٢٢:١٧ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
آثار شناسايي‌شده در سبزوار به فهرست آثار ملي افزوده مي‌شوند

پنج اثر تاريخي در روستاي غني‌آباد از توابع بخش داورزن سبزوار براي ثبت در فهرست آثار ملي كشور شناسايي شدند.
محمد عبدالله‌زاده ثاني ـ مسوول بخش باستان‌شناسي اداره‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري سبزوار ـ با بيان اين مطلب، افزود: اين آثار شامل امامزاده، قلعه، ‌حوض و خانه‌ي قديمي هستند كه امامزاده‌ي شناسايي‌شده با پلان مربع و گنبد يك‌پوش با استفاده از قاعده‌ي تبديل سه‌كنج به هشت‌ضلعي بنا شده است و به دوره‌ي صفوي تعلق دارد.
وي در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان رضوي، اظهارداشت: سقف اين امامزاده در سال 1329 هجري قمري توسط حاج‌ملاقاسم مظفري بازسازي شده که با پوشش آجركاري و خوشه‌چين (تيغه‌يي) مانند گنبد مصلاي سبزوار در آن كار شده است.
او توضيح داد: افراد محلي روستاي غني‌آباد داخل اين امامزاده دفن شده‌اند ‌و قديمي‌ترين سنگ قبر به سال 1329 هجري قمري مربوط است که روي بعضي از سنگ‌ها نيز نقش‌هاي آيينه، شانه، خورشيد و شمعدان ديده‌ مي‌شود.
عبدالله‌زاده ادامه‌داد: دومين اثر شناسايي‌شده، قلعه‌ي اسماعيل‌آباد است كه در غرب روستا واقع‌شده و اثر ديگر حوض آقاميرزا است كه در جنوب اين روستا قرار دارد. هم‌چنين حوض حاج‌شريف و خانه‌ي مخروبه مومن‌زاده نيز از ديگر آثار شناسايي‌شده در اين روستا هستند.
وي هم‌چنين گفت: در خانه‌ي مخروبه مومن‌زاده اصول مهندسي در پلان و نما كاملن رعايت شده و بر اساس چهار صفه، هسته‌ي مركزي خانه شكل گرفته كه سقف آن با قاعده‌ي چهارترك كار شده است.
او اظهارداشت: پلان بنا كه متعلق به دوره‌ي پهلوي اول است تعادل، تقارن و ريتم ‌دارد و ارزش‌هاي معماري آن را مي‌توان مستند‌سازي كرد.

١٢:٤٠ ٠٤/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد