يك عضو مجمع ناشران الكترونيك:
فعالان اين حوزه ازسوي دولت حمايت نميشوند
يك عضو مجمع ناشران الكترونيك معتقد است: نبود قانون كپيرايت بزرگترين مشكل نشر الكترونيكي در كشور است.
علي خطيبي در گفتوگو با خبرنگار سرويس فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: نشر الكترونيكي نسبت به نشر سنتي از اهميت چنداني برخوردار نيست و بيشتر حمايتهاي كه ازسوي دولت انجام ميشود، تنها به نشر سنتي اختصاص دارد.
او با اشاره به اينكه هفت سال از فعاليت مجمع ناشران الكترونيك ميگذرد، گفت: نشر الكترونيكي از زمان راهاندازي تا كنون روند مطلوبتري يافته است كه بهعنوان نمونه، ميتوان به معاف شدن ناشران الكترونيك از ماليات اشاره كرد؛ اما با اين همه، فعالان اين حوزه از نظر اقتصادي ازسوي دولت هيچ حمايتي نميشوند.
اين ناشر الكترونيكي افزود: با توجه به اينكه تكنولوژي نوين ارتباطات و اطلاعات در جوامع امروزي با پيشرفت چشمگيري مواجه است، از اين رو بايد در كشور ما نيز به نشر الكترونيكي اهميت بيشتري داد، چراكه رشد اين نشر سبب ميشود بسياري از هزينههاي مربوط به مصرف كاغذ كاهش پيدا كند و افراد بتوانند با صرف زمان كمتري بهآساني لوازم مورد نياز خود را دريافت كنند. درحقيقت نميتوان مزاياي نشر الكترونيكي را انكار كرد.
خطيبي يكي از مشكلات عمدهي نشر الكترونيكي را رعايت نشدن قانون كپيرايت در ايران دانست و تصريح كرد: تا زماني كه اين قانون در كشور رعايت نشود و فرهنگ استفاده از نرمافزارهاي اورجينال در بين عموم كاربران جا نيفتد، نميتوان اميدوار بود نشر الكترونيكي با رشد و توسعه همراه باشد، از اين رو ناشراني كه در اين حوزه فعاليت ميكنند، به دليل وجود اين مسائل، نميتوانند نرمافزارهاي كيفي با محتواي بالا را در اختيار مخاطبان خود قرار دهند.
او افزود: در سالهاي اخير با افرادي كه به كپي و جعل در حوزهي سايبر ميپردازند، برخوردهايي ازسوي قوهي قضاييه انجام شده، اما هنوز اين مسائل بهطور كامل ريشه كن نشده است.
خطيبي در پايان دربارهي وضعيت بازار نشر الكترونيك در كشور گفت: بازار اين حوزه همواره با افت و خيزهاي فراواني روبهرو بوده، اما اميدواريم با حمايتهاي دولت از نشر الكترونيكي در سال 85 شاهد رشد واقعي نشر الكترونيكي باشيم.
١٣:٢٦ ٠٨/٠٢/١٣٨٥