استادان دانشگاه افزايش امكان خريد پايگاههاي علمي بينالمللي آنلاين را خواستند
در چند سال گذشته به دليل كسري بودجهي دانشگاهها دسترسي به نشريات و پايگاههاي آنلاين كمتر شده است، در همين راستا برخي از اساتيد و دانشجويان دانشگاه خواستار افزايش امكان خريد پايگاههاي علمي بينالمللي شدند.
به گزارش خبرنگار سرويس فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان، دسترسي به نشريات بينالمللي علمي باعث ميشود تا پژوهشگران و اساتيد دانشگاه بتوانند با آخرين دستاوردهاي علمي انديشمندان جهان آشنا شوند، اما دسترسي نداشتن به منابع اطلاعاتي بروز از مواردي است كه تعدادي از دانشجويان مقاطع دكتري و كارشناسي ارشد دانشگاه فردوسي مشهد در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، به عنوان مشكلات خود در تكميل پاياننامهها عنوان كرده و خواستار خريد پايگاههاي اطلاعاتي معتبر از سوي دانشگاه شدند.
در اينباره دكتر عرفانيان - عضو هيات علمي دانشكدهي رياضي دانشگاه فردوسي - نيز با بيان اين كه دسترسي به پايگاههاي اطلاعات معتبر جزو اولين نيازهاي پژوهشگران و اساتيد دانشگاه است، افزود: با توجه به تعداد زيادي دانشجويان مقطع دكتري در دانشكده، نياز به مجلات علمي و پايگاههاي آنلاين بيشتر احساس ميشود، اما متاسفانه امكانات ما بسيار محدود است.
در همين زمينه دكتر مهرام - مدير كتابخانهي مركزي دانشگاه فردوسي مشهد - نيز معتقد است: همهي دانشگاههاي كشور با اين نياز مواجهند، اما به رغم افزايش روز افزون اين نياز متاسفانه افزايش بودجه نداشتهايم.
وي افزود: اعتبارات ما پاسخگوي نياز دانشگاه نيست و اين امر باعث شده تا تعداد زيادي از پايگاههاي معتبر را نتوان در اختيار گرفت.
وي با اشاره به طرح كنسرسيومي كه قرار بود به صورت متمركز مقالات و مجلات را خريداري و در كشور توزيع كند، گفت: روند اجرايي كار اين كنسرسيوم خيلي كند است.
مهرام كل اعتبار خريد مجلات خارجي و پايگاههاي اطلاعاتي آنلاين را در دانشگاه فردوسي مشهد، 100 هزار دلار دانست و با زياد خواندن تفاوت اين رقم در دانشگاهاي مختلف، خواستار رفع تبعيض بين دانشگاههاي معتبر شد.
١٣:٠١ ١٣/٠٢/١٣٨٥