آزمايشگاه جديد ساخت اروپا به زودي به ايستگاه فضايي متصل خواهد شد
با تكميل ساخت آزمايشگاه علمي "كلمبوس" در قاره اروپا، اين مجموعه تجهيزات علمي در آينده نزديك به آمريكا حمل شده و از آنجا با يك سفينه رفت و برگشت(شاتل) به ايستگاه فضايي بينالمللي ارسال خواهد شد.
به گزارش سايت اينترنتي "بيبيسينيوز"، مقامات اروپايي از جمله "آنگلا مركل" صدراعظم آلمان روز سهشنبه با حضور در محل ساخت آزمايشگاه "كلمبوس" در شهر "برمن" آلمان، پايان كار ساخت اين آزمايشگاه علمي پيشرفته را گرامي داشتند.
آزمايشگاه ۱۳هزار كيلوگرمي "كلمبوس" در پايان ماه مه با يك هواپيماي باري به پايگاه فضايي "كيپ كاناورال" در فلوريداي آمريكا منتقل شده و در آنجا براي ارسال به فضا آماده خواهد شد.
در مراسم پايان كار ساخت آزمايشگاه فوق پيشرفته "كلمبوس" علاوه بر "مركل"، برخي مقامات آژانس فضايي اروپا از جمله "ژان ژاكس دوردين" مدير اين آژانس نيز حضور داشتند.
آزمايشگاه يك ميليارد يورويي "كلمبوس" كه در آينده با اتصال به ايستگاه فضايي بينالمللي به جزيي از اين ايستگاه تبديل خواهد شد، با همكاري ۴۰شركت از ۱۰كشور اتحاديه اروپا طراحي و ساخته شدهاست.
اين آزمايشگاه به منظور جاي گرفتن درون محفظه بار سفينههاي رفت و برگشت آمريكا به شكل يك استوانه بزرگ ساخته شدهاست و به احتمال زياد در نيمه دوم امسال به فضا پرتاب خواهد شد.
پس از اتصال "كلمبوس" به ايستگاه فضايي، در مدت ۱۰سال عمر مفيد در نظر گرفته شده براي اين آزمايشگاه، دانشمندان مستقر در پايگاههاي زميني با همكاري فضانوردان ساكن در ايستگاه، از آن براي انجام تحقيقات علمي در شرايط بيوزني، استفاده خواهند كرد.
اين آزمايشگاه استوانهاي شكل مجهز به تجهيزات توليد برق و سامانه خنككننده مستقل و همچنين تجهيزات ارتباط صوتي و ويدئويي با زمين بوده و با قطر ۴/۵متر در حدود ۷۵متر مكعب فضا را براي جايگرفتن مجموعهاي كامل از تجهيزات پيشرفته علمي، فراهم خواهد كرد.
ايستگاه فضايي بينالمللي در سال ۱۹۹۸و با همكاري ۱۶كشور از جمله آمريكا، روسيه، كشورهاي اتحاديه اروپا، ژاپن و كانادا در مدار كره زمين قرار گرفت و از آن زمان عمليات ساخت و تكميل آن در فضا ادامه دارد و فضانوردان در آن به مطالعه و تحقيق مشغولند.
١٢:٤٨ ١٦/٠٢/١٣٨٥