لزوم ایجاد دانشکده های داروسازی و دندانپزشکی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان
ایجاد دانشکده های داروسازی و دندانپزشکی، ایجاد تغییراتی در هرم هیئت علمی، ترغیب متخصصین و اعضای هیئت علمی خارج از استان برای همکاری با این دانشگاه و تکمیل و تجهیز و راه اندازی بیمارستان آموزشی در زنجان از مهمترین اولویت های دانشگاه علوم پزشکی زنجان است.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، دانشگاه علوم پزشکی زنجان دارای دانشکده های پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی در زنجان و دانشکده پرستاری در ابهر و یک هزار و 500 دانشجو است.
دانشکده پزشکی زنجان از سال 1366 با پذیرش دانشجو دررشته پزشکی (دکتری عمومی ) فعالیت آموزشی خود را شروع کرد و درحال حاضر با همکاری 47 نفر عضو هیئت علمی در مقطع علوم پایه و 68 نفر عضو هیئت علمی در مقطع بالینی مسئول آموزش 400 نفر از دانشجویان پزشکی (دکتری عمومی ) در دوره های علوم پایه ، فیزیوپاتولوژی ، کارآموزی و کارورزی و 20 نفر دستیار در مقطع دکتری تخصصی در رشته های اطفال و داخلی هستند.
تا شهریور ماه سال 84 این دانشکده موفق به تربیت فارغ التحصیل دکتری پزشکی عمومی به تعداد 609 نفر در طی 12 دوره و دکتری تخصصی به تعداد 39 نفر طی 7 دوره در رشته های اطفال و داخلی شده است.
مقطع کارشناسی ارشد رشته های انگل شناسی و بیوشیمی و کاردانی رشته های اطاق عمل و فوریت های پزشکی به تازگی به مجموعه رشته های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان اضافه شده است.
برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی زنجان 4 نفر از اعضای هیئت علمی به رتبه دانشیاری و 5 نفر به رتبه استادیاری ارتقاء یافته اند.
دانشکده پیراپزشکی در بهمن ماه سال 1366 با پذیرش دانشجو دررشته علوم آزمایشگاهی آغاز به کار کرد و محل اولیه آن دردانشکده پزشکی بود .بعد از توسعه و ایجاد رشته های کاردانی و بهداشت محیط ،کاردانی بهداشت عمومی در دو گرایش بهداشت خانواده و مبارزه با بیماریها، کاردانی بهداشت حرفه ای، کاردانی رادیولوژی و کارشناسی ناپیوسته بهداشت محیط، دوره شبانه با رشته های کارشناسی ناپیوسته بهداشت محیط، کاردانی بهداشت محیط، کاردانی بهداشت حرفه ای، کاردانی بهداشت عمومی (بهداشت خانواده، مبارزه با بیماریها) تاسیس شد.
این دانشکده در نیمسال اول هر سال تحصیلی دردوره شبانه و درنیمسال دوم هرسال تحصیلی دردوره روزانه از طریق آزمون سراسری دانشجو می پذیرد و تعداد دانشجویان آن در حال حاضر حدود 700 نفر است.
گروه پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی زنجان دانشجو در مقطع کاردانی و با عنوان مدرسه عالی پرستاری با تعداد دانشجو از سال تحصیلی 66-65 شروع به فعالیت کرده است . پذیرش دانشجو همه ساله در نیمسال اول سال تحصیلی به تعداد 30 نفر از طریق ازمون سراسری دانشگاهها صورت می گیرد .
محیط آموزشی دانشحویان پرستاری در کلاس درس ( اموزش تئوری ) و بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی ( آموزش بالینی ) و دانشجویان از کتابخانه ، سالن پراتیک ، سمعی بصری ، مولاژ واحد اینترنت برای اموزش بهره می گیرند. در کنار امر آموزشی اعضای هیئت علمی گروه پرستاری به امر پژوهش در مقوله های مرتبط با رشته مشغولند . رشته تکنسین اتاق عمل نیز از سال تجصیلی 74-73 در دانشکده دایر شده است .
دانشجویان این رشته در نیمسال دوم سال تحصیلی در مقطع کاردانی به تعداد 20 نفر پذیرش می شوند و آموزش آنها تحت نظر گروه پرستاری صورت می گیرد.
رشته هوشبری نیز از سال تحصیلی 81-80 در دانشکده ایجاد شده است دانشجویان در نیمسال اول سال تحصیلی در مقطع کاردانی به تعداد 15 نفر پذیرش می شوند و آموزش انها تحت نظر گروه پرستاری صورت می گیرد .
گروه مامایی از سال تحصیلی 66-67 و با پذیرش در مقطع کاردانی شروع به فعالیت کرده است . در حال حاضر پذیرش دانشجو در نیمسال تحصیلی دوم به عداد 20 نفر از طریق آزمون سراسری دانشگاهها صورت می گیرد . محیط آموزش مامایی - کلاس درس (اموزش تئوری ) و بیارستانها و مراکز بهداشتی در مانی و (اموزش بالینی ) است و دانشجویان از کتابخانه سالن پراتیک - سمعی بصری - مولاژ و واحد اینترنت برای آموزش بهره می گیرند . در کنار فعالیت آموزشی اعضای هیئت علمی به امر پژوهش در زمینههای مرتبط با رشته مشغولند.
ارتقاء رتبه مجله دانشگاه به ترتیب به درجه علمی - ترویجی و سپس به درجه علمی - پژوهشی و راه اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز از دیگر موفقیت ها و زمینه های مهم پژوهش در این دانشگاه است.
دربخش دانشجویی و امور فرهنگی، مجتمع خوابگاه های دانشجویی و بیمارستان ولیعصر (عج) به تازگی راه اندازی شده و برنامه ریزی استراتژیک پنج ساله دانشگاه نیز تهیه شده است.
در چند سال اخیر سالانه یک بیمارستان در استان زنجان راه اندازی شده و در این میان افزایش 28 مرکز اورژانس پیش بیمارستانی، افزایش بخش های ICU و CCU در بیمارستان های استان، راه اندازی و تجهیز مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج) به عنوان یکی از مراکز مهم شمال غرب کشور بخش دیگری از فعالیت های بخش درمانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان است.
راه اندازی دو بیمارستان در منطقه ماهنشان وطارم با پنج تخصص و افزایش خانه های بهداشت به 90 باب نیز موجب افزایش شاخص های بهداشتی این استان به طور چشمگیری شده است.
مرکز آموزشی و درمانی شفیعیه مرکز آموزشی و درمانی شهید دکتر بهشتی مرکز آموزشی و درمانی حضرت ولیعصر مرکز آموزشی و درمانی امدادی ابهر مرکز آموزشی و درمانی امدادی ابهر بیمارستان حضرت امیرالمومنین (ع) خدابنده بیمارستان حضرت امیرالمومنین (ع) خدابنده بیمارستان شهدای طارم بیمارستان بوعلی سینا خرمدره از جمله مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان است.
١٢:١٠ ٠٨/٠٢/١٣٨٥