مطهری از فلسفه غرب درک حیرت آوری داشت
رئیس مجلس شورای اسلامی از آثار و نوشته های شهید مطهری به عنوان نشانه های درک حیرت آور وی از فلسفه غرب یاد کرد و افزود: همین قدرت تفکر بالا، او را به عنوان یک فیلسوف در دانشگاه و حوزه مطرح کرده بود .
به گزارش خبرنگار پارلمانی "مهر"، غلامعلی حداد عادل که پیش از ظهر امروز در همایش "حکمت مطهر"، تکریم از مقام شامخ معلم و تجلیل از خدمات همسر شهید مطهری سخن می گفت با تشکراز صدا و سیما در برگزاری این همایش و بررسی اندیشه های شهید مطهری اظهار داشت: این نوع فعالیت ها در صدا وسیما به مانند جستجوی آب از سرچشمه های زلال است.
وی در وصف شخصیت استاد مطهری گفت: مطهری یک عالم، یک جوینده علم و به حقیقت یک دانشمند بود و این یک بعد مهم از وجود وی را تشکیل می داد. شهید مطهری دائما در تکاپو برای آموختن بود و از نفس دانستن لذت می برد، هر چه را که مطالعه کرده بود، خوب خوانده بود و به دنبال فهم عمیق حقایق بود و به هیچ وجه برخورد او با علم و رابطه او با علم، کاسب کارانه نبود.
رئیس مجلس اضافه کرد: استاد مطهری علم را به خاطر علم دوست داشت و از هر فرصتی برای افزودن به دانش خود استفاده می کرد و با این کار گویی به هستی خود می افزود.
رئیس سابق فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه مطهری مطالعه ای فعال داشت و پابه پای نویسنده تفکر میکرد، خاطرنشان کرد:خیلی از افراد عالم هستند اما معلم نیستند اما مطهری هم عالم بود هم معلم . در تدریس روش داشت و راه مستقیمی را پیش می رفت . او می دانست مخاطب خود را از کجا ببرد و به کجا بکشاند حافظه در خدمت او بود و حافظه بر سخن مطهری حکومت نمی کرد .
وی به سبک سهل و ممتنع مطهری اشاره کرد وگفت: این شهید والا مقام دارای سبکی روان در نویسندگی بود و از هر فرصتی برای سخن گفتن و نوشتن استفاده می کرد.
حداد عادل با اشاره به توانایی های بالای فکری استاد مطهری اظهار داشت: او در موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی و علمی تفکر میکرد و این نشان از قدرت تفکر بالای او داشت و همین قدرت تفکر، او را به عنوان یک فیلسوف در دانشگاه و حوزه مطرح کرده بود . آثار فلسفی او آثار بسیار ارزشمندی است که نشان از درک حیرت آور شهید مطهری از فلسفه غرب داشت.
رئیس مجلس مطهری را یک مصلح خواند و افزود: کتاب و قلم او تنها در بحث درس خلاصه نمی شد. مطهری اراده و همت داشت تا جامعه ای را اصلاح کند چون از رنج و انحطاط مسلمانان رنج می کشید. مشخص است که این مصلح در راه تحقق اهداف خود زندان می رود، مبارزه می کند و پا به میدان یک انقلاب می گذارد و وارد کارهایی می شود که دیگران تصور آن را هم نمی کنند.
رئیس مجلس در ادامه توصیفات خود از شهید مطهری گفت: مطهری یک مومن با قلبی سرشار از ایمان بود و هر کاری برای اسلام لازم بود انجام می داد و اگر کاری زمین می ماند و مطهری می دید اگر اقدام نکند به دین صدمه می رسد، وارد عمل می شد و این نشان از اخلاص او داشت.
حداد عادل با بیان اینکه مطهری همه قابلیت های خود را با شهادت تقدیم خداوند کرد، با بیان بیت شعری با این عنوان؛ "اگر چه همچو گل سرخ از چمن رفتی هنوز بوی تو در باغ و بوستان باقی است"، تاکید کرد که حقیقتا عطر و بوی این شهید فزاینده است و باید خدا را برای داشتن چنین میراث ارزشمندی شکر کنیم.
وی در ادامه با اشاره به نام گذاری امسال به عنوان پیامبر اعظم (ص) گفت: مطهری عشق عجیبی به پیامبر داشت و باید در این سال آنچه که مطهری از پیامبر نقل کرده را پیدا و آنها را منتقل کنیم.
رئیس مجلس خانواده شهید مطهری را مایه سربلندی این استاد شهید دانست و با اشاره به عدم حضور همسر شهید مطهری با وجود دعوت در این همایش، گفت: ایشان گفته است مایل نیستم که از من تجلیل شود و این پاسخ قابل فهم است زیرا کسی که عمری با مطهری زندگی کرده باید اخلاص را از او آموخته باشد.
به گزارش مهر، حداد عادل در پایان با بیان اینکه پشتیبان هر مرد موفق و بزرگ، همسری بوده که ناشناخته مانده است، تصریح کرد: همسر شهید مطهری چنین زنی است اگر او با شهید مطهری همراه نبود وی این همه توفیق پیدا نمی کرد و به همان اندازه که مطهری فداکار بود همسرش نیز فداکار بود و مطمئن هستم در حساب و کتاب الهی اسم همسر این استاد شهید نیز بر پشت کتاب های او حک شده است.
١٤:١٠ ١١/٠٢/١٣٨٥