با شركت محققاني از 15 كشور جهان
نخستين همايش بينالمللي «گفتوگوي علم و دين» در تهران گشايش يافت
نخستين همايش بينالمللي گفت و گوي علم و دين صبح امروز با حضور دكتر حداد عادل، رييس مجلس شوراي اسلامي و مسوولان و كارشناسان در محل سالن اجلاس كنفرانس اسلامي گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر باقر لاريجاني، رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران و دبير نخستين همايش همايش بينالمللي گفت و گوي علم و دين با اعلام اين كه تعداد 153 مقاله از 15 كشور جهان جهت ارائه در اين همايش پذيرفته شده است، اظهار داشت: حضور دانشمندان در مقوله علم و دين از داخل و خارج از كشور فرصت مغتنمي است كه با ديدگاههاي فرهنگي متفاوت به دو مقوله علم و دين نگريسته شود.
وي گفت: اگرچه چالشهاي موجود ميان علم و دين و تعارض آنها در نگرش به انسان و جهان و بينشهاي سكولار در غرب داراي سابقه طولاني است، در فرهنگ ما اين چالش كمتر جلوهگر بوده است.
وجود دانشمنداني همچون ابنسينا، رازي و دهها عالم ديني ديگر كه سرآمدان عصر خويش در تحقيقات علمي بودهاند هماهنگي و هم جهتي دو بال ترقي انسان را در مشرق زمين و به ويژه فرهنگ اسلامي نشان ميدهد.
دكتر لاريجاني در ادامه تصريح كرد: بدون شك اين مباحث در نشان دادن ابعاد مختلف انسان كمك كننده است. تعريف سلامت و توجه به ابعاد مختلف سلامت جسمي، رواني، روحي آن به نوعي توجه به همين مقوله است.
به گزارش ايسنا، وي حضور مفاهيم ديني در متن علوم جديد از جمله عالم پزشكي، امر سلامت، سياستگذاري ، بهداشتي و درماني، پژوهشهاي نوين، همچون سلولهاي بنيادي و شبيه ساز را تعيين كننده دانست و خاطر نشان كرد: اديان الهي با داشتن برخي ارزشهاي يكسان از قبيل حيات پس از مرگ، ايثار و از خود گذشتگي و دهها ارزش ديگر در رويكردي جامع و كل نگر، مواضع روشني را در قبال موضوعات نوين از جمله عالم پزشكي اتخاذ ميكنند اين در حالي است كه علم گسسته از دين و ارزشها كمتر معيار و ملاكي براي جهتگيريهاي مختلف خويش در اختيار دارد.
در نخستين همايش بينالمللي علم و دين كه تا روز چهاردهم ارديبهشت ماه جاري ادامه دارد، اساتيد و انديشمنداني از كشورهاي مختلف از جمله ايران، هند، هلند، آمريكا، پرتغال، مالزي، روماني، پاكستان، عراق، نيجريه، تاجيكستان و ... حضور دارند.
١٤:٢٦ ١١/٠٢/١٣٨٥