فقط پنج درصد كمردردها نياز به جراحي دارند
دبير هفدهمين كنگره فيزيوتراپي ايران گفت: فقط پنج درصد كمردردها كه در اثر آسيب جدي به ديسك بين مهرهاي ايجاد ميشود نياز به عمل جراحي دارند.
دبيرخانه هفدهمين كنگره فيزيوتراپي ايران روز دوشنبه با ارسال نمابري به گروه علمي ايرنا با بيان اين مطلب به نقل از "نورالدين كريمي" كه در آستانه برپايي اين كنگره سخن ميگفت افزود: ۹۵درصد ديگر با درمان دارويي، فيزيوتراپي و ورزشهاي اختصاصي بهبود مييابند.
وي گفت: آسيب ديسك كمر، واژهاي است كه افراد مبتلا به كمردرد از آن ترس زيادي دارند و اين در حالي است كه فقط درصد بسيار كمي از دردهاي ناحيه كمر به علت آسيب جدي به ديسك بين مهرهاي بروز ميكنند.
وي افزود: بيشتر كمردردها تنها به علت تغيير الگوي فعاليت عضلات ثبات دهنده ستون فقرات در زندگي ماشيني ايجاد شده و بدون نياز به جراحي و حتي مصرف دارو، فقط با آموزش كنترل و تقويت عضلاني قابل درمان هستند.
وي تاكيد كرد: بر اساس آخرين پژوهشها ،با آنكه بخش اعظم كمردردها به خودي خود درمان ميشوند ولي اين درمان قطعي نبوده و گاهي عوارضي در بيمار باقي ميماند كه ميتواند زمينه ساز عود مجدد بيماري باشد و براي درمان كامل و بدون عوارض بر جاي مانده ، نياز به انجام ورزشهاي خاص كنترل حركتي است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي ، درمانهاي غير فعال و علامتي را كه بيمار تنها به استراحت و استفاده از دارو اكتفا ميكند درماني منسوخ شده دانست و تصريح كرد: درمان كمردرد ميبايست فعال و با مشاركت مستقبم بيمار انجام گيرد كه به آن درمان علتي گفته ميشود.
وي اضافه كرد: در روش درمان علتي فرد آموزش ميبيند تا عضلات مجموعه كمر خود را بكار گرفته و به اصلاح الگوهاي حركتي خود بپردازد.
وي افزود:امروزه فناوريهاي نوين از قبيل تحريك الكتريكي ،امواج ماوراء صوت و ليزرهاي كم توان براي كنترل دردهاي مفاصل و عضلات مانند برخي كمردردها به كار گرفته ميشوند با اين حال درمانهاي دستي و انجام دقيق تمرينات اختصاصي به همراه آموزش صحيح، اثر بخشي پايدارتري دارند.
هفدهمين كنگره فيزيوتراپي ايران با همت انجمن فيزيوتراپي ايران از ۲۶تا ۲۸ارديبهشت ماه امسال در تهران برگزار ميشود.
١٠:٥٥ ٠٤/٠٢/١٣٨٥