كاری نواقص و كاستی‌هايی دارد، اما بنا نهادن چنين حركتی به خودی خود قابل تقدير است.
رحيم قربانی با مقايسه مسابقات بين‌المللی قرآن اوقاف و اين مسابقات تصريح كرد: مسابقات بين‌المللی اوقاف در پرتو تلاش‌های مسئولان اين مسابقات و سابقه طولانی برگزاری باعث كسب و‌جهه‌ي مطلوب برای ايران در جهان اسلام شده است و بسياری از فعالان قرآنی كشور نيز محصول اين مسابقات هستند اما دانشجويی بودن مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان ويژگی ممتازی محسوب می‌شود چرا كه مردم دنيا با نگاه خاصی به قشر تحصيلكرده خود می‌نگرند.
وی برپايی چنين مسابقاتی را موجب تشويق عمومی جهت انس با قرآن دانست و در عين حال يادآور شد: اعتقادی وجود دارد كه مسابقات بين‌المللی در سطح كشور نبايد گسترده و متعدد شود و به گونه‌ای که هر نهادی بخواهد اقدام به برپايی چنين مسابقاتی كند.
قربانی افزود: ا گر مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان رشد و نمو كند و از جهت كيفی و كمی اصلاحاتی در آن صورت گيرد تأثير بيشتری از ساير مسابقات مشابه خواهد داشت.
دبير مجمع مشورتی كارشناسان قرآن و عترت دانشگاه‌ها، برگزاری مسابقات قرآنی مختلف از سوی نهادهای دانشگاهی را زمينه‌ساز برگزاری مسابقات بين‌المللی خواند و افزود: شكل‌گيری مجمع مشورتی كارشناسان قرآن و عترت و در پی آن هماهنگی ميان نهادهای دانشگاهی و پرهيز از موازی‌كاری موجب شكل‌گيری چنين جشنواره‌هايی شده است.
قربانی گفت: اگر همدلی و هماهنگی ميان نهادهای دانشگاهی در سال‌های قبل و زودتر صورت گرفته بود الان می‌توانستيم شاهد برپايی پنجمين و يا حتی دهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان باشيم.
وی ابراز اميدواری كرد، تا مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان در سال‌های بعد و با ورود به عرصه‌های ديگر برگزار شود.
دكتر رحيم قربانی در پايان توصيه كرد: اگر فعاليت‌های قرآنی كشور با نيت خالصانه و نه برای مطرح كردن شخص، نهاد و يا گروه خاصی انجام شود، خداوند راه‌های ناگشوده را باز می‌كند اما اگر اين فعاليت‌ها خالصانه نباشد توفيق همين كارهايی كه انجام می‌دهيم را هم از دست خواهيم داد.م/د

١٨:٣٣ ٠٣/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد