٠٢:٤٨ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
پروژه ارايه خدمات الكترونيكي هويت ملي به بهره‌‏برداري رسيد

ارايه خدمات الكترونيكي هويت ملي از جمله طرح‌‏هاي توسعه و كاربري فناوري اطلاعات و ارتباطات (تكفا) گسترش كاربرد ICT در توسعه خدمات اجتماعي است كه با همكاري سازمان ثبت احوال كشور به مدت 2 سال اجرايي شد.
به گزارش خبرنگار ايلنا ، كاربردي شدن شماره ملي ، سازمان ثبت احوال را علاوه بر انجام مسووليت‌‏هاي سنتي خود در برابر وظايف حساس و جديد ملي قرار داده و ذي‌‏نفعان ديگري را نيز به آن افزوده است.
وابستگي هويت بهداشتي ، آموزشي ، اعتباري و بانكي ، انتظامي ، تجاري و حقوقي ، قضايي ، شهري و ساير اجزاي هويت شهروندان به بخش كليدي وزيربنايي هويت ملي ، تحقق پروژه ارايه خدمات الكترونيكي ملي را در اولويت قرار داده است.
از نقطه نظر سرمايه‌‏گذاري‌‏ مالي نيز مي‌‏توان براي تحقق ارايه خدمات الكترونيكي هويت ملي شهروندان ، نرخ بازگشت سرمايه قابل توجهي را در كوتاه مدت محاسبه كرد.
بر اساس اين گزارش ، افزايش و گسترش جمعيت، ‌‏پيچيدگي روابط اجتماعي ، ظهور جامعه شبكه‌‏اي و اصول اقتصادي ، سياسي و اجتماعي حاكم بر آن ، توليد ، انتقال ، پردازش ، ذخيره‌‏سازي و به كارگيري اطلاعات هويتي به صورت مكانيزه را اجتناب‌‏ناپذير مي‌‏كند و با در نظر گرفتن نياز روز افزون سازمان‌‏ها و حاكميت به اطلاعات هويت اهداف بلندمدت و كوتاه‌‏مدت اين پروژه عنوان مي‌‏شود.
نياز سازمان‌‏هاي مختلف ، حكومت و مردم در خصوص دريافت خدمات هويت ملي از جمله اين اهداف است.
همچنين ، پاسخگويي به مردم و پوشش مسئوليت‌‏هاي سازماني در چهارچوب ماموريت ذاتي سازمان ثبت احوال بهينه‌‏سازي سامانه شناسايي هويت ، به كارگيري سامانه‌‏هاي موجود و تدوين شده در سازمان ثبت احوال ، بهبود فرآيندهاي محقق كننده دامنه هويت ملي و ارتقاء زيرساخت خدمات هويت ملي از جمله اهداف كوتاه‌‏مدت اين پروژه است و پوشش تمامي فرآيندها و رويه‌‏هاي دامنه هويت ملي، مطالعه و تحليل جايگاه هويت ملي و ثبت احوال مدرن از زير ساخت دولت الكترونيكي و دستيابي به يك الگوي ملي انجام موفق پروژه‌‏هاي كلان فناوري اطلاعات نيز از جمله اهداف بلندمدت اين پروژه عنوان شده است.
گفتني است ، پروژه ارايه خدمات الكترونيكي هويت ملي با اعتباري بالغ بر 50 هزار ميليون ريال به مدت 2 سال از سال 83 در دفتر آمار و انفورماتيك سازمان ثبت احوال آغاز به كار كرد و امسال به بهره‌‏برداري رسيد كه از دستاوردهاي آن مي‌‏توان به تدوين متدولوژي و برنامه اجرايي پروژه‌‏هاي توسعه سامانه در دامنه هويت ملي ، مدل مستند شده فرآيندها و رويه‌‏هاي اصلي دامنه هويت ملي و تدوين اولويت‌‏هاي بهبود روش‌‏ها در ارتقاي سطح كيفي خدمات هويت ملي اشاره كرد.
لازم به ذكر است ، استقرار سامانه استعلام الكترونيكي هويت ملي جهت استفاده دستگاه‌‏ها و تكميل مرحله شناخت و تدوين استراتژي و معماري فناوري اطلاعات سازمان ثبت احوال از ديگر دستاوردهاي اين پروژه است.
انتظار مي‌‏رود ؛ پروژه ارايه خدمات الكترونيكي هويت ملي در گسترش دامنه پوشش و حضور خدمات براي مردم در سطح سازمان‌‏ها و حكومت موثر واقع شده و كاهش قابل ملاحظه سوء‌‏استفاده‌‏هاي ناشي از تقلب و جعل اطلاعات هويت ملي را در برداشته باشد.

١٠:٥٦ ١٣/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد